گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر روشنگری در عرصه سیاست، و مشخصا برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در سال های اخیر، متأسفانه عمل به فرمایشات معظم له آنچنان که باید در دانشگاه ها صورت نگرفت، تا جایی که رهبر معظم انقلاب از آزاد اندیشی به عنوان شعاری مظلوم یاد کردند.
اهداف کرسی های آزاد اندیشی گستردن افق های نو برای زندگی انسانی در بعد علم و عمل است، اما تاکنون خروجی مطلوب و رسیدن به این اهداف دیده نشده است.
دانشگاه آزاد رشت با وجود فعالیت های تشکل هایی فعال خصوصا بسیج دانشجویی در زمینه هایی چون اردوهای جهادی و راهیان نور؛ که در سال های متمادی بزرگترین اردو را در کشور برگزار می کند، اما در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی کارنامه چندان موفقی نداشته است.
فضلی، دبیر ستاد کرسی های آزاداندیشی و مدیر اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد رشت در این خصوص گفت: ستادی که مسئولان دانشگاه آزاد رشت از آن یاد می کنند، صحت ندارد. تا کنون هیچ ابلاغ و نامه ای در این خصوص به من به عنوان مسئول ستاد در جهت نحوه برگزاری کرسی ها داده نشده است.
وی متولی کرسی ها را نهاد رهبری در دانشگاه عنوان کرد و اظهار داشت: ما طبق آیین نامه، کرسی های آزاد اندیشی متعددی را برگزار کردیم و دانشجویان نیز به دلیل باز بودن فضا برای آزاد اندیشی، از آن استقبال کردند.
زمانی، مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد رشت هم در این مورد گفت: سال گذشته برای ساماندهی کرسی های آزاد اندیشی ستادی با دبیری رمضانی، جانشین نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد رشت تشکیل شد و اکنون فضلی، مدیر اجرایی نهاد رهبری در این دانشگاه، دبیری این ستاد را بر عهده دارد و متولی اصلی برگزاری کرسی هاست.
وی یکی از موانع اصلی در برگزاری چنین برنامه هایی را عدم درک اهمیت موضوع در بین مسئولان دانشگاهی دانست.
مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد رشت مدعی شد که سال گذشته 14 کرسی آزاد اندیشی برگزار شده که کیفیت خوب و بد هم در بین آنها بوده است.
زمانی گفت: سعی کردیم اطلاع رسانی درستی کنیم و ورود به مراسم برای همه آزاد بود.
وی راه حل اصلی برای بیشتر برگزاری کرسی ها را وارد شدن همه مسئولان دانشگاهی به این عرصه دانست و گفت: برای رفع مشکل باید برنامه ریزی اصولی و درست داشته باشیم.
واحدی، مسئول انجمن اسلامی دانشگاه آزاد رشت نیز یکی از مشکلات و موانع اصلی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی را نبود متولی مشخص عنوان کرد.
وی گفت: در سال گذشته حدود 14 برنامه به اسم کرسی برگزار شد که صرفا سخنرانی و جلسه پرسش و پاسخ بود و کرسی آزاد اندیشی به معنای واقعی کلمه تحقق نیافته است، به همین دلیل مخاطبان این گونه مراسم ها طیف خاصی هستند که همیشه در همه مراسم ها حضور دارند.
واحدی با اشاره به حساسیت دوره کنونی و پیش رو بودن انتخابات 92 افزود: همدلی مؤلفه اصلی برای حرکت به سوی جلو است، اما تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
حمیدرضا محمدی، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد رشت هم تعداد کرسی های برگزار شده در سال 91 را حدود 12 کرسی با موضوعاتی از قبیل اجتماعی، مسائل پیرامون زنان و خانواده، فتنه و جریان شناسی و انتخابات 92، ولایت فقیه و جایگاه مقام معظم رهبری و نقش رسانه در الگو سازی عنوان کرد.
محمدی در خصوص موانع و مشکلات برگزاری کرسی ها گفت: کرسی های آزاد اندیشی با موضوعات خاص در برخی مواقع کابوسی برای روسای دانشگاه ها می شود، به طوریکه با بهانه هایی همچون در اختیار ندادن سالن، عدم اختصاص بودجه، تأیید نکردن موضوع و محتوا و یا نام و برخی مواقع با عدم حضور خودشان، مانعی را پیش روی این توصیه رهبری قرار می دهند.
محمدی از بر سر زبان آمدن «نام» کرسی آزاد اندیشی بدون توجه به محتوا در دانشگاهها و در بین دانشجویان گلایه کرد و یادآور شد: متاسفانه فقط نام این کرسی ها بر زبان می آید و دیگر هیچ؛ با توجه به برهه زمانی حساسی که در آن قرار داریم و رهبر انقلاب هم بسیار بر آن تأکید دارند، باید هر روز در گوشه و کنار دانشگاه کرسی های آزاد فکری ولو با پنج نفر برگزار شود.
وی ادامه داد: از این تعداد 3 کرسی با موضوعات رابطه با آمریکا، اسلام مد گرایی و تاثیرات شبکه های ماهواره ای در نیم ترم جاری برگزار شده است.
از ابتدای سال 91 حدود 12 کرسی آزاداندیشی با موضوعاتی همچون اجتماعی، مسائل پیرامون زنان و خانواده، فتنه و جریان شناسی و انتخابات 92، ولایت فقیه و جایگاه مقام معظم رهبری و نقش رسانه در الگو سازی در این دانشگاه برگزار شده، که متاسفانه از این تعداد فقط 3 کرسی در نیم ترم تحصیلی جاری برگزار شده است.