به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اراک، در بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه اراک در پی آلودگی هوای شهر اراک آمده است: مساله سلامت جزء اولین مسائل مهم زندگی جوامع است.
این بیانیه می افزاید:: پس از سال ها تعلل و بی توجهی، طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک در سال 86 به تصویب رسید طرحی که به موجب آن علاوه بر ساماندهی حمل و نقل شهری و افزایش سرانه فضای سبز شرکت ها و صنایع آلاینده ای چون آلومینیم سازی اراک را موظف به جمع آوری خطوط قدیمی تولید خود کرد.
در این بیانیه آورده است: بی تردید اجرای این طرح نه تنها می توانست از آسیب ها و خطرات جدی جسمی و روحی برای شهروندان بکاهد؛ بلکه چهره شهر را دگرگون می کرد؛ بنابراین متاسفانه علیرغم جمع آوری حدود نیمی از دیگ های خطوط قدیمی این کارخانه و در پی صدور رای دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم آلایندگی کارخانه آلومینیم سازی اراک این روند متوقف شد.
این بیانیه می افزاید: پالایشگاه و نیروگاه اراک بعنوان منابع اصلی آلودگی شهر بشمار می روند و بموجب این قانون باید زمینه گاز سوز شدن تمامی صنایع آلاینده حومه این شهر هر چه سریعتر فراهم می شد و در این راستا وزارتخانه های نفت و نیرو موظف به تامین گاز مصرفی این نیروگاه شدند.
براستی آیا مردم اراک می دانند که بنابر آمار رسمی، روزانه حدود شش میلیون لیتر مازوت در این نیروگاه سوزانده می شود که حاصل ورود صدها تن مواد آلاینده سمی به محیط زیست این منطقه می شود؟
بسیج دانشجویی دانشگاه اراک، ضمن حمایت از نمایندگان و مسئولان سازمان های مردم نهاد استان که دغدغه اصلی و عزم راسخ آنان دفاع از حقوق مردم و پیشرفت و توسعه ایران اسلامی است، به تمامی شخصیت های حقوقی، حقیقی، سازمان ها و صنایعی که به نوعی در تضییع حقوق این ملت دخالت دارند هشدار می دهند در صورت ادامه روند به یاری خداوند و پشتوانه مردمی، اقدامت مقتضی را در قبال ایشان بکار خواهد بست.