به گزارش خبرنگار «خبرگزاری داشجو» از مشهد، رضی امروز در افتتاحیه سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) مشهد بیان داشت: بسیج اولین نهاد برآمده از انقلاب اسلامی و شاید مقدم بر انقلاب اسلامی باشد، خیزش مردم در سالهای قبل از انقلاب نشان میدهد که بسیج در میان مردم در سالهای قبل از انقلاب نیز فعال بوده است.
بسیج دارای نگرش کل به جز است
وی با اشاره به نگرش کل به جز بسیج در میان تمام تشکلهای کشور افزود: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد در حوزه بسیج جامعیت و مشمولیت نسبت به تمام ارگانها در کشور است که یکی از بزرگترین آموزههای آن جذب حداکثری و دفع حداقلی است.
مشاور بسیج رسانه کشور در تشریح جذب حداکثری و دفع حداقلی گفت: بسیج همیشه ارگانی انقلابی، فعال و پیشرو بوده است که با لوازمی مانند بصیرت و عالم به زمان بودن در صحنههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور سیطره داشته است.
رضی ادامه داد: جذب حداقلی یعنی اینکه ما تمام تواناییها و استعدادهایی که در جامعه وجود دارد، در قالب یک تفکر بسیجی هماهنگ کنیم.
نبود نیروی تخصصی در بدنه بسیج از اشکالات این تشکل است
وی با انتقاد از نبود نیروی تخصصی در بدنه بسیج بیان داشت: اینکه عدهای میگویند افراد تخصصی نباید در بسیج باشند و یا بسیجیان به صورت تخصصی نباید رفتار کنند، کاملا اشتباه است، متاسفانه حوزه نظام آموزشی ما به گونهای است که افراد دارای ذهن فعال را ابتدا به علوم ریاضی سپس تجربی و در انتها از سر ناچاری به علوم انسانی هدایت می کنیم.
مشاور بسیج رسانه کشور به مقوله تحول در علوم انسانی پرداخت و تصریح کرد: حوزهای که اکنون ما به آن میپردازیم و غربی ها سالهاست در آن فعالیت میکنند، حوزه علوم انسانی و تحول در آن است.
رضی به تفاوت بارز میان رسانه با دیگر تخصصهای اقشار پرداخت و افزود: هر قشری باید به صورت تخصصی در حوزه خود به فعالیت بپردازد؛ اما در بسیج رسانه علاوه بر کار در حوزه خود ما باید به فکر تاثیر بر دیگر حوزهها باشیم.
سکوت رسانه گاهی از فریاد او نقد برانگیزتر است
وی کار در رسانه را فعالیتی بسیار حساس و در عین حال نیاز امروز کشور دانست و افزود: سکوت در رسانه موجب انتقاد است، رسانهای ها افرادی هستند که اگر حرف بزنند مورد انتقاد قرار بگیرند و اگر سکوت کنند سکوت آنها را با معناهای بسیاری توجیه میکنند و این مسئله نشان میدهد کار رسانه دارای مشکلات خاص خود است.
مشاور بسیج رسانه با انتقاد از رشد نامناسب فضای مجازی در کشور گفت: دو سال پیش در همایشی در خصوص فضای مجازی در آستان قدس رضوی برنامههای بسیاری را مورد نقد و بررسی قرار دادیم؛ اما امروز باید با کمال تاسف بگوییم از آن روز تا به حالا آن مباحث یک گام هم جلو نرفته است.
رضی در ادامه به رفتار غلط برخی وزرای دولت جدید اشاره کرد و بیان داشت: ما در فضای مجازی سایتهای فیلتر شدهای داریم که شکستن این فیلتر نیز جرم محسوب میشود؛ اما متاسفانه وزرای جدید مطالب خود را داخل این سایتها میگذارند.
با برخورد انفعالی منعی قانونی را نباید انحصاری کرد
وی پیگیری امین زاده، معاون حقوقی رئیس جمهور در این خصوص را نادرست دانست و بیان داشت: معاون حقوقی رئیس جمهور در اعتراض به این رفتار از سوی برخی از وزرای دولت یازدهم گفته در حال بررسی هستیم که این امر آیا درست است یا اشتباه، این برخورد انفعالی که منعی را انحصاری میکنیم، مشخص است که غلط می باشد.
