به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، میزگرد دانشجویی با عنوان «مذاکرات ژنو تا وین» امروز با حضور مسئولین سیاسی دانشکدههای علوم پایه، مهندسی، حقوق و حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در دفتر«خبرگزاری دانشجو» در مشهد برگزار شد، که طی آن دانشجویان به بیان نظرات خود پیرامون توافقنامه ژنو پرداختند.
مهدی هاشمی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: هنگامی که قرارداد ژنو بسته شد عدهای در کشور تصور میکردند تمامی مشکلات ایران حل شده و تحریمها برداشته خواهد شد و عنوان کردند مذاکرات برد- برد خواهد بود.
وی افزود: برخی افراد در جبهه مقاومت در این مسیر سکوت کردند، همچنین برخی از مردم نیز خود را با این مسئله توجیه میکردند که چنانچه مذاکرات مطلقا به ضرر ایران باشد رهبر انقلاب در این زمینه به صورت صریح موضع خود را مشخص نمیکنند و این در حالی است که رهبر انقلاب موضع خود را نسبت به این مذاکرات مشخص کردهاند و فرمودند من «به این مذاکرات خوشبین نیستم».
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد گفت: فکر و استراتژی مقام معظم رهبری مشخص است، ما نیز باید بر اساس این استراتژی حرکت کنیم و به دنبال توجیهات بیهوده نباشیم.
هاشمی با اشاره به اینکه در ادامه این مذاکرات ایران به تعهدات خود عمل کرد؛ اما طرف غربی تا کنون تقریبا به تعهدات پایبند نبوده، بیان داشت: در این بین همایش دلواپسیم آغاز شد و جمعی از منتقدین قرداد ژنو در کنار هم دلواپسیهای خود را بازگو کردند که با واکنش شدید سران و رسانههای غربی مواجه شدند.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) میفرمایند: ببینید دشمنان شما از چه کسانی بدشان میآید، همانها بهترین انسانها هستند.
چنانچه ایران یک سال دیگر مقاومت میکرد از پیچ تاریخی عبور میکردیم
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: در دوران خاتمی ایران قدرت امروز را در منطقه نداشت و این انقلابات رخ نداده بود؛ اما در دوران احمدی نژاد تقریبا حرف اول در منطقه را ایران میزد؛ بنابراین باید استراتژی ما تغییر میکرد؛ زیرا در جایی اوباما عنوان کرد: چنانچه تحریمها یک سال دیگر دوام میآورد، نمیتوانستیم فرانسه و چین را با خود همراه کنیم و این به معنای شکست تحریمها است.
هاشمی با تاکید بر اینکه چنانچه ایران یک سال دیگر مقاومت میکرد از پیچ تاریخی عبور میکردیم، خاطرنشان کرد: غربیها امیدوار بودند کسی پیروز انتخابات ایران باشد که انرژی هستهای ایران را تعطیل کند؛ اما دولت جدید نه تعطیل کرد و نه به جلو پیش رفت؛ بلکه چرخه سوخت را به حالت تعلیق در آورد.
امروز اوضاع هستهای به گونهای دیگر رقم میخورد
وی ادامه داد: چنانچه دولت تدبیر و امید در ابتدای کار خود با یک برنامه جامع و قوی، مقاومت را دنبال میکرد، امروز اوضاع هستهای به گونهای دیگر رقم میخورد؛ این در حالی است که دولت روحانی تازه تشکیل شده بود؛ بنابراین ترجیح داد به سمت مذاکره با غرب حرکت کند تا به نتیجه برسد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در ادامه به سخن امام خمینی(ره) اشاره کرد و بیان داشت: امام فرمودند: ما باید از فرزندان انقلابی خود حمایت کنیم. که خوشبختانه این امر تحقق یافت؛ اما ما نسبت به خطوط قرمز انقلاب و نظام بیتفاوت نخواهیم بود.
هاشمی با بیان اینکه توافقات ژنو دارای چند قسمت است که خطرناکترین آن گام نخست است، تصریح کرد: در همان گام نخست همه چیز را از دست دادیم؛ زیرا آن جملات بسیار کلی و مبهم است.
وی با بیان اینکه در مذاکرات استقلال کشور در نظر گرفته نشده است، بیان داشت: متاسفانه در مذاکرات هستهای استقلال سیاسی توسط غربیها نشانه گرفته شده، غرب درصدد است این استقلال را از بین ببرد و چنانچه تیم مذاکره کننده به سادگی از کنار آن عبور کند و در مذاکرات بعدی خود به این امر نپردازد، بسیار خطرناک خواهد بود.
