به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد حسن واحدی امروز در چهارمین جلسه شورای فنی استان خراسان رضوی در خصوص بررسی فهرست بهای خالص راهبری و نگهداری از تاسیسات آب شرب روستایی در سال 92 در دفتر این شورا در استانداری بیان داشت: استان خراسان رضوی به دلیل تعداد روستاها مقام دوم را به خود اختصاص داده و به دلیل جمعیت بالا رتبه اول را از آن خود کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه 28 درصد جمعیت استان در روستاها وجود دارند و 2400 روستا در استان تحت پوشش فهرست بها هستند؛ بنابراین حجم قابل توجهی از اعتبارات دولت در پروژهها به روستاهای خراسان رضوی اختصاص داده شده است.
معاون عمرانی استانداری در خصوص فلسفه وجودی ایجاد این فهرست بها در پروژهها تصریح کرد: برآورد هزینهها و اینکه با چه ارقامی با رویکرد به واگذاری به بخش خصوصی انجام تا به مناقصه سپرده شود و جلوگیری از افزایش قیمتها و صرفه جویی از دلایل ایجاد فهرستبها است.
واحدی ادامه داد: بکارگیری اصول علمی و ضوابط مندرج در نظام جدید و اجرایی کشور، استفاده بهینه از منابع و ظرفیتهای موجود و ایجاد ظرفیت جدید، تسهیل در زمینه کاهش تصدیها و واگذاری امور به بخش غیر دولتی و غیره از دیگر عوامل نیاز به این فهرست بها است.
وی با تاکید بر اینکه در طراحی این فهرست بها 3000 نفر ساعت کار کارشناسی انجام شده است، گفت: از این پس فهرست بها تبدیل به فهرست آیتم بدون در نظر گرفتن ریال یا مبلغی خواهد شد.
واحدی تاکید کرد: براساس ابلاغیه شورای عالی شهرسازی در 12 تیرماه سال 92 احداث نمازخانه در کلیه اماکن اداری، تجاری و خدماتی که حداقل 500 متر زیر بنا داشته باشند، الزامی است.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه در شعاع 200 متری اداره مذکور مسجدی وجود داشته باشد، متراژ نمازخانه تا 50 درصد میتوان کاهش یابد.
اختصاص 4482 پروژه در خراسان رضوی در سال 91
در ادامه مدیر کل دفتر فنی استانداری با اشاره به اینکه در سال گذشته 4482 پروژه در دستور کار قرار گرفت، گفت: از این تعداد پروژه 1861 پروژه با اعتبار 593 میلیارد ریال بازدید به عمل آمده است.
محسن کوهی افزود: تعداد گروههای اعزامی جهت بازدید از این پروژهها 17 گروه در یک بازده زمانی 14 روزه است.
وی افزود: از این تعداد پروژه 252 مورد با اعتبار 171 میلیارد ریال مختص شهر مشهد است.
مدیر کل دفتر استانداری ادامه داد: بیشترین پیشرفت فیزیکی در سه سازمان آب و فاضلاب روستایی با 83 درصد، راه و شهرسازی با 64 درصد و نوسازی مدارس با 45 درصد رخ داده است.
کوهی با اشاره به اینکه سه سازمان ارشاد با یک پروژه، شهرداری سرخس با دو پروژه و شهرجدید بینالود با چهار پروژه کمترین درصد پیشرفت را به خود اختصاص دادهاند، تصریح کرد: بالاترین پیشرفت فیزیکی مربوط به شهرستانهای خواف و بردسکن هر کدام با 86 درصد و نیشابور با 80 درصد است.
مدیر کل دفتر فنی ادامه داد: کمترین پیشرفت فیزیکی نیز از آن باخرز، کلات و خلیل آباد است.
وی افزود: 66 درصد پروژهها 50 درصد پیشرفت فیزیکی را تجربه کردهاند، همچنین 9 درصد از پروژهها خاتمه داده شده و 77 درصد در دست اجرا و 11 درصد از برنامه عقب هستند.
کوهی با اشاره به اینکه 35 درصد پروژهها بیش از 75 درصد پیشرفت داشته است، گفت: ضعف در برخی دستگاههای اجرایی، عدم اصلاح ضعف در گزارشات پیشین، عدم توجه به ضوابط فنی و استانداردها از جمله دلایل ضعف در پروژهها است.