معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران گفت: علوم انسانی پایه گذار دولت اسلامی و جامعه اسلامی است و ما می خواهیم بر این اساس تمدن اسلامی را بنیان نهیم.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، هادی ابراهیمی عصر سه شنبه 28 آذر در جلسه کارگروه فرهنگی استان مازندران در پردیس دانشگاه مازندران گفت: همکاری و تعامل دانشگاهها با دستگاههای اجرایی باید گسترش یابد تا از این طریق بتوان مشکلات در حوزههای مختلف را برطرف کرد و در صورت همکاری مشترک نهادهای اجرایی و دانشگاهها مشکلات مازندران حل میشود.
وی افزود: ارتباط بین دانشگاهها و نهادهای استان باید صمیمانه و نزدیک باشد و مسئولان در حوزههای مرتبط با خود با حضور در دانشگاهها میتوانند مشکلات خود را با جامعه دانشگاهی در میان بگذارند و از پژوهشهای انجام شده در حوزه فعالیت خود با خبر شوند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران در ادامه افزود: ظرفیتهای مختلفی را در دانشگاههای استان داریم که بروکراسیهای اداری مانع از به ثمر نشستن و ماندگار شدن این طرحها میشود.
ابراهیمی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با اهمیت دادن به موضوع سبک زندگی اظهار داشت: در رابطه با بحث نظریهپردازی و حتی عملیاتی کردن موضوعاتی مانند سبک زندگی مناسب با جغرافیا، الگو، فرهنگ و ارزشهای استان مازندران میتوان ارتباطات مناسبی بین دانشگاه و نهادهای اجرایی ایجاد کرد و با همکاری دانشگاهها این موضوعات را بررسی کرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران با نام بردن از دانشگاه مازندران به عنوان مرکز علوم انسانی استان گفت: علوم انسانی در این دانشگاه ظرفیت بالایی دارد و بسیاری از مشکلات ما هم ناشی از بیتوجهی به علوم انسانی است.
در زمینه علوم انسانی غفلت شده است
وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص علوم انسانی گفت: در این زمینه غفلت شده است و باید در نظر داشت که علوم انسانی پایه گذار دولت اسلامی و جامعه اسلامی است و ما می خواهیم بر این اساس تمدن اسلامی را بنیان نهیم.
وی با بیان اینکه تردیدی نیست که رشتههای علوم انسانی با رشتههای فنی و مهندسی و ... تفاوت دارند، افزود: با توجه به نقشی که این رشتهها در جهتدهی کلان به نظام فرهنگی و ارزشی کشور دارند، باید به علوم انسانی بیشتر توجه کنیم.
ابراهیمی بر لزوم تحول در علوم انسانی تاکید کرد و اظهار داشت: تا این علوم از وابستگی و ترجمهای بودن، خارج نشوند نمیتوانیم مدعی استقلال در سایر عرصهها باشیم و خوشبختانه این موضوع مورد توجه نظام هم واقع شده است.
علوم انسانی دینی بستر رشد و بندگی الهی را فراهم می کند
معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران در ادامه با اشاره به لزوم ایجاد علوم انسانی اسلامی گفت: ما اگر میخواهیم به سمت تاسیس علوم انسانی دینی برویم، قطعا باید مبانی نظری جدیدی را بر مبنای اندیشههای دینی و آنچه که از قرآن، عترت و روایات وجود دارد، تدوین کنیم.
وی با اشاره به اینکه لازم نیست دستهبندی ما از علوم انسانی جدید، همان گونهای باشد که غربیها مطرح کردهاند، ادامه داد: مثلاً غربیها علوم انسانی را به شاخههای مختلف مثل روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد و علم سیاست تقسیم کردهاند، اما ما باید طبق نیازهای جامعه و منظومه فکری دینی که به عنوان مبنا در علوم انسانی و دینی قرار میگیرد، تدوین کنیم و در واقع، ماهیت و مبنای جدیدی پدید بیاید که بتوان به آن علوم انسانی دینی گفت.
ابراهیمی تصریح کرد: علوم انسانی دینی که به این شکل تدوین شود، بستر رشد و بندگی الهی را فراهم میکند و انسان را از شقاوت در دنیا و آخرت نجات میدهد.