به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، آموزش عالی کشور در دولت یازدهم با فراز و نشیب بسیاری رو به رو شد و چه بسا رفتارهای ساختارشکنانه که دانشگاههای کشور را تحت تاثیر قرار داد و حتی پس از استیضاح فرجی دانا به عنوان وزیر علوم همچنان این رفتارها که تذکر شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی را هم به همراه داشته است، ادامه دارد.
رفتارهای ساختارشکنانه را بخصوص در روزهای خاص کشورمان مانند ۱۶ آذر و ۹ دی بسیار در دانشگاههای سراسر کشور شاهد بودیم ولی آنچه این روزهای آموزش عالی را تحتالشعاع قرار داده است، مربوط به مادر دانشگاههای کشور میشود.
دانشگاه تهران که بیش از هشتاد سال قدمت دارد و نماد آموزش عالی کشور ما محسوب میشود این روزها درگیر جنجالهایی است که این جنجالها حتی در بالادستیترین نهادهای کشورمان هم حاشیهساز شده است.
نگرانی اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حدی است که برخی اعضای شورا در جلسه گذشته به دلیل اصرار بیش از حد دولت به گزینه ریاست دانشگاه تهران به رئیس جمهور اعتراض کردند.
دانشگاه مادر کشورمان که میتواند سرآمد دانشگاههای منطقه باشد این روزها درگیر مساله اساسی در راس خود است.
این دانشگاه پس از یک سال هنوز با سرپرست اداره میشود.
محمود نیلی احمدآبادی که پس از استیضاح فرجی دانا به عنوان وزیر پیشنهادی علوم هم معرفی شد اقبال مناسبی در نهادهای نظارتی بالادستی مانند مجلس شورای اسلامی و شورایعالی انقلاب فرهنگی ندارد ولی دولت و بخصوص شخص رئیس جمهور همچنان بر وی به عنوان رئیس مهمترین دانشگاه کشور تاکید دارند.
برخی میگویند به دلیل رای نیاوردن نیلی احمدآبادی در مجلس برای وزارت علوم، رئیس جمهور برای دلجویی از وی اصرار میکند تا اگر مدیریت آموزش عالی نشد، حداقل نماد آموزش عالی در اختیار نیلی قرار بگیرد.
البته اصرار رئیس جمهور بر حضور نیلی احمدآبادی در راس آموزش عالی کشور بسیار واضح است و دلیل اصرار رئیس جمهور بر اینکه نیلی قطعا باید رئیس دانشگاه تهران باشد هم مورد تاکید دانشگاهیان نیست، آنچه جامعه دانشگاهی بر آن تاکید دارد این است که چرا نیلی نباید رئیس دانشگاه تهران باشد.
دانشگاهیان میگویند رفتارهای نیلی به دور شدن دانشگاه از فضای علم و فناوری میانجامد، یعنی دقیقا عکس آنچه مقام معظم رهبری از دانشگاه میخواهد.
در گفتوگو با جامعه دانشگاهی به لیستی از رفتارهای ساختار شکنانه نیلی احمدآبادی رسیدیم که چه در زمان سرپرستی در دانشگاه تهران و چه پیش از آن دانشگاه را از فضای علمی خارج کرده و بیشتر به سمت سیاست سوق داده است.
- نیلی احمدآبادی سردمدار نوشتن نامه معروف سال ۸۸ به مقام معظم رهبری علیه بسیج
- عزل ۲۸ نیروی ارزشی و بازگشت جریان فتنه به دانشگاه تهران
- برگزاری مراسم جشن پردیس دانشگاه تهران در زمان عزای عمومی کشور برای درگذشت آیتالله مهدوی کنی و توهین به مقدسات کشور در آن جشن
- در دست گرفتن عکس سران فتنه و سردادن شعارهایی برای رهایی آنها از سوی دانشجویان بدون ممانعت مسئولان دانشