به گزارش گروه فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه تبريز در مراسم افتتاحيه اين نشست، فرهنگ و هنر هر ملت را جلوه گاه ذوق، باورها و گرايشها و آرمانهاي آن ملت عنوان كرد و گفت: توسعه فناوري و اختراعاتي كه در صنايع اتفاق افتاده، امكانات فراواني را در اختيار فرهنگ و هنر قرار داده است كه باعث افزايش جذب تاثيرگذاري آن در تمدن جديد شد.
دكتر محمد تقي اعلمي، پيدايش صنعت چاپ و توليد انبوه كتاب، مجله و روزنامه، اختراع صنعت سينما، راديو و تلويزيون و توليد ميليونها فيلم سينمايي را زمينه ساز تحولات بزرگ در عرصه فرهنگ و هنر دانست و افزود: اين عوامل باعث نفوذ و تغيير فرهنگها در جوامع مختلف شده است.
به گفته وي در دنياي امروز ديدگاه غالب نسبت به جهان، انسان و دين يعني ديدگاه غربي جديد بيش از هر چیز ديگر خود را در اين حوزه نشان مي دهد.
معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه تبريز يادآور شد: كنار گذاشتن دين و تاكيد افراطي بر بعد مادي انسان روح فرهنگ و هنر عصر جديد را شكل داده و در هيچ دورهاي غفلت از خداوند و نيازهاي معنوي و متعالي انساني به شدت امروز مشاهده نشده و توجه به نيازها و خواستههاي مادي نيز به گستردگي امروز نبوده است.
اعلمي، ظهور اسلام، پيشرفت و گسترش آن را باعث به وجود آمدن تمدن عظيم اسلامي دانست و خاطرنشان كرد: دعوت پيامبر اكرم(ص) با نزول كتابي آغاز شد كه از جنبههاي ادبي و هنري معجزه بوده و بدينگونه هنر و ادب در تمدن اسلامي بر محور معاني متعالي اخلاقي و عدالت پديد آمد.
وي تاثير دانشگاهها و آموزش عالي را در تمامي عرصهها بسيار موثر ذكر كرد و گفت: بنا به فرموده حضرت امام (ره) اصلاح هيچ كشوري بدون اصلاح آموزش عالي آن ممكن نيست و ما ناگزير از ارائه الگويي از دانشگاه فعال و تاثيرگذار هستيم كه بتواند در كنار حفظ باورهاي ديني و توجه به ديرينه باستاني، توسعه علمي، پژوهشي و بينش و فرهنگ جامعه را رسالت اصلي خويش بداند.
اعلمي صيانت از هويت و فرهنگ اصيل اسلامي و ايراني، ارتقاي روحيه خودباوري و بهره مندي از توانمندي كليه نيروهاي دانشگاهي در جهت ايجاد تحرك فرهنگي و اجتماعي مبتني بر تكثر، نوآوري و شكوفايي و نشاط در دانشگاهها و تحقق تعريف حداكثري از فرهنگ، كارفرهنگي و توجه همزمان به ابعاد ديني اجتماعي- سياسي و هنري و فرهنگي را در دانشگاهها خواستار شد.
به گفته وي كانونهاي دانشجويي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي نيز با مدنظر قرار دادن اين اهداف و برنامه ريزي و انجام فعاليتهاي شايسته مي توانند به عنوان يكي از بازوهاي فعاليتهاي فرهنگي در اين بخش نقش ارزشمندي را ايفا كنند.
اين گزارش مي افزايد: چهارمين نشست آموزشي- تشكيلاتي مجمع كانونهاي هنرهاي تجسمي و صنايع دستي دانشجويان سراسر كشور از دوم تا ششم ارديبهشت ماه جاري با هدف ساماندهي كاركردهاي كانونهاي هنرهاي تجسمي و صنايع دستي دانشگاههاي سراسر كشور، افزايش بار علمي دانشجويان و ارائه آخرين دستاوردهاي علمي و هنري در اين زمينه و همچنين در راستاي اهداف نامگذاري سال 87 از سوي مقام معظم رهبري به نام سال نوآوري و شكوفايي در دانشگاه تبريز برگزار مي شود.
بر اساس این گزارش، برگزاري كارگاههاي تخصصي و آموزشي با حضور اساتيد مجرب كل كشور، برپايي جلسات بحث و گفت وگو و برپايي نمايشگاه در زمينه هنرهاي تجسمي و صنايع دستي از برنامههاي جنبي است.
لازم به ذكر است، در اين نشست 70 نفر از دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور از دانشگاههاي سوره، محقق اردبيلي، بين المللي قزوين، قم، شهيد چمران اهواز، شيراز، زابل، سبزوار، شهيد باهنر كرمان، صنعتي اصفهان، تربيت معلم رجايي تهران، تربيت معلم آذربايجان، تبريز، اميركبير، شهيد بهشتي، يزد، ايلام، قم شركت دارند./انتهاي پيام/