مشاور بسیج رسانه کشور به استفاده مردم از ماهواره در منازل خود اشاره کرد و گفت: رفتار اشتباه مسئولان در منع انحصاری قانون موجب میشود که ما وحی قانون و قانون گذار شویم و کار به آنجا برسد که در داخل صدا و سیما عدهای بیایند بگویند ما بنا داریم شبکههای جدید تلویزیونی را در دیش ماهواره سازماندهی کنیم.
رضی ادامه داد: این رفتار کاملا غلط است؛ چرا صرف اینکه برخی از مردم شبکههای سیما را از طریق ماهواره میگیرند، ما این اشتباه را جامعیت بدهیم به کل جامعه و به ماهواره مشروعیت دهی کنیم.
حوزه رسانه همیشه حوزه پیش رویی است
وی در ادامه به چهار کارکرد در حوزه رسانه اشاره کرد و افزود: رسانه در چها حوزه اطلاع رسانی، آموزشی، تفریح و سرگرمی و نظارت بر محیط باید با قدرت و تمام توان حضور داشته باشد.
مشاور بسیج رسانه کشور دو حوزه اول را در کشور مشخص و دارای جایگاه دانست و بیان داشت: در حوزه سوم و بحث رسانه تفریحی باید این سوال را از خود پرسید آیا میتوان رفت به سوی رسانه تفریحی در حالی که وظیفه این رسانه باید غفلت زدایی باشد؟
رضی ضمن نظارت داشتن رسانه بر مردم بر تشریح جایگاه نظارتی رسانه تاکید کرد و گفت: نظارت در رسانه در یک بخش به مبحث بزرگ امر به معروف و نهی از منکر باز میگردد؛ یعنی همان نظارت مردم بر مردم، مردم بر حکومت و حکومت بر مردم.
وی ادامه داد: در بخش دیگر آن وجود دیدگاه و پیگیری بر اساس منافع ملی نظام است؛ یعنی همان همراهی با مسئولان نظام اما با گذشتن از منافع شخصی و پرداختن به منافع ملی و میهنی.
دموکراسی در کشور ایران بسیار قوی است
مشاور بسیج رسانه کشور به دولتهای شکل گرفته بعد از انقلاب اشاره کرد و افزود: بعد از انقلاب امام خمینی(ر ه) و رهبر معظم انقلاب از هر دولتی که بر اساس رای مردم و از طریق قانون کشور روی کار آمد، دفاع کردند و این دموکراسی بالا در این نظام را نشان میدهد.
رضی در ادامه افزود: روحانی در این دوره بر حمایت رسانه از دولت تاکید داشت؛ اما وظیفه ما در قبال این در خواست حمایت که از سوی بسیاری شکل میگیرد، چیست؟
وی خاطرنشان کرد: رسانه باید از دولت و مسئولان حمایتی نقادانه، منصفانه و مشفقانه کند تا دولت نیز از آن بهره برد.
باید ببینیم تیم مذاکره کننده ایران در بحث هستهای چگونه عمل میکند
مشاور بسیج رسانه کشور به تصمیمیات اخیر کنگره آمریکا در خصوص ایران اشاره کرد و افزود: اینکه در کنگره آمریکا مطرح شده است که تحریمها را در این دوره تمدید نکنیم تا نتیجه مذاکرات ایران با تیم هستهای مشخص شود، نشان چیست؟
رضی ادامه داد: مشخص است غرب میخواهد به بهای گزافی فشار را از دوش ایران بردارد و در اولین گام تحریم دارو را خنثی کرده است؛ اما اینکه رفتار ما در مذاکرات پیش رو در بحث هستهای شجاعانه یا خدایی نکرده منفعلانه خواهد بود، را باید نشست و دید.
وی در پایان شرایط کنونی در منطقه و بیداری اسلامی را پیچیده دانست و خاطرنشان کرد: اگر حلقه اتصال میان ایران و کشورهای منطقه تا قلب خاورمیانه پیش برود، ما میتوانیم آرامش را به منطقه بازگردانیم؛ در غیر این صورت با رفتار مصر در برابر آمریکا باید در انتظار کودتا در منطقه باشیم.