دکتر امیرضا شاهانی در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو"، با اشاره به اینکه تبدیل سیاستهای کلی به برنامه اجرایی نیاز به زمان و برنامه ریزی دارد، خاطرنشان کرد: برای این سیاستهای جامع دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، کارگروهی را به ریاست دکتر سیدمحمدتقی بطحائی رئیس سابق دانشگاه و اساتید و اعضای هیئت علمی، تشکیل داده است. در این کار گروه ضمن بررسی راهکارهای موجود برای تحقق اهداف سیاستهای علم و فناوری به واکاوی نحوه اجرای سند دانشگاه اسلامی میپردازد.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در خصوص سیاستهای علم و فناوری که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، گفت: این ابلاغیه حاوی رئوس مطالب و مسائلی است که رگ و شریان حیاتی کشور را از نو احیا میکند.
وی در پاسخ این سوال که برای تحقق عدالت آموزشی چه برنامههایی در دستور کار دانشگاه قرار دارد گفت: تحقق عدالت آموزشی امری است که فراتر از دانشگاهها را در برمیگیرد. دانشگاه صنعتی خواجه نصیر هم به نوبه خود و با توجه به بودجه تعیین شده، امکانات تحصیلی را به طور یکسان در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
شاهانی ضمن اشاره به پذیرش بومی در دانشگاهها به عنوان یکی از اصول سیاستهای علم و فناوری افزود: در کارگروه تشکیل شده راهکارهای زیادی ارائه شده که پس از بررسی راهکارهای علمی، تقدیم مسئولین در وزارت علوم تحقیقات وفناوری میشود.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه صنعتی خواجه نصیر اسلامی شدن دانشگاه را یک امر مهم عنوان کرد و گفت: انجام این عنوان مقدس، سخت و در عین حال از اهداف دانشگاه است. نهادینه کردن فرهنگ اسلامی در دانشجویان، نیاز به آسیبشناسی فرهنگی آنها دارد.
وی نقش اساتید را در تحولات فرهنگی مهم خواند و افزود: برای دانشجویان، اساتید هم از لحاظ علمی، شخصیتی و اخلاقی الگو محسوب میشوند، اساتید دانشگاه باید ضمن انجام صحیح مسئولیتهای علمی و پژوهشی، اخلاق اسلامی را از خود بروز دهند؛ چرا که طبق فرمایش امام صادق (ع) مردم با عمل فراخوانده میشوند نه با زبان.
شاهانی در پایان تأکید کرد: باید رابطه علوم و فناوری با دین اسلام را برای دانشجویان توضیح داد تا آنها بتوانند اسلام را در علوم دانشگاهی درک کنند ضمن آنکه به همین منظور جلسات هم اندیشی فرهنگی با حضور اساتید برگزار میشود تا به زودی به این هدف مهم دست پیدا کنیم.