به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، سید علی اکبر طاهایی روز گذشته به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران در جمع دانشجویان حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.
وی در این جلسه با اشاره به اینکه تاکنون شش بار توفیق حضور در فضای دانشگاه مازندران را داشته، تصریح کرد: سعی بر این بوده تا از هر فرصتی و در هر مناسبتی در میان دانشجویان و اساتید حضور یابم و از نظراتشان استفاده کنم.
استاندار مازندران خود و همه مدیران حاضر در جلسه را فرزندان دانشگاه دانست و ابراز داشت: بی تردید شما فرهیختگان و امیدهای فردای ایران اسلامی، دل مشغولی ها و نظراتی در ذهن دارید که چراغ راه مدیران و آباد کننده فردای کشور است.
طاهایی به جلسه قبلی خود با فعالان دانشجویی دانشگاه های استان که به همت گروه مشاوران جوان استانداری برگزار شد اشاره کرد و افزود: نظرات حاضران در آن جلسه از منظر رشد بخشی و توسعه استان و همچنین ارتقای آموزش عالی، بسیار ارزشمند و کارشناسانه بود که قطعا مورد توجه ما قرار خواهد گرفت.
در ادامه جلسه طاهایی و چهار معاون استاندار به سوالات نمایندگان دانشجویان، پاسخ دادند.
محمود رحیمی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران در این جلسه استفاده از پتانسیل بالقوه طبیعی و اقلیمی مازندران را یک ضرورت دانست و گفت: صنعت در این استان باید متناسب با اقلیم و شرایط محیطی تعریف شود؛ یعنی می شود به جای پرداختن به احداث پالایشگاه و صنعت خودروسازی به صنایع وابسته به کشاورزی و تبدیلی توجه کرد. وی از استاندار پرسید که آیا ارتباط مدیران با دانشگاه یک راهبرد و استراتژی مدیریت استان است یا صرفا برای جلب توجه و تبلیغاتی است؟ همچنین با اشاره به برخی آمار و ارقام، میزان صادرات استان در بندرنوشهر را کم تر از دوره های گذشته اعلام کرد و خواستار توضیح استاندار شد. وی به کاهش آمار اشتغال در بخش کشاورزی مازندران نیز انتقاد کرد.
استاندار مازندران در پاسخ به این سوالات ابراز داشت: یقینا ارتباط نزدیک با دانشگاه یک راهبرد مهم و از جمله سیاست های کلان ماست.
وی جایگاه دانشگاه و دانشجو را بسیار فراتر از آن دانست که بتوان آن را مورد استفاده ابزاری قرار داد و تاکید کرد: در این راستا گام های مثبتی در این دولت برداشته شد، اما هنوز ظرفیت های فراوانی برای فعال سازی و استفاده بهینه در فضای دانشگاه ها وجود دارد.
هادی ابراهیمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت ارتباط نزدیک مدیران با دانشگاه گفت: شورای تشکل های دانشجویی برای همین موضوع و برقراری این ارتباط تشکیل و چند جلسه آن نیز برگزار شده است.
وی افزود: اگر تاکنون از مدیران استان برای حضور در دانشگاه و پاسخگویی به دانشجویان در قالب چنین جلسه ای دعوتی صورت می گرفت، حتما مورد اجابت واقع می شد.
ابراهیمی به تشکیل شورای راهبردی دانشگاه ها در شهرستان ها اشاره کرد و گفت: این شورا به هیچ وجه قصد دخالت در امور اجرایی و برنامه های فرهنگی دانشگاه ها را ندارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران دانشگاه را فضایی آزاد دانست و تاکید کرد: هدف از تشکیل شورای راهبردی، بررسی و رفع مشکلات صنفی دانشگاه ها و دانشجویان است.
وی بر حمایت جدی از تشکل های دانشجویی تاکید کرد و افزود: این تشکل ها باید متناسب با الگوهای جنبش دانشجویی شکل بگیرند و به کار خود ادامه دهند.
استاندار مازندران نیز در خصوص آمار ارائه شده از سوی این دانشجو در خصوص کاهش میزان صادرات از بندر نوشهر تصریح کرد: صادرات استان در طول فعالیت دولت نهم و دهم در مقایسه با گذشته حدود 10 برابر رشد داشته و از 35 میلیون دلار در سال 84 اکنون به بیش از 300 میلیون دلار رسیده است.
طاهایی ادامه داد: تنها در هشت ماهه ابتدای امسال ارزش صادرات از مازندران حدود 200 میلیون دلار بوده است.
وی با بیان اینکه مازندران در برخی صنایع غذایی و تبدیلی هم چون نئوپان، MDF و صنایع لبنی دارای جایگاه برتر در کشور است، گفت: در کنار این صنایع، ظرفیتی در مازندران به نام قطعه سازی خودرو وجود دارد که باید با وارد کردن صنعت خودروسازی، شاهد بارور شدن این صنایع نیز باشیم.
استاندار مازندران ادامه داد: در صورتی که اکتشافات اخیر در دریای مازندران به نتایج مطلوبی برسد، وجود صنعت پتروشیمی در استان نیز به یک نیاز اساسی تبدیل خواهد شد؛ البته با رعایت نکات زیست محیطی.
ولی الله فرزانه، معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار نیز در پاسخ به انتقاد رحیمی از کاهش آمار صادرات و اشتغال بخش کشاورزی استان تصریح کرد: فعالیت های اقتصادی به سه بخش کشاورزی، صنعت و معدن و خدمات تقسیم می شود که یکی از اهداف برنامه توسعه کشور نیز کاهش سهم برای اشتغال بخش کشاورزی و افزایش اشتغال در بخش های صنعت و معدن و خدمات است.
وی گفت: مجموع صادرات از بنادر استان در سال 84، 117 هزار تن بوده که در سال 91 به 160 هزار تن رسیده و با فعال شدن بندر شهید هاشمی نژاد امیرآباد، بخشی از حجم صادرات بندر نوشهر کاسته شده و در بندر امیرآباد انجام می شود.