گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ همیشه احساس می کردم یک رابطه ای میان دخترانی که از هر انگشتشان یک هنر می ریزد و جمله «هنر نزد ایرانیان است و بس» وجود دارد.
دختران، رنگین کمان طیف شکسته محبت الهی اند، دختر، عزیز پدر است و همدم مادر، شنیده ام که می گویند: هر دختری که زاده میشود، دری از درهای بهشت به روی مادرش گشوده می شود.
گاهی یک مرد با تمام توان و قدرت ظاهری اش به یک مخزن محبت و گرمای عاطفه نیاز دارد تا همراهی اش کند. دور از انصاف نیست که او را اعجاز آفرینش بنامیم.
نعمت را خداوند همان روز که سایه ولایت را بر سرمان گسترانید بر ما تمام کرد، نعمتی که خود به تنهایی نعمت هایی است!
نعمت ولایت در ایران برکت کرد و دختر پاک سلاله محمدی را به این سرزمین ارزانی داشت، عزیزی که امام صادق (ع) درباره اش فرمودند: «زنی از خاندان ما در قم مدفون می شود که هر که او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود.»
به راستی باید این معجزه خلق، این هدیه گیتی، این مخزن عاطفه را در این سرزمین جستجو کرد.
در سرزمین ایران بسیارند دخترانی که از هر انگشتشان صد هنر می ریزد! از شمال تا جنوب از شرق به غرب و اینک روز میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) روز دختر نام نهاده شده و بهانه ای است تا به سراغ دختران نمونه استان برویم، دنبال دختر موفق گشتن آسان بود؛ اما از بین این همه دختر موفق کدام را انتخاب کردن سخت! فاکتور انتخاب را محدود کردم و از «دختر موفق» به «دختر دانشجوی موفق» تغییر دادم، باز هم مجبور شدم تغییر دهم! تعداد هنوز زیاد بود! این بار به دنبال «دختر موفق دانشجوی دانشگاه های مرکز استان» گشتم! تا با «مهین نوملی» دانشجوی نمونه سال 91 آشنا شدم.
«خبرگزاری دانشجو»- کمی از خودتان بگویید؟
مهین نوملی: متولد اسفند 1369 و ورودی نیمسال اول 87 در رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان هستم.
دو دوره دانشجوی نمونه کشوری، دانش آموخته رتبه اول ورودی های 87 دانشگاه، پرستار نمونه دانشکده در سال 91، ارائه دهنده دو فرآیند برتر دانشگاه.
عضو دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه محسوب می شدم و با چهار ترم معدل بالای 19 در نهایت با معدل 18.82 موفق به کسب کارشناسی در رشته پرستاری شدم. همچنین یک اختراع در زمینه «ایمپلنت دندانپزشکی» داشتم که به تایید علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان رسید و گواهی ثبت گرفت و با بسیاری از شرکت های خارجی مکاتبه کردم برای پیدا کردن حامی، علت رو آوردن به شرکت های خارجی در این زمینه این بود که این تکنولوژی در کشور خودمان وجود ندارد؛ وگرنه حتما میهن خودم را در اولویت قرار می دادم.
«خبرگزاری دانشجو»- چه فاکتورهای در انتخاب دانشجوی نمونه لحاظ می شود؟
مهین نوملی: سه فاکتور علمی، پژوهشی و فرهنگی در سنجش فرد مورد نظر موثر است.
«خبرگزاری دانشجو»- چه افتخارات پژوهشی شما را به سمت دانشجوی نمونه سال شدن سوق داد؟
مهین نوملی: از آنجایی که می خواهم یک محقق شوم حوزه فعالیت هایم در زمینه پژوهشی متنوع تر است؛ برای مثال دو مقاله چاپ شده در زمینه آموزش پزشکی در مجله «افق توسعه آموزش پزشکی» و «گام های توسعه» دارم، یک مقاله از مقالات من از بین 32 مقاله پذیرفته شده و در کنگره بین المللی ESC به صورت سخنرانی مورد استفاده قرار گرفته است.
