به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، احسان همدانیان، عصر پنجشنبه و شب میلاد امام حسن عسکری(ع) جهت تهیه گزارش از یک اتفاق ویژه و دوست داشتنی راهی شدم. مقصد مسجد علی بن ابی طالب(ع) خیابان گلستان شهر اصفهان بود. تقریبا نماز مغرب تمام شده بود که به مسجد رسیدم اولین شخصی که دیدم جوانی حدودا بیست ساله بود با ظاهری کاملا آراسته که به آن طرف خیابان رفت و نگاهی به انتهای خیابان انداخت.
فهمیدم خودش است آقای محمد مجیری، دانشجوی ترم آخر رشته فلسفه و کلام اسلامی و مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی؛ جوانی که اثبات کرد خیلی چیزها تابو است و باید شکست. او خیلی از آداب رسوم را کنار گذاشته بود و امشب شب عقدش بود در 21 سالگی و آن هم در مسجد محل.
جلو رفتم و خودم را معرفی کردم و گفتم آمده ام از زیبایی کارشان گزارشی تهیه کنم. عذرخواهی کرد و گفت الان نمی تواند مصاحبه کند چون کمی سرش شلوغ است. من هم خاطر جمعش کردم که قرار نیست الان مصاحبه ای در کار باشد و کل مراسم هستم تا گزارش را بگیرم و دست آخر مصاحبه هم خواهم گرفت.
به داخل مکان برگزاری مراسم رفتم سالن مجموعه فرهنگی مسجد که زیر شبستان ها قرار داشت و بچه های محل با هم یک هفته ای را وقت صرف کرده بودند، تا تزینش کنند.
و هنوز هم مشغول کمک بودند با چهره هایی خندان و سرشار از شیطنت که منتظر شروع مراسم بودند تا مجلس را چند نفری گرم کنند.
مهمانان کم کم رسیدند و مراسم شروع شد ابتدا با قرائت قرآن!
بعد از قرائت قرآن سخنران مراسم، حجت الاسلام مهدی گرجی از اساتید حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل اخلاق و خانواده با همراهی آقا داماد به محل مراسم وارد شدند.
به سراغشان رفتم و قبل از اینکه برای سخنرانی خود به روی سن برود، خیلی سریع و به رسم خبرنگاران پیگیر چند سوالی از وی پرسیدم.
سلام حاج آقا از «خبرگزاری دانشجو» هستم.
بسیار عالی، سلام علیکم بفرمایید.
مفهوم واقعی سبک زندگی اسلامی ایرانی به نظر شما چیست؟
-همین کاری که این دو جوان کردند ساده گرفتن مسائل، خانواده ها باید سیره پیامبر(ص) و امیرالمومنین (ع) را بشناسند و اصول ثابت را که همین چیزهاست. ساده زیستی، بی ریایی، توجه به خداست را در زندگی شان وارد کنند ان شا الله.
شما مشکلات اصلی بر سر راه جوانان را چه می دانید؟
چهار تا مشکل بزرگ داریم مشکل اول توقعات بالا، مشکل دوم مشکل اقتصادی، مشکل سوم تشریفات زائد و اضافی و مشکل چهارم این وضع بی بند وباری.
اقدامات عملی برای رفع این مشکلات چیست؟
هر خانواده و هر نهادی وظیفه خودش را عمل بکند مثل امثال این جوان یک ازدواج الگویی به نمایش بگذارند تا ان شا الله موفق شوند.
بعد از مصاحبه حجت الاسلام گرجی بر روی جایگاه رفت و چند دقیقه ای سخنرانی کرد. سخنرانی متفاوت از سخنرانی ها معمولی که از روحانیون میشنویم یک سخنرانی کوتاه و لطیفه های شیرین و البته نکاتی هشدار دهنده در مورد وضع جوانان. سخنرانی که تمام شد نوبت مولودی خوانی رسید که مداح نیز از خود بچه های محل بود.