مسئول سیاسی حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به اینکه در همان گام نخست ایران به تمامی تعهدات عمل کرد؛ اما طرف غربی متعهد نبودند، خاطرنشان کرد: در طول مذاکرات تنها نباید از تعدادی حقوقدان بهره برد؛ بلکه تیم مذاکره کننده باید از کارشناسان سیاسی، هستهای و از سایر کارشناسان مرتبط با این مذاکرات بهره میبرد، همانگونه که طرف مقابل استفاده کرد.
عدم بهرهگیری از متخصصین؛ بزرگترین ضعف تیم مذاکره کننده
هاشمی عدم بهرهگیری از متخصصین را بزرگترین ضعف تیم مذاکره کننده دانست و خاطرنشان کرد: در دوران خاتمی طرف غربی عنوان کرد بازرسان آژانس باید نظارت داشته باشند، این در حالی است که طبق آییننامه داخلی آژانس، آژانس نباید در توافقات سیاسی دخالت داشته باشد؛ اما آنان هم در دوران خاتمی و هم در دوران روحانی اقدام به دخالت در مسائل سیاسی ایران میکنند.
وی در ادامه این میزگرد گفت: این توافق باید به درستی نقد شود؛ زیرا ژنو نه توافقات الجزایر است و نه ترکمچای و صلح حدیبیه. وظیفه ما شناخت و تحلیل صحیح و منطقی مسائل سیاسی روز است.
مسئول سیاسی حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: چنانچه روشنگری شود مطمئنا مردم نیز مطالبهگری خواهند کرد.
پذیرش پروتکل الحاقی توسط خاتمی داغ ننگی بر پیشانی اصلاحات
در ادامه محمدی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد در خصوص تاریخچه این مذاکرات بیان داشت: مردم به دو دلیل نسبت به این مذاکرات بدبین هستند، مورد نخست این است که پشت همه این مذاکرات آمریکا قد علم کرده است و ایران تنها با آمریکا طرف است و مسئله دوم این است که در داخل با دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا مواجه هستیم که دارای نظرات متفاوتی نسبت به این جریان هستند.
وی افزود: در دوران ریاست جمهوری خاتمی به صورت داوطلبانه وارد صحنه بینالملل شدیم و پروتکل الحاقی را پذیرفتیم و پذیرش این پروتکل الحاقی داغ ننگی بر پیشانی اصلاحات بود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: در دوران خاتمی زمانی که با شکست در مذاکرات مواجه شدند ترفند زدند و بحث گفتوگوی تمدنها را مطرح کردند و این بهانهای بود که میخواستند ملت ایران را بشناسند.
دولت اصلاحات به استفاده از واکسنهای موضعی معروف است
محمدی با اشاره به اینکه این ترفندها به عنوان یک واکسن عمل میکرد، بیان داشت: دولت اصلاحات به استفاده از واکسنهای موضعی در تمامی زمینههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی معروف است و علت این است که در بعد قدرت با مشکل مواجه هستند و اغلب محافظه کارانه عمل میکنند.
وی افزود: با وجودی که بحث گفتوگوی تمدنها را مطرح کردیم؛ اما به عنوان محور شرارت شناخته شدیم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد گفت: متاسفانه یکی از اقداماتی نادرستی که این دولت مرتکب شد این بود به منتقدین داخلی توافقات برچسب بیسواد زد.
امروز در حال حاضر برخی در کشور ذبح اندیشه میکنند
محمدی ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر برخی در کشور ذبح اندیشه میکنند، گفت: چنانچه مشاهده میکنید تفسیرهای درستی از مذاکرات و توافقنامه نمیشود به این دلیل است که 9 صفحه از توافقات در دست نیست.
وی تصریح کرد: امروز آمریکا در شرایطی نیست که بخواهد جنگی را علیه ایران راه بیندازد؛ زیرا افکار عمومی آنان این امر را نمیپذیرد، همچنین آمریکا در منطقه دارای منافعی بسیار است که نمیخواهد با جنگ این منافع را از دست دهد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد در ادامه این نشست بیان داشت: اصلاحات در بین خود یک گمانه زنی دارند و آن این است که در دوران بوش شاهد یک سیاست تندروی بودیم و امروز در دوران اوباما تا حدودی با سیاست ملایم مواجه هستیم؛ بنابراین باید در این دوره میخ خود را بکوبیم در حالی که این اندیشه خام اصلاحات است، زیرا از کودتای 28 مرداد تا کنون آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده است و به قول امام خمینی(ره) تاریخ معلم انسانها است که باید از آن درس گرفت.
