به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، بهرامی، معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد امروز در نشست خبری "هفته پژوهش" در دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه تلاش دانشگاه فردوسی رساندن خود به چشم انداز 1404 است، گفت: این هفته برای ما به صورت نمادین برگزار میشود؛ اما در حقیقت پژوهش در تمام ایام سال هدف اصلی ما به شمار میرود.
وی به ارتباط پژوهشهای شکل گرفته در دانشگاه در مسیر رفع مشکلات استان اشاره کرد و افزود: چالشهای موجود در استان بسیار بنیادی است از جمله بحران آب و حاشیه نشینی که تلاش داریم با پژوهشهای صورت گرفته در دانشگاه آنها را ریشه یابی کرده و به رفع آنها بپردازیم.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پژوهشکده مطالعات اسلامی و پژوهشکده زیارت و گردشگری دو پژوهشکده فعال در دانشگاه هستند که بصورت مستقل به رفع مشکلات موجود در این دو حوزه به صورت پژوهشی میپردازند.
بهرامی به برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: رسانه باید تلاش کند تا نهادها و سازمانهای استانی را در اختصاص دادن یک تا سه درصد از بودجه خود به بحث پژوهش تشویق کنند؛ زیرا متاسفانه دیگر هیچ سازمان، ارگان و نهاد دولتی حتی یک درصد از بودجه خود را به پژوهش اختصاص نمیدهد.
وی به مقالات ISI موجود در دانشگاه فردوسی اشاره و تصریح کرد: از سال 88 تا به امروز تولیدات مجموعه علمی- پژوهشی دانشگاه فردوسی در بخش ISI از 1500 مقاله به 2500 مقاله افزایش یافته و پایان نامههای دانشجویی نیز در سال 88 از 199 پایان نامه دفاع شده به 589 پایان نامه دفاع شده در سال 92 رسیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد از وجود 38 مجله در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد و افزود: از این تعداد دو مجله در ISI منتشر میشود که مجله سوم در حال گرفتن مجوز است.
بهرامی به قراردادهای منعقد شده میان دانشگاه فردوسی و دیگر واحدهای استان اشاره کرد و گفت: تعداد قرار دادهای این دانشگاه از 78 تا 80 بادیگر ارگانها و سازمانهای استان زیر 20 عدد است که از سال 89 تا 92 تعداد قراردادهای ما بالای 400 عدد رسیده است.
وی تعداد واحدهای علم و فناوری در دانشگاه فردوسی مشهد را در جایگاه مناسبی دانست و تصریح کرد: در جشنواره سال 90، هشت واحد، در سال 91، یازده واحد و در سال 92، 10 واحد فناوری از این دانشگاه حضور داشتند.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد به وجود دو مرکز رشد مستقل در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دو مرکز کاملا مستقل از مراکز رشد موجود در پارک علم و فناوری هستند که مرکز رشد فناوری و علوم انسانی نام این دو مرکز در دانشگاه فردوسی است که پژوهشهای خود را مستقل از این پارک انجام میدهند.
بهرامی خراسان رضوی را یکی از سه استان مطرح در کشور در خصوص تشکیل سازمانهای "کریدوری" دانست و خاطرنشان کرد: سازمانهای کریدوری برای کل استان برنامهریزی میکنند و میتوانند کریدور صنعت، فرهنگ و غیره را در استان تشکیل دهند.
وی با بیان اینکه قراردادهای بسیار خوبی را با مدیران صنایع امضا کردهایم، خاطرنشان کرد: این دانشگاه اولین دانشگاهی است که با شرکت پتروشیمی کشور تفاهم نامه امضا کرده که براساس این تفاهم نامه تلاش داریم به دنبال صنایع پتروشیمی در استان باشیم.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد به انعقاد قرارداد با شرکت سروم سازی کشور که مجموعه سرم سازی "رازی" زیر مجموعه آن است اشاره کرد و گفت: تلاش داریم با قطبهای دارو سازی مانند داروسازی ثامن قرارداد منعقد کنیم.
بهرامی در پایان گفت: به واحدهای پژوهشی فناوری از صندوق اعتبارات پژوهشی دانشگاه مبلغ 12 میلیون تومان اختصاص میدهیم که این هزینه به شکل وام با بهره چهار درصد است.