معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: ارائه آموزشهای لازم موجب تغییر الگو و رفتار بیماران و کاهش آمار بیماران کلیوی و دیالیزی میشود؛ بنابراین انجمنهای حمایت از بیماران کلیوی میتوانند در این زمینه نقش برجستهای داشته باشند.
سعید جلیلی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، با اشاره به اینکه 523 بیمار پیوند کلیه در استان وجود دارد، تصریح کرد: درمان بیماران کلیوی از جمله مهمترین برنامههای علومپزشکی استان است.
وی از احداث واحد دیالیز ولیعصر زنجان خبر داد و گفت: خوشبختانه این پروژه بخوبی پیش رفته و تنها 30 درصد از اتمام آن باقی مانده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان راهاندازی شبکه شناسایی بیماران کلیوی در استان را یکی از ضرورتهای این حوزه خطیر برشمرد و افزود: با راهاندازی شبکه شناسایی بیماران کلیوی، بیماران به نحو مطلوبی شناسایی شده و خدمات لازم به این افراد نیز با کیفیت و کمیت بهتری ارائه میشود.
جلیلی بیان کرد: هفت بخش دیالیز در سطح استان زنجان وجود دارد که درحال حاضر 250 بیمار همودیالیزی و صفاقی از خدمات آن بهرهمند میشوند.
وی بر لزوم افزایش تختها و دستگاههای دیالیز در استان تاکیدکرد و گفت: آمار تخت به بیمار در استان زنجان یک به چهار است، که متاسفانه آمار مطلوبی نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: در سالهای اخیر یکی از مشکلات بیماران شهرستانی تردد مشکلآفرین آنها بود که خوشبختانه با احداث بخش دیالیز در همه شهرستانهای استان این مشکل بیماران مرتفع شده است.
جلیلی تصریح کرد: ارائه آموزشهای لازم موجب تغییر الگو و رفتار بیماران و کاهش آمار بیماران کلیوی و دیالیزی میشود؛ بنابراین انجمنهای حمایت از بیماران کلیوی میتوانند در این زمینه نقش برجستهای داشته باشند.
وی شهرستان ابهر را پایلوت اجرای طرح غربالگری بیماران کلیوی استان در سال 89 و 90 دانست و گفت: این غربالگری برای شناسایی بیماران کلیوی در استان انجام شده و جمعا 9977بیمار در قالب این طرح غربالگری شدند که 2215 بیمار مبتلا به فشار خون و دیابت نیز شناسایی شدند.