معصومه حاج حسینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با اشاره به اینکه اتاق فکر در خصوص سبک زندگی اسلامی ایجاد شود، گفت: سبک زندگی اسلامی دقیقا همه آداب و رسومی است که درباره ارتباط فرد با خودش، خانواده، مخلوقات، هستی و خدای عالم در قالب شریعت اسلامی، کتاب خدا و سیره ائمه به ما رسیده است.
وی با تاکید بر توجه به شیوه زندگی اسلامی ادامه داد: از ظاهر قضیه چیزی که در خصوص شیوه سبک زندگی اسلامی در جامعه حاکم است با آنچه در مدینه پیامبر(ص) وجود دارد فاصله بسیاری وجود دارد.
مدیر مرکز آینده پژوهشی مطالعات زنان و خانواده در خصوص فرهنگ سازی سبک زندگی اسلامی در جامعه کنونی ایران گفت: در این خصوص جامعه دینی ما باید تحرک پیدا کند و ابعاد زندگی را برای مردم با توجه به ضرورتهای زمان، براساس آموزههای دینی و روش برخورد با آن نشان و نقش راهبردی را بر عهده بگیرد.
سرمایه گذاری برای زنان سود 100درصدی دارد
حاج حسینی با اشاره به حقوق زنان در جامعه، سرمایه گذاری برای زنان را دارای سود صد درصدی دانست و با ابراز تاسف گفت: اگر قرار به تدوین قانونی مثل اشتغال زنان باشد آن اندازهای که نگاهمان به آموزه های بین الملل است به آموزه های دینی نیست.
وی جامعه را ساخته شده از زن دانست و افزود: زن نقش ستون خانواده را دارد. اگر زنانی با مبانی اندیشه اسلامی داشته باشیم و تربیت کنیم بخش دیگر جامعه، یعنی مردان در دامان این زنان تربیت میشوند و ما در آن صورت یک جامعه اسلامی داریم.
مدیر مرکز آینده پژوهشی مطالعات زنان و خانواده بسیج زنان را بیبدیع ترین ساختار جامعه زنان یاد و تاکید کرد: بسیج میتواند در زمینه سبک زندگی اسلامی پیشتاز باشد و نقش رهبری را ایجاد کند.
حاج حسینی با اشاره به سه دسته از اندیشههای موجود در جهان در خصوص سبک زندگی تصریح کرد: در اندیشه فروید: فرد خدا را از آسمان به پایین میآورد و ذبح اش میکند و انسان را حیوان احساسی و غیر قابل اعتماد میداند.
وی افزود: در اندیشه داروین نظام کنونی را فانی میداند و می گوید آخرتی وجود ندارد. یکی می میرد و روحش در دیگری و روح دیگری در فردی دیگر میرود پس آخرت نیست و در همین دنیا همه چیز تمام میشود.
مدیر مرکز آینده پژوهشی مطالعات زنان و خانواده در ادامه تاکید کرد: در اندیشه اسلامی، انسان باید نگاهش به هفت باور اسلامی باشد، در این اندیشه فرد باید بابت هرکاری که انجام میدهد جواب پس دهد.
حاج حسینی با اشاره به هفت باور دینی در سبک زندگی اسلامی تاکید کرد: انسان در زندگی اسلامی باید به خدا، غیب، پیامبر، کتاب خدا، آیات و نشانه ها، آخرت و ملائکه باور داشته باشد تا راه درست خود را بیابد.
وی تصریح کرد: ما روانشناسی اسلامی نداریم؛ اما اگر رویکرد اسلامی شود که ما آن را با نام علم معرفت میشناسیم، مشکلات روحی ما حل میشود.
مدیر مرکز آینده پژوهشی مطالعات زنان و خانواده با بیان اینکه روانشناسی امروزی روح نمیشناسد که ابعادش را تعریف کند، تاکید کرد: اندیشه اسلامی میگوید: انسان خلیفه خداست برروی زمین، اما اندیشه فروید میگوید: خدایی نیست که انسان خلیفه باشد و قابل اعتماد نیست.
هر چیزی رنگ خدابگیرد ماندگار میشود
حاج حسینی بیان داشت: در علوم اسلامی آمده است: هر چیزی رنگ خدا بگیرد فاخر است و ماندگار میشود مثلا سالها از ساخت حرم میگذرد ولی هنوز هم بعد از دهههای فراوان پابرجاست و و با وجود بلاهای طبیعی ذرهای تخریب نشده است.
وی روح را در اختیار روحانیت دانست نه روانشناس و افزود: مسائل قبل از ازدواج، دعوا و مشکلات جوانان و دیگر مشکلات جامعه امروزی باید به وسیله دین برطرف شود نه روانشناس؛ چون علما روح را بهتر میشناسند.
مدیر مرکز آینده پژوهشی مطالعات زنان و خانواده خاطرنشان کرد: پوشش، مد، آرایش مدل زندگی، معماری، مهمانی، شهرسازی و جامعه سازی در سبک زندگی گنجانده میشود.
حاج حسینی با اشاره به اینکه اگر نمی توانید دنیا را تغییر دهید خودت را تغییر دهید، تصریح کرد: از منظر قرآن تغییر فردی وجود ندارد، بلکه تغییر جمعی و گروهی است؛ چرا که از دید قرآن تغییری خوب است که گروهی و جمعی باشد.