مدرس حوزه علمیه خواهران بندرعباس در خصوص انتخاب نوع الگو برای دختران جوان جامعه گفت: تبعیت از خانواده نکته بسیار بارز برای الگو گیری از زندگی حضرت معصومه (س) است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، فاطمه حیدری روز گذشته همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) در مراسم جشن روز دختر كه به میزبانی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس برگزار شد، تصريح كرد: تبعیت از خانواده نکته بسیار بارز برای الگو گیری از زندگی حضرت معصومه (س) برای دختران جامعه امروز است.
وی در ادامه بیان داشت: الگوی مناسب الگوی پایدار است که در این باره می توان به زندگینامه حضرت معصومه (س) به عنوان یک الگوی مناسب پایدار اشاره کرد.
این مدرس حوزه علمیه خواهران بندرعباس گفت: تبعیت از خانواده، شجاعت، دانشمند بودن، حامی ولایت و علاقه و پشتکار ایشان باعث شد تا ایشان به عنوان نگین جواهری در شهر قم در بین مسلمان دنیا بدرخشند.
حیدری در بحث روز دختر به جایگاه اهمیت در انتخاب اشاره کرد و افزود: در خصوص قشر جوان ما انتخاب اهمیت بسزایی دارد و بخصوص در دخترانی که نوع انتخاب نوع نگاه دیگری را می طلبد.
وی گفت: سن افراد به شناسنامه نیست، بلکه به نوع انتخاب های آنهاست و هرچه قدر که هدف و کار مهم باشد به طبع یکسری مسائل مثل فدا شدن ها، خستگی ها و هزینه هایی که در قبال یک کار مهم باید انجام گيرد، بی اهمیت می شود.
این استاد حوزه علمیه خواهران بندرعباس در این رابطه به حادثه کربلا اشاره و تصریح کرد: در این حادثه هدف والا و بزرگ بود؛ لذا افرادی هم که در کربلا بودند برای انتخاب این هدف بزرگ حاضر شدند از جانشان بگذرند و خستگی ها و ناملایمات را تحمل کنند برای این بود که انتخاب بزرگی انجام داده بودند.
اهمیت به دل مشغولی ها زندگی را تلخ می کند
حیدری در ادامه سخنان خود گفت: اهمیت به دل مشغولی ها و شئونات غیر اخلاقی موضوع دیگری از نوع انتخاب است که زندگی ها را تلخ می کند؛ لذا برخی آنقدر زندگی را به خود سخت می گیرند که برای آرامش یافتن و بازگشت به زندگی واقعی باید سالها ناملایمات را تحمل کنند؛ زیرا به یکسری شئونات غیر واقعی اهمیت می دهند.
وی گفت: علمای اخلاق معتقدند همزمان با رشد شهوت، حس خداخواهی و معنویت و عبودیت نیز در جوان به منصه ظهور می رسد؛ اما اگر این رشد معنویت در فصل جوانی را نایده بگیریم، در انتخاب زندگی سالم دچار آسیب های جدی خواهیم بود.
این مدرس حوزه علمیه خواهران بندرعباس در خصوص شرایط انتخاب نیز گفت: دخترتان ما باید عزت نفس خود را بالا ببرند، مشکل دختران ما این است که عزت نفس و خود بزرگی که عزت نفس نام دارد در آنها از بین رفته، دختری که جایگاه والایی دارد، اما حاضر است به هر چیز سخیفی تن دهد این دختر در انتخاب های بعدی نیز دچار اشتباه و سردرگمی خواهد بود.
حیدری اعتماد به نفس و مشورت با اهل فن برای انتخاب و توجه به ارزش های خود را از دیگر مولفه های مهم در نوع انتخاب و انتخاب درست یاد کرد و بیان داشت: دخترانی که بین دو کار بزرگ و بی اهمیت توانایی های خود را نادیده می گیرند برای این است که عزت نفس خود را پایین می بیند.
برخی از دختران، دنیا را تا نوک بینی عمل کردهشان میبینند
وی ادامه داد: برخی ار دختران نیز عزت نفس خود را نباخته اند و اولویت بندی کردند و وسعت دید خود را افزایش داده اند؛ اما برخی از دختران ما برعکس، دنیا را تا نوک بینی عمل کردهشان می بینند و این باعث می شود موقعیت های گوناگون و خوب خود را از دست بدهند.
این استاد اخلاق در ادامه با بیان اینکه چه انتخاب هایی داشته باشیم که سالم زندگی کنیم،گفت: انتخاب محیط مناسب زندگی که شامل تحصیل و کار می باشد، نباید به زندگی ضربه بزند.
حیدری افزود: انتخاب درست و بجا در موضوع امر به معروف و نهی از منکر کردن، انتخاب همسر مناسب، انتخاب صفات الهی و اجرای آن در زندگی خود، انتخاب فکر ابدیت گرا، انتخاب اهم و مهم و انتخاب مرگ از دیگر انواع انتخاب در زندگی افراد به شمار می رود.
وي ادامه داد: فکر ابدیت گرا یعنی اینکه افکار خود را از مسیرهای دور دست هم ببینیم و برای مسائلی که برای این دنیا تصمیم می گیریم مسائل آخرت را لحاظ کنیم مانند خشمگین نشدن در این دنیا و گذشت از دیگران یعنی به چیزی که غیر از این دنیاست، ببینیم.
این مدرس حوزه علمیه خواهران بندرعباس در پایان خاطرنشان کرد: کسانی که خوب انتخاب می کنند انتخاب مرگ شان هم برایشان مهم است، اینکه چطور بمیرند.