جنتی گفت: اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی به عنوان یک قطب رسانهای قدرتمند، خواب سیاست های خبری غرب را آشفته کرده است.
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در آیین گشایش هفتمین مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی که با حضور ریاست جمهوری برگزار شد؛ ضمن بیان این مطلب گفت: بی تردید فرصتی که ما در آن پا به جهان هستی گذارده ایم "لحظات بی نظیری از تاریخ" است زیرا از یک سو ارتباطات و فناوری اطلاعات چنان فراگیر شده که گویی انسان بی خبر و خارج از دایره حوزه ارتباطات از سواد ابتدایی بی بهره است و به عبارت دیگر رسانه ها جزیی جدایی ناپذیر از زندگی و ضرورتی انکار ناپذیر از کار شده اند.
وی افزود: از سوی دیگر تحولات شتابان سیاسی و در پی آن اجتماعی و اقتصادی در سراسر جهان و به ویژه خاورمیانه و فراتر از آن در شرق دور و شمال آفریقا و حتی اروپا و آمریکا بیانگر آگاهی، بیداری و حق طلبی مردم جهان است؛ مقولاتی که با هم نسبت مستقیم دارند و به عبارتی گسترش فضای خبری و رسانه ای که مبدا و مبتکر آن غرب بود امروز منشاء بیداری در اقصی نقاط جهان شده و غرب را نگران و ناراحت کرده است.
جنتی گفت: هفتمین نشست مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی فرصت مناسبی است تا به مهمترین مسایل رسانه ای و تشکیلاتی کشورهای عضو رسیدگی شود.
وی ادامه داد: هر چند از نیمه قرن بیستم به بعد و با گسترش نقش رسانه ها در تحولات جهانی، اندیشمندان و سیاستمداران غربی کوشیدند با تدوین بسیاری از کنوانسیون های بین المللی، آزادی بیان و ابراز عقیده و حفظ حقوق رسانه ها و مخاطبان را تبیین کنند اما اینک که رسانه ابزار قدرتمندی برای نشر و اشاعه ندای حق طلبی در سراسر جهان و به ویژه کشورهای در حال توسعه شده، نشانه های پایبندی به قواعد و قوانینی که خود مبدا و مبتکر آن بوده اند؛ کمرنگ شده است.
عضو کابینه دولت یازدهم گفت: غرب از یک سو هر گونه توهین و هتک حرمت حتی نسبت به پیامبران الهی را در قالب آزادی بیان تبیین می کند اما از سوی دیگر تحمل شنیدن صدای متفاوت از رسانه های مستقل را ندارد و برای شبکه های تلویزیونی مستقل محدودیت ایجاد می کند.
جنتی ادامه داد: اقدام شرکت های رسانه ای غربی در قطع پخش شبکه های ماهواره ای جمهوری اسلامی از جمله پرس تی وی همان پارادوکس تئوریک غرب در برابر مقوله آزادی بیان است و به این ترتیب دو میانه دو پارادایم "حوزه عمومی جهانی" و "سلطه جهانی" این کشورهای اسلامی هستند که می توانند با اتحاد خویش و رقم زدن جریان سوم، که همانا گسترش تفکر اسلامی است؛ حرف خود را به کرسی بنشانند.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین سرمایه کشورهای اسلامی "تفکر اسلامی" است، گفت: این تفکر اگر درست تبلیغ و شناسانده شود بی تردید مورد اقبال وجدان های پاک جهانیان قرار می گیرد و رساترین ابزار در این میان همانا بهره گیری از "هنر اسلامیگ است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بیداری اسلامی در منطقه و جهان اسلام رو به گسترش است و رسانه های بیداری با ایفای نقش روشنگر خویش قادر خواهند بود صدای مقاومت را به گوش جهانیان برسانند زیرا رسانه های انحصار طلب و غول های رسانه ای جهان، همواره افکار عمومی جهان را به سمتی هدایت می کنند که مطلوب امیال صهیونیزم جهانی است. نمونه بارز این رویکرد را می توان در انتشار اخبار و رویدادهای گشورهای منطقه از جمله حملات گروه های مسلح و تروریستی در سوریه، جنگ های رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و حزب الله به وضوح مشاهده کرد.
جنتی ادامه داد: رسانه های محور مقاومت در دهه اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته و سعی کرده اند این خلا را با استفاده از توان حرفه ای و تلاش های طاقت فرسا پر کنند . اما این رسانه ها معمولا با خشم و غضب غرب و کشورهای حامی آنها در منطقه مواجه هستند که نمونه های بارز ان حمله به خبرنگاران شبکه های خبری العالم، پرس تی وی و دیگر رسانه های خبری مستقل و سکوت رسانه ای جبهه غرب است.
وی با اشاره به اینکه امروزه رسانه های بیداری از شعار عبور کرده و به شعور رسیده اند افزود: امروز جامعه اسلامی و جهان بشری با توطئه بزرگی به نام فتنه مذهبی، تفرقه، تکفیر و ترور روبرو است و باید از جان های تشنه و وجدان های بیدار پرسیده شود که از کشتار شیعه و سنی به راستی چه کسانی سود می برند؟
جنتی اظهار کرد: پدیده تکفیر در راس همه امکاناتی است که رژیم صهیونیستی برای دشمنی با مسلمانان و دولت های مسلمان از آن استفاده می کند وبا ایجاد فتنه و اختلافات مذهبی میان پیروان یک دین واحد، تمام تلاش خود را برای بی ثبات کردن کشورهای اسلامی انجام می دهند و هدف اصلی این فتنه گران مذهبی این است که مسلمانان را مشغول اختلافات جزئی کنند و آنان را از فکر پیشرفت بازدارند.
وی افزود: فتنه گران مذهبی در حقیقت اجیرشدگان حقیری هستند که در راستای اهداف شوم قدرت های جهانی حرکت می کنند. نگاه خطرناک وهابیت در تکفیر دیگر مسلمانان و به ویژه شیعیان سبب شده که نه تنها به بزرگترین مانع بر سر راه وحدت مسلمانان جهان مبدل شود بلکه با اقدامات تروریستی و مخرب خود غرب را در پروژه اسلام هراسی و ارایه چهره مخدوش از اسلام یاری رسانده است. از این رو است که امکانات مادی و معنوی تمام کشورهای اسلامی باید در خطی واحد قرار گیرد و یک صدا فریاد وحدت و بکپارچگی سر دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ظرفیت بالای رسانه های بیداری، امت واحد اسلام را از حصارهای محدود جغرافیایی بیرون می آورد و موضع گیری ها و همراهی ها را فراتر از زمان و مکان خاص در راستای گستراندن موج بیداری اسلامی تقویت می سازد.
وی با تاکید بر اینکه این اتحادیه می تواند گام های بلند و تاثیر گذاری در جهان اسلام بردارد افزود: آنچنان که می دانیم هسته های اصلی فناوری ارتباطی و مخابراتی در دست چند کشور توسعه یافته است و مردم کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشورهای مسلمان با آیین و آموزه های متعالی اسلام در برابر امواج بی حد و حصر و لجام گسیخته ماهواره ای- که به بهانه آزادی و ابراز عقیده، فرهنگ و آیین مردم جهان را نشانه رفته اند- بی پناهند. اتحادیه رادیو تلویزیون ها کشورهای مسلمان را ارایه نقشی سازنده و فعال در عرصه بین المللی می تواند در برابر این تهاجم هدفمند ایستادگی کند.
جنتی ادامه داد: این اتحادیه قابلیت های فراوانی برای کمک به حل مشکلات جهان اسلام و به ویژه وحدت و انسجام مسلمانان دارد و این کار با تدوین قوانین مشخص و ایجاد همگرایی میان رسانه های کشورهای مسلمان در آینده ای نزدیک دور از دسترس نیست.
وی گفت: انبوهی از جمعیت کشورهای مسلمان را جمعیت جوانی تشکیل می دهند که به مقتضیات سن شان به تولیدات غرب گرایش پیدا می کنند و به تدریج علاقه و اعتماد خویش را به سنت ها و آموزه های ملی و اسلامی فراموش می کنند و به عبارت دیگر نسل آینده در معرض خطری جدی قرار دارد و اتحادیه می تواند در ممانعت از وقوع این نگرانی نقشی برجسته و موثر ایفا کند.
جنتی افزود: سرمایه گذاری برای تولید محتواهای اخلاقی و اسلامی با قالب هایی جوان پسند که بتواند گوی رقابت را از تولیدات غربی بروباید با دست کم با آنها رقابت کنند؛ مهمترین راه غلبه بر این نگرانی است.