محمدی با بیان اینکه امروز از نظر داخلی بین نیروهای داخلی اختلاف وجود دارد، خاطرنشان کرد: روحانی باید از اصولگرایان نیز نظر خواهی کند و در خصوص نتایج این مذاکرات با هم مشورت کنند تا به نتایجی روشن و کاربردی برسند.
بیان جمله «دنیا به آخر نرسیده» سخنی غیر دیپلماتیک بود
در ادامه سادات، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی آزاد مشهد تصریح کرد: طرف غربی تمام اطلاعاتی که به آن نیاز داشت را از آن خود کرد، امروز آنان از تعداد کارخانهها، دانشمندان، نحوه ساخت و بسیاری از موارد دیگر مطلع هستند و جاسوسان خود را در قالب بازرس به ایران میفرستند.
وی ادامه داد: بعد از مذاکرات وین 4 عراقچی گفت: چنانچه به تفاهم نرسیم دنیا به آخر نرسیده است؛ این در حالی است که ممکن است دنیا برای برخی از دانشمندان ما به آخر برسد؛ زیرا دشمن اطلاعات استراتژیک کشور را در زمینه هستهای با این توافق در اختیار دارد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی آزاد مشهد افزود: این سخن از زبان یک دیپلمات، غیر دیپلماتیک است.
دولت، ظرفیت نقدپذیری خود را افزایش دهد
سادات، خطاب به دولت تاکید کرد: دولت جلوی نقد منتقدین را نگیرد و ظرفیت نقدپذیری خود را افزایش دهد و اجازه دهد نقد به سطح جامعه کشیده شود؛ زیرا جامعه هر چه به دانشگاه نزدیکتر باشد مشکلات راحتتر حل خواهد شد.
وی تاکید کرد: در طول انقلاب هر جا دولتها با مشکل جدی مواجه بودند این بسیج و دانشجویان حزب اللهی بودند که از آنان حمایت کردند.
بهرهگیری از مشاوران ضعیف توسط احمدینژاد از جمله عوامل اقبال گفتمان روحانی
در ادامه عبدالسلامی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه در پاسخ به این پرسش که چه عاملی سبب شد اقبال به سمت روحانی هدایت شود، بیان داشت: عوامل بسیاری دست به دست هم دادند که اقبال به این سمت هدایت شود و وضعیت سخت معیشتی مردم یکی از این دلایل است.
وی ادامه داد: اجرای برخی سیاستهای نادرست و استفاده از برخی مشاوران ضعیف در کادر دولت نیز در این مسیر بی اثر نبود. در این راستا مردم و برخی نخبگان به شیوه اجرایی برخی سیاستها نقد داشتند؛ اما احمدینژاد توجه نمیکرد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: در جای جای این توافقات کلمات مبهم آورده شده و در برخی موارد به صورت صریح برخی لغات که حکایت از به رسمیت شناختن حق ایران دارند، لحاظ نشده است.
عبدالسلامی بازی کردن در این شرایط را به زیان ایران ارزیابی کرد و مطرح کرد: امروز آمریکا 7500 کلاهک زیر زمین دارد و حتی بسیاری از کشورهای همسایه ایران نیز دارای سلاح هستهای هستند؛ چرا آمریکا برای آنان دغدغهمند نیست و این دغدغه تنها مختص ایران است؟
وی با اشاره به اینکه ایران امالقرای جهان اسلام است در خصوص دستاوردهای این مذاکرات گفت: عراقچی عنوان کرد؛ آمریکا با زیادی خواهیهای خود وارد مذاکره با ایران شده و در جایی ظریف میگوید: آمریکا زیادی خواه است. همین گفتهها که نتیجه یک دوره فشرده مذاکره است خود بزرگترین دستاورد است.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد ادامه داد: جنگ سال 2006 را ایران برد حال چگونه ظریف که یک دیپلمات کارکشته است عنوان میکند آنان با یک بمب خواهند توانست ایران را در هم بپیچاند!؟
عبدالسلامی گفت: خوشبختانه در مذاکرات وین4 بر خلاف ژنو مواضع شفافتری را از جانب هیات ایرانی شاهد بودیم و این خود امری مثبت است./155ب2/