ابوالفضل شفیعی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: همزمان با طلیعه انقلاب اسلامی، دانشجویان پیرو خط امام و دفاتر تحکیم وحدت عملکرد مطلوبی در راستای تحقق اهداف نظام اسلامی در ایران داشتند.
وی افزود: اما در سال های 1368، 1367 و 1366 این تشکل ها تغییر رویکرد دادند؛ در پی این رویه مراکز آموزش عالی به فضایی تک بعدی، عاری از حضور قشر مذهبی و مملو از عقاید لیبرالی وابسته به جناح چپ تبدیل شدند.
دبیر واحد آموزش اتحادیه جامعه اسلامی وقایع مذکور را زمینه ای برای ظهور این تشکل با رویکرد سیاسی- فرهنگی عنوان کرد و گفت: تعداد پنج نفر از اساتید مذهبی، مومن، از جنگ برگشته و پویا در طراز با فعالیت روحانیون مبارز اقدام به تشکیل تشکلی انقلابی در راستای حفظ فضای معنوی هشت سال دفاع مقدس و صیانت از ارزش های انقلاب کردند.
شفیعی به تاکیدات مقام معظم رهبری به اعضای هیئت موسس اتحادیه جامعه اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: آیت الله خامنه ای تمرکز بر کار کیفی، تاکید بر فعالیت ایجابی و ارتباط با روحانیون مبارز را در دستور کار این نهاد قرار دادند.
وی هرم جامعه اسلامی دانشجویان را دارای سه ضلع دانست و گفت: راس این هرم هویتی تاکید بر تاسی از اندیشه های انقلابی امام خمینی ( ره) و مقام معظم رهبری می باشد، این اتحادیه در حوزه تشکیلاتی از مطالعات شهید بهشتی و در حوزه اعتقادی از اندیشه های شهید مطهری پیروی می کند.
دبیر واحد آموزش اتحادیه جامعه اسلامی گفت: فرمایشات رهبر عظیم الشان ایران مبنی بر عدم انجام کارهای نمایشی چراغ راه جامعه اسلامی است، جذب و تربیت قشر نخبه بر اساس مردم مداری و گفتمان سازی، رصد کردن مطالبات ملت ایران و فعالیت در راستای تحقق ارزش های انقلاب، سرلوحه فعالیت تمام اعضای تشکل مذکور است.
شفیعی آغاز به کار این اتحادیه را در دولت سازندگی عنوان کرد و ادامه داد: جامعه اسلامی دانشجویان دارای 56 دفتر در دانشگاه های مطرح سراسر کشور است.
وی رابطه این تشکل با دولت، قدرت و جناح های سیاسی را مومنانه و بر اساس امر به معروف و نهی از منکر خواند و تصریح کرد: جامعه اسلامی با هیچ کس عقد اخوت منعقد نمی کند؛ صیانت از ارزش های انقلاب و نظام مهمترین راهبرد این تشکل می باشد، هر جا که ارزش های نظام دستخوش تلاطم قرار گیرند جامعه اسلامی به انتقاد برمی خیزد.
دبیر واحد آموزش اتحادیه جامعه اسلامی یکی از ابعاد مهم فعالیت این تشکل را حضور در انتخابات دانست و گفت: این تشکل در انتخابات به صورت تابلودار و شاخص فعالیت می کند، کاندیداهای اصلح را شناسایی می کنند و به معرفی آنان می پردازد.
شفیعی خاطرنشان کرد: پس از روی کار آمدن دولت خاتمی فشارهای گسترده ای بر بدنه تشکل تازه تاسیس جامعه اسلامی و قشر مذهبی در دانشگاه ها وارد شد به گونه ای که ادامه حیات برای نهادهای انقلابی با سختی و مشقت های فراوان همراه بود.
وی جامعه اسلامی را مبرا از مطالبه بر اساس مطامع قدرتی و سیاسی خواند و تصریح کرد: این تشکل در انتخابات نهم ریاست جمهوری بر کاندیداتوری محمود احمدی نژاد تاکید داشت با این وجود، از نقد دولت مذکور به ویژه در سال های 91 و 90 کوتاهی نکرد و به تعریف تحریفات مطروحه برای جامعه هدف و جنبش بر علیه حلقه انحرافی احمدی نژاد و اطافیانش پرداخت.
دبیر واحد آموزش اتحادیه جامعه اسلامی دوره طلایی جامعه اسلامی دانشجویان مستقل را سه برهه دانست و ادامه داد: تاسیس این تشکل دوشادوش نهاد انقلابی بسیج دانشجویی صدای دانشجویان مومن را در فضای دانشگاه طنین انداز کرد.
شفیعی تاکید کرد: گرایش به رویکرد مقاومت در سال های 79 -1376 و در عصری که فریادهای مخالف و تهاجمات فرهنگی کشور را پر کرده بود یکی از نقاط عطف این تشکل است.
وی عدالتخواهی را یکی از شاخصه های مهم تشکل مذکور دانست و افزود: سال های 1383 تا 1381 اوج تحرکات و مطالبات عدالتخواهی دانشجویان جامعه اسلامی بود.
دبیر واحد آموزش اتحادیه جامعه اسلامی روی کار آمدن دولت های نهم و دهم را عصر کم شدن فعالیت تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد به عنوان مخالف جریان اصلاحات، تشکل های وابسته به این جریان منفعل شدند؛ بنابراین جامعه دانشجویان و بسیج خود را بی رقیب دیدند و از فعالیت های آنان نیز کاسته شد.
شفیعی در ادامه تصریح کرد: با مطرح شدن فتنه 88 تشکل های انقلابی، جوش و خروش تازه ای در بدنه خود احساس کردند و با تمام توان به مبارزه با وقایع مذکور پرداختند.
وی شمشیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان مستقل را برنده تر از گذشته خواند و خاطرنشان کرد: این نهاد با ایجاد کارگروه های تخصصی مانند؛ عدالتخواهی، سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، سیاست خارجه و رفتار اقتصادی رویکرد جدیدی در برنامه های مدون خود ایجاد کرده است.