به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، محمدحسن واحدی دقایقی پیش در بیست و ششمین همایش کشوری مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کشور در سالن جلسات هتل طرقبه مشهد با بیان اینکه اهمیت خراسان رضوی بر هیچ کس پوشیده نیست، گفت: مشهد حدود هشت درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که ۵۲ درصد حمل و نقل کشور در سال به این استان صورت میگیرد.
وی افزود: ۵۱ درصد اقامت کشور در استان خراسان رضوی انجام میشود و ۲۵ میلیون زائر ایرانی و دو میلیون زائر خارجی از ابتدای سال تا به امروز به این استان رفت و آمد داشتهاند.
جانشین شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خراسان رضوی با اشاره به بحرانهای اخیر در کشور عراق خاطرنشان کرد: ۳۰ درصد زائران استان خراسان رضوی به دلیل ناامنیهای موجود در عراق افزایش یافته است و در ایام سفر که در پیش داریم ۱۶۲ هزار زائر پیاده به این استان سفر خواهند کرد.
واحدی با بیان اینکه سرانه هر زائر در مشهد مقدس ۷۵ هزار تومان است، گفت: این سرانه در قالب دستگاهها از جمله شهرداری هزینه میشود و این در حالی است که ما برای یک زائر خارجی که ده روز نیت اقامت در مشهد را میکند؛ 2000 دلار سرانه اختصاص دادهایم که البته این مجزا از هزینهای است که برای توریسم درمانی در نظر گرفتهایم.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز پزشکان این استان در کشورهای حوزه خلیج فارس تردد میکنند، افزود: زائران خارجی برای درمان خود به استان خراسان رضوی سفرهای زیادی دارند و تقریبا ۱۲ هزار دلار سرانه این زائران به طور متوسط در استان است.
جانشین استاندار در مدیریت بحران خراسان رضوی با بیان اینکه انتقادات موجود از سوی مشهدیها در خصوص کمبود تختهای بیمارستانی در ایام خاص زائرپذیر کاملاً پذیرفتنی است، خاطرنشان کرد: در جلسهای از آیت الله بهجت (ره) پرسیدید بهترین عمل صالح در حال حاضر چیست که ایشان در پاسخ گفتند خدمت به زائران امام رضا (ع) مصداق بهترین عمل صالح در حساب شماست البته شخصی در همان لحظه پرسید خدمت به زائران امام حسین (ع) در چه جایگاهی است که آیت الله بهجت فرمودند در برابر سئوال شما پاسخ من این بود.
این مطلب نشان میدهد برای خدمت رسانی به زائران امام رضا (ع) مردم مشهد هم باید از خودگذشتگی کرده و خدماتی به این زائران ارائه دهند که کمبود تختهای بیمارستانی و فشارهای که تحمل میکنند یکی از این خدمات است.
واحدی با بیان اینکه این استان روی ۹۰ گسل قرار دارد و خط زلزله را احساس میکند، تصریح کرد: ۶۵ درصد پهنای استان خراسان رضوی زلزله خیز است و ما با ۳۵ بحران در این استان روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه مدت زمان رسیدن به بالای سر یک بیمار در حوادث جادهای در استان به 5.9 دقیقه کاهش پیدا کرده است این زمان را نسبت به زمان موجود در کشور بسیار خوب برآورد کرد و بیان داشت: در حال حاضر ۱۶۴ پایگاه در استان وجود دارد که ۱۱۶ پایگاه آن در مشهد و بقیه پایگاهها در استان خراسان رضوی مستقر میباشد و شش دانشگاه علوم پزشکی مستقل در استان وجود دارد که نماینده و هماهنگ کننده آنها دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
جانشین شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خراسان رضوی با بیان اینکه مساحت استان خراسان رضوی پس از تقسیم شدن به اندازه ۱۱ کشور اروپایی است، بیان داشت: مشکل ما در حال حاضر در خصوص مدیریت بحران در واژه مدیریت خلاصه میشود؛ زیرا متأسفانه ما پیام مقام معظم رهبری در عید نوروز چهار سال پیش در مشهد را دریافت نکردیم که ایشان به مدیریت و جهاد در این حوزه اشاره داشتند.
واحدی در پایان با بیان اینکه بودجه مدیریت بحران در کشور ده هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده است که ما امیدواریم سهم هشت درصدی خراسان رضوی به صورت در اختیار مسئولین استان قرار بگیرد تا مشکلات این حوزه را مرتفع سازیم.
وی در پایان با بیان اینکه ۳۵ درصد تصادفات جادهای در استان کاهش پیدا کرده است؛ از وقوع چند تصادف وحشتناک در استان خبر داد و گفت: متأسفانه با وجود کاهش تصادفات در استان تنها با رخ دادن چند تصادف وحشتناک در محورهای استان خراسان رضوی، مشهد پس از فارس به عنوان دومین استان حادثه خیز در کشور شناخته شده است که امیدواریم با مدیریت صحیح بحران دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم.