معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه فشار خون با افزایش سن افزایش مییابد و تعداد مبتلایان فشار خون با پیرشدن جامعه افزایش مییابد، گفت: 20 درصد افرادی بالای 20 سال جامعه مبتلا به پرفشاری خون هستند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، مسعود فلاحی امروز در همایش راهکارهای ارتقای سلامت و چالش ها با محوریت فشار خون بالا که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، بیان داشت: بیماری فشارخون بالا یکی از بیماری های مزمن است که آثار تخریبی در ارگان های حیاتی بدن از جمله قلب، مغز، چشم ها و کلیه ها را ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه 90درصد دلایل پرفشارخونی ناشناخته است، افزود: 70 درصد بیماران فشارخون بالا علائمی را حس نمی کنند و 50 درصد این بیماران نیز از بیماری خود مطلع نیستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه در کشور ما مهمترین عامل مرگ و میر، بیماری های قلبی- عروقی است و افزایش فشار خون یکی از مهمترین عوامل خطر برای این بیماری ها محسوب می شود، گفت: طرح پایش فشار خون ایرانیان بالای 30 سال یک مدل مراقبتی جامعه نگر در پرستاری کنترل فشار خون بالا است.
فلاحی با اشاره به اینکه 20 درصد افرادی بالای 20 سال جامعه مبتلا به پرفشاری خون هستند، تصریح کرد: این عارضه با افزایش سن افزایش می یابد و تعداد مبتلایان فشار خون با پیرشدن جامعه افزایش می یابد.
وی ادامه داد: پرفشاری خون در ایران و جهان علت اصلی بروز بیماری های قلب و عروق است و از پرفشاری خون به عنوان قاتل خاموش یاد می شود.
معاون وزیر بهداشت افزود: عارضه پرفشاری خون بی سرو صدا و به مانند موریانه ای اعضای اصلی و داخلی بدن را نابود می کند و در این شرایط حتی بیمار احساس سلامتی هم دارد.
فلاحی با بیان اینکه فشار خون بالا بیماری مزمنی بوده که دارای علائم مشترک، عمومی و اختصاصی است، تاکید کرد: فشار خون بیماری است که آثار تخریبی در قلب، مغز، کلیه و چشم می گذارد و سبب معلولیت و مرگ و میرها می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: سلامتی و حفظ سلامتی موضوع گفتمان ما در جامعه جهانی است و باید قبل از عارضه کنترل کنیم و نیاز به مشارکت همه جانبه و ملی دارد.
معاون وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه فرهنگ چکاپ باید در جامعه تقویت شود، تاکید کرد: عادت ندادن ذائقه کودک به نمک، استفاده از غذاهای حاوی کلسیم و پتاسیم بالا، ایجاد تعادل در مصرف پروتئین و ماهی حداقل دو بار در هفته، کاهش وزن، ورزش و فعالیت بدنی، ترک سیگار، عدم استفاده از روغنهای جامد و مصرف کم روغن، استفاده نکردن غذاهای سرخ کرده و نوشیدنیهای گازدار، کم کردن استرس و استراحت کافی از راههای پیشگیری این بیماری می باشند.