..اما ابتکارات این دو جوان به همین جا ختم نشده بود و آن ها برای ادامه راهی که آغاز کرده اند هم فکر کرده بودند. به پیشنهاد عروس و داماد دو دفتر یکی ورودی در خانم ها و یکی هم ورودی در آقایان گذاشته شده بود و اعلام شد هر کس پسری یا دختری دارد یا می شناسد در این دفترها مشخصاتشان را بنویسند تا از این طریق امکان ارتباط و ادامه مسیر این نوع ازدواج آسان میسر شود.
که البته برخی این دفتر را با دفترچه خاطرات اشتباه گرفته بودند!
در این فاصله به سراغ آقای حاجیان پدر عروس خانم رفتم و گفتگوی کوتاهی با هم داشتیم.
بفرمایید این نوع برگزاری مراسم پیشنهاد چه کسی بود و چی شد شما قبول کردید؟
این نوع برگزاری پیشنهاد آقا محمد بود؛ البته دخترم هم چنین چیزی را در ذهن داشت؛ وی پیشنهادش گلستان شهدا بود.
کسی منتقد این نوع برگزاری نبود؟
خیلی کم البته شاید الان که مراسم برگزار شود بعضی انتقاد کنند؛ اما به نظرم مزیت های زیادی دارد که معایبش را می پوشاند.
شما دلیل مشکلات و موانع بر سر راه ازدواج و از طرفی طلاق های زیاد را چه می دانید؟
بیشتر این مشکلات به خاطر سخت گیری های بی مورد و چشم و همچشمی هایی است که در جامعه وجود دارد و در حقیقت به خاطر این است که ما از اسلام دور شده ایم.
صحبت شما با جوانان و خانواده هایشان؟
اگر من مثلا 1000 سکه مهریه تعیین می کردم؛ اما این دو جوان با هم سازگاری نداشتند چه انفاقی می افتاد؟ این 1000 سکه هیچ مشکلی را دوا نمیکرد. پس مهریه زیاد پیوند را مستحکم نمی کند. من توصیه ام به دانشجویان و جوانان خانواده هایشان پرهیز از این نوع سخت گیری های بی مورد است.
مهریه عروس خانم هم 14 سکه بود که وی خودشان به پنج سکه کاهش داد و دلیلش هم این بود که چون مهریه عندالمطالبه است. سوال کردند اگر من الان از شما درخواست کنم توانایی پرداخت داری؟ که آقای داماد گفته بودند خیر و ایشان هم گفتند پس چرا میخواهید پای چیزی را امضا کنید که توانایی آن را ندارید؟ به همین خاطر مهریه را خودشان کاهش دادند.
این دو جوان اینگونه می گفتند که دوست داریم وصلتی داشته باشیم که امام زمان به مجلس ما بیایند.
بعد از مولودی خوانی پدر عروس و داماد و خود داماد بر روی سن رفتند و از حضار به خاطر حضورشان تشکر کردند و بعد از آن نوبت اجرای نمایشی شد که باز هم بچه های محل همه کاره آن بودند نمایشی که در عین ساده بودن زیبا بود.
و حسن ختام برنامه شعر خوانی دو نوجوان از محله با شعر به طه به یاسین بود.
و مراسم به پایان رسید و این زوج به قشر عظیمی از مردم ما ثابت کردند برای شروع مهیا بودن همه چیز لازم نیست. میتوان ساده و بیگناه شروع کرد. نیازی به هزینه های کمرشکن هم نیست و میتوان از داشته ها نهایت استفاده را برد.
مطمئنم داییم و دخترش با همین عمل مستوجب بهشت هستند
گرچه دایی بنده امور خیر و فعالیتهاشون از عدد ستارگان آسمان بیشتره
به شما تبریک میگم اول به مناسبت پیوند مبارکتان
دوم به دلیل سنت پسندیده ی ازدواج آسان
برایتان صمیمانه آرزوی خوشبختی میکنم در پناه صاحبمان (عج) باشید انشااله