به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، نظام الدین موسوی دقایقی پیش در جلسهای با عنوان «بررسی و تدوین مذاکرات ژنو» در دانشگاه تربیت مدرس قرآن مشهد بیان کرد: دست دشمن به دنبال این بود که بین قرآن و سیاست جدایی ایجاد کند؛ اما به یمن نفس قدسی امام راحل این فراق به پایان رسید؛ زیرا امروز بین دیانت و سیاست جدایی نیست.
وی ادامه داد: امروز همانطور که امام تاکید کرد میان سیاست و دیانت فاصله ای نیست؛ چرا که قرآن برای زندگی بشری آمده است.
مدیر عامل خبرگزاری فارس تصریح کرد: مسئله هسته ای که این روزها یک دغدغه ذهنی برای همه مردم جامعه است ابعاد بسیار مهمی پیدا کرده؛ زیرا یک مقوله صنعتی است.
موسوی با بیان اینکه این مسئله درکشور با یک فضای خاصی مواجه شده است، بیان کرد: از زمانی که ما به این انرژی دسترسی پیدا کرده ایم یک حجم زیادی از فشارها از خارج بر ما وارد شده که قریب به 14 سال است بخش عمده ای از سیاست خارجه ما با آن گره خورده است.
وی با طرح این پرسش که چرا مسئله هسته ای تا این اندازه مهم است، بیان داشت: برخی عنوان می کنند که ایرانی ها که دارای منابع نفتی قوی هستند به چه علت باید انرژی هسته ای را از آن خود کنند پاسخ این است که کشورهایی که صاحب این نوع انرژیها هستند دارای حجم زیادی از منابع نفتی هستند.
مدیر عامل خبرگزاری فارس ادامه داد: با توجه به اینکه انرژیهای فسیلی رو به پایان است؛ بنابراین باید از این نوع انرژی های جایگزین استفاده کرد زیرا چنانچه طی 50 سال آینده نفت ایران به پایان رسد هیچ انرژی برای جایگزین آن نخواهیم داشت مانند کشور ترکیه که بسیار محتاج است.
موسوی بیان داشت: مقام معظم رهبری تاکید داشته اند در چاههای نفت را ببندید تا هم از رانت جلوگیری و هم در دیگر صنایع از نفت موجود استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه این انرژی برای آیندگان بسیار مهم است، تاکید کرد: مردمی که در حال خود زندگی میکنند و به فکر آینده نیستند آیندهای نخواهند داشت.
عامل سرافرازی در دنیا دنبال کردن فناوری های نوین است
مدیر مسئول خبرگزاری فارس با بیان اینکه چنانچه در صدد سرافرازی در دنیا هستیم باید به سراغ فناوریهای نوین نیز برویم، بیان داشت: کشور چینی که مشاهده می کنیم امروز در حال تسخیر دنیاست هنگامی که به انرژی اتمی دست یافت فشارهای بسیاری را تحمل کرد تا اینکه امروز اینگونه رشد کرده است.
موسوی ادامه داد: در سازمان ملل تنها پنج کشور حق وتو دارند و این دموکراسی در سطح دنیا برقرار است.
وی تاکید کرد: در معاهده NPT که مبنای بحث انرژی هسته ای در دنیاست بسیار ظالمانه رفتار شده است زیرا عنوان شده است کشورهایی که تا سال 1968 بمب هسته ای تولید کرده اند مهم نیست اما بقیه نباید به این مهم دسترسی پیدا کنند و این به معنای این است که تنها قدرتمندان می توانند از علم برخوردار باشند.
این فعال رسانه با بیان اینکه طبق معاهده NPT کشورها حق تحقیق و تولید در خصوص انرژی هسته ای را دارند، بیان داشت: اما مشاهده می کنید که علی رغم تمام این تاکیدات این حق را برای ایران اسلامی قائل نیستند و رژیم صهیونیستی که دارای 200 کلاهک هسته ای می باشد عضو این معاهده نیست و هیچ زوری نیز بر آن نیست.
موسوی با اشاره به اینکه امروز علیه ایران یک فضاسازی سنگین برقرار است، تصریح کرد: ایران 12 سال قبل که یک مرحله اعتماد سازی را دنبال می کرد دو سال و نیم فعالیتهای هسته ای خود را تعلیق کرد اما آیا غرب به تعهدات خود عمل کرد.
