به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فرامرز قراملکی صبح امروز در کارگاه اخلاق طرح ضیافت اندیشه اساتید دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده تربیت بدنی این دانشگاه با اشاره به برخی دلایل آلوده شدن اندیشه و نگاه انسان ها به ذکر مواردی جهت پیشگیری و درمان این آلودگی پرداخت و گفت: ریشه بسیاری از مشکلات و برخوردها نگاه ها و اندیشه های متفاوت است و گاهی می بینیم حل نکردن مشکلات فرزندان به نوعی همان مشکلات حل نشده خودمان است.
وی در ادامه نمونه های از برنامه های پیشگیری از آلودگی نگاه را برشمرد و افزود: دوری از مواضع اتهام، آگاهی به گناه شنیدن غیبت، پرهیز دادن از پیروی ظن و گمان و توجه به مسئولیت اخلاقی ارزش داوری درباره دیگران از جمله برنامه های است که می توان با آنها از آلوده شدن نگاه پیشگیری کرد.
استاد فلسفه و اخلاق دانشگاه تهران با تکمیل سخنان خود تصریح کرد: موارد بسیاری از تهمت به اساتید به خصوص اساتید هیئت علمی وجود دارد که بخشی از این موضوعات دشمنی است؛ اما بخش عمده آن عدم بصیرت خود استاد است.
قراملکی تاکید کرد: تمام این مسائل وابسته به جامعه است و پیشگیری نگاه و طبق اخلاق در ایران در قیاس با کشوری مانند ژاپن قطعا متفاوت است؛ چرا که برای دو نفر یک نسخه واحد نمی توان نوشت قطعا برای دو کشور با دو فرهنگ مختلف یک نسخه واحد نمی توان تجویز کرد.
وی در ادامه افزود: موجه انگاری خطای دیگران، عفو و بخشیدن دیگران و جدا کردن حکم رفتار از حکم شخصیت می تواند برنامه هایی باشند برای درمان آلودگی نگاه.
نویسنده کتاب اخلاق حرفه ای خاطرنشان کرد: شناخت شایستگی ها و مسئولیت های اخلاقی شرط لازم اخلاق ورزی است و کافی نیست، شناخت باید همراه با جزئیات و مفصل باشد تا بتوانیم پایبند به اخلاق باشیم.
قراملکی در پایان با اشاره به شناخت مسئولیت ها و شناخت اخلاق در سازمان ها خاطرنشان کرد: برای اینکه در یک سازمان به شناخت مسئولیت ها برسیم نیاز به یک نقشه راه برای ترویج اخلاق حرفه ای داریم که اخلاق حرفه ای در سه حوزه منابع انسانی، فرآیندها و اخلاق سازمان ها تبیین می شود./155ب2/