این کنگره از معتبرترین کنفرانس های دانشجویان اروپایی است. همچنین دو مقاله نیز در کنگره دانشجویان پزشکی صربستان ارائه داده ام و در مجموع 30 مقاله به کنگره های داخلی و بین المللی ارائه کرده ام که به عنوان مثال یکی از مهمترین کنگره های داخلی کنگره آموزش پزشکی مشهد بود که مقاله بنده به عنوان مقاله برتر شناخته شد. همچنین به عنوان پژوهشگر برجسته کمیته کشوری تحقیقات دانشجویی سال 91 انتخاب شدم.
«خبرگزاری دانشجو»- در زمینه فرهنگی موفق به کسب چه افتخاراتی شدید؟
مهین نوملی: در جشنواره های فرهنگی بسیاری طرح ارائه دادم برای مثال هر ساله در جشنواره آموزش شهید مطهری یک فرآیند ارائه می دادم که یکی از آن ها فرآیند معنوی سازی فضای امتحانات بر مبنای آیه شریفه: «الا بذکرالله تطمئن القلوب» بوده که با هدف تلفیق معنویت و آموزش در سطح دانشگاه های علوم پزشکی ارائه شد که به اعتراف دانشجویان مانند داروی «ایندرال» عمل می کرد، همچنین عضویت در کمیته تحقیقات دانشجویی، هیات تحریریه مجلات دانشجویی، نهاد رهبری و بسیج دانشجویی از افتخارات دیگر من در حوزه فرهنگی است.
«خبرگزاری دانشجو»- رابطه ات با تیم اداری دانشگاه چطور بود؟
مهین نوملی: باید بگویم حمایت همه جانبه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در موفقیت من بی تاثیر نبوده، هر زمان که ناامید می شدم، اساتید با دادن روحیه من را از خستگی درمی آوردند، از آنجایی که عضو مشاوران دانشجویی حوزه ریاست دانشگاه بودم، روابط محکمی با تیم دانشگاهی داشتم، مسلما دانشگاه نقش بسزایی در پرورش دانشجویان دارد. دانشگاه علوم پزشکی گلستان همیشه به من متذکر می شد که صرفا برای عناوین تلاش نکنم؛ بلکه به عنوان پزشک یا پرستار این را درک کنم که با اشرف مخلوقات خدا سرو کار دارم و جایگاه خودم را بیابم.
«خبرگزاری دانشجو»- چه عواملی در موفقیت موثر بودند؟
مهین نوملی: موفقیت یک پدیده مولتی فاکتوریل است، شاید مهمترین فاکتور برای رسیدن به هر موفقیتی تلاش و کوشش خود فرد است، در کنار این ها یاد خدا و معنویات خیلی کمک کننده است، خود من هر گاه در لحظات سخت بسر می بردم به خدا توکل میکردم و ایمان داشتم که هیچ زحمتی را خدا نادیده نمی گیرد و حتما پاسخ می دهد. هر موقع مانعی می دیدم، تلاشم کم نمیشد؛ بلکه بیشتر تلاش می کردم تا مانع را بردارم.
«خبرگزاری دانشجو»- چرا تا این اندازه تلاش می کنی؟!
مهین نوملی: از اینجا به بعد؟! شاید این ها موفقیت زیادی به نظر بیایند؛ اما من حتی تمام لوح های تقدیرم را از جلوی چشم برداشتم که مبادا باعث شوند دیگر تلاش نکنم، دوست دارم با ادامه تحصیل در رشته «تجهیزات پزشکی» و یا رشته «نانوتکنولوژی» ایران را در این زمینه ها در جهان مطرح سازم امیدوارم روزی برسد که ایران یک قطب اصلی تولیدکننده علم شود، نه مصرف کننده، آینده ایران در دست دانشجوهاست.
در کشور ما متاسفانه تغییر رشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی با سختی انجام می پذیرد؛ در حالی که در کشورهای دیگر از اینکه دانشجو راه خود را پیدا کرده و برای آینده فکر و انرژی صرف کرده است استقبال زیادی می شود!
مصاحبه رو که خوندم تو معرفي شما به خبرگزاري دانشجو به عنوان دانشجوي خانم موفق تو دانشگاه مي بينم که اشتباه نکردم.
موفق و پيروز و سربلند و پايدار باشيد.