وی افزود: برای اولین بار نیست که مذاکره میکنیم، مذاکرات بسیاری تا کنون انجام شده اما غرب هیچ گاه به تعهدات خود عمل نکرده است.
مدیر عامل خبرگزاری فارس بیان کرد: برخی مذاکرات ژنو را یک پیروزی و برخی به عنوان یک فاجعه و برخی دیگر آن را یک گام اولیه می دانند حال کدام یک مورد قبول است؟
موسوی با تاکید بر اینکه این توافق نامه حاصل یک فرایند است، خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که تیم مذاکره کننده به سرعت به توافق برسد؛ زیرا مدت هاست که با آنان در حال مذاکره هستیم.
وی با یادآوری این مطلب که سخن تیم قبلی مذاکره کننده این بود که باید بیشتر از امتیازاتی که به ما می دهند را باید کسب کنیم، گفت: تیم امروز عنوان میکند باید اعتماد سازی کنیم و در نهایت درگامی جامع پرونده هسته ای ایران را از حالت ویژه خارج کنیم.
موسوی ادامه داد: تحلیل من این است که این قضیه بینابین است به این معنا که نه با یک فاجعه و نه با یک پیروزی بزرگ مواجهه هستیم؛ اصل این است که در این توافقات حداقل هایی پذیرفته شد که در افکار عمومی یک گام اولیه است.
پیشنهادات امروز حاصل ایستادگی 10 ساله است
وی با بیان اینکه نباید این حرکت را غلو آمیز جلوه داد، تصریح کرد: این توافقات دنباله دار است زیرا این پیشنهادات در گذشته نیز مطرح بوده و چنانچه امروز این پیشنهادات را داده اند حاصل ایستادگی 10ساله است.
مدیر مسئول خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه ما در این 10 ساله به غنی سازی 20 درصد رسیده ایم، تاکید کرد: رسانههای غربی تا قبل از این ایران را مورد تمسخر قرار می دادند اما شهید شهریاری پای این پروژه ایستاد و اورانیوم 20 درصد را غنی سازی کرد.
موسوی با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده امروز برگ های برنده ای در دست دارد که در گذشته نبود، گفت: در گذشته اسرائیل تهدید میکرد که نطنز را خواهد زد به همین دلیل ایران فردو را زیر زمین احداث کرد و همه این ها محصول این ایستادگی است که نباید از بین برود.
وی با اشاره به اینکه توافقنامه ژنو پیروزی بزرگ نیست، بلکه تنها یک گام اولیه است، تاکید کرد: این دستاورد محصول ایستادگی ایران و شهدای ایران است.
مدیر مسئول خبرگزاری فارس خاطرنشان کرد: طی این توافقنامه به مدت شش ماه ایران فعالیتهای موجود را در همین حد نگاه می دارد و طرف مقابل هم عنوان کرده تحریم جدید ایجاد نخواهد شد و برخی تحریمها مانند تحریم خودرو و پتروشیمی را بر خواهند داشت.
موسوی با بیان اینکه این توافقنامه دارای دو گام میانی و نهایی است، تصریح کرد: در گام میانی بر روی قطعنامههای سازمان ملل و شورای امنیت بحث و در گام نهایی جامع توافق خواهد شد برنامه هستهای ایران تا مقطعی پیش برود و در نهایت این پرونده عادی شود.
وی ادامه داد: منتها حقیقت این است که بسیاری به گام نهایی خوشبین نیستند و علت آن را عهد شکنی آمریکا میدانند.
مدیر عامل خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه ایرادی که این توافقنامه دارد این است که گام های بعدی آن مشخص نیست، بیان داشت: اما نکته مثبت این است که یک آتش بس داده شده و فرصت تنفسی برای هر دو طرف ایجاد شده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه آنچه در آینده مهم می باشد، توان ایران است، خاطرنشان کرد: چناچه در شش ماه آینده ساختار درونی ایران قوی شود با قدرت پای میز مذاکره خواهیم رفت، این میدان جنگ ارادههاست و هر که اراده داشته باشد پیروز میدان خواهد بود.