به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد جواد کرمی با بیان این مطلب اظهار داشت: دولت در این مرحله از اجرای قانون بهتر است به جای پرداخت یارانه به گندم، یازانه مستقیم نان به مردم بپردازد، زیرا با این کار قیمت آرد را آزاد میکند و در نتیجه احتمال وقوع مفاسد در بخش گندم و آرد به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: بهطور قطع با آزادسازی قیمتها شاهد ایجاد رقابت سالم در میان تولیدکنندگان نان خواهیم بود و این مساله در نهایت به سود مصرفکنندگان است.
رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم کشور عنوان کرد: با توجه به افزایش میزان دستمزدها و قیمت حاملهای انرژی و... قیمت نان بین 20 تا 25درصد افزایش خواهد یافت که پیشنهاد میشود دولت برای حمایت از مصرف کنندگان و ایجاد شرایط رقابت سالم ماهانه 10هزار تومان بابت نان یارانه پرداخت کند.
کرمی افزود: اعتقاد دارم باید به سمت آزادسازی قیمتها برویم، زیرا تنها مولفه تاثیرگذار بر روی کیفیت نان و آرد، این مساله است.
وی توضیح داد: با آزادسازی، تفاوتها از بین میرود و تولیدکنندگان واقعی وارد بازار شده و میتوانند فساد موجود در این بخش و ضایعات فراوان ناشی ازتولید نان به ویژه نانهای سنتی را به حداقل رساند.
رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم کشور تاکید کرد: اکنون مردم قیمت واقعی نان را پرداخت میکنند؛ در حالی که محصول نهایی کیفیت لازم را ندارد و در فاز دوم باید به مساله کیفیت نان در کنار افزایش قیمت آن توجه ویژهای شود.
کرمی گفت: با آزادسازی قیمتها و ایجاد شرایط رقابت شاهد افزایش کیفیت نان خواهیم بود.
وی درباره قیمت آرد مصرفی بیان کرد: اکنون آرد یارانهای را کیلویی 610 تومان خریداری میکنیم و با آزادسازی قیمت آن میتوان به تولید کمک فراوانی کرد.
رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم کشور با اشاره به استقبال کم از نانهای حجیم و نیمه حجیم در کشور اظهار داشت: امسال به نام فرهنگ و اقتصاد نامگذاری شده، بنابراین باید در زمینه فرهنگ استفاده از نانها با کیفیت حجیم و نیمه حجیم در کشور فرهنگسازی شود، زیرا متاسفانه اکنون بیش از 90درصد نان مصرفی کشور به صورت سنتی تولید میشود که نه کیفیت لازم را دارد و نه مانع هدررفت منابع میشود.
کرمی خاطرنشان کرد: امسال باید به جایی برسیم که 50درصد از نانهای مورد استفاده مردم حجیم و نیمه حجیم باشد.
وی ادامه داد: با فرهنگسازی باید بستری را فراهم کنیم تا مردم این گونه نانها را انتخاب کنند.
به گفته رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم کشور ترکیه با فرهنگسازی کاری کرده که اکنون 95درصد تولیداتش را نان حجمی و نیمه حجیم تشکیل میدهد و عراق و افغانستان نیز تولید و استفاده ازاین نان را در برنامههای خود قرار داده اند.
کرمی در پایان خاطر نشان کرد: باید به سمت تغییر ساختار تولید نان و ارتقای کیفیت آن در کشور گامهای اساسی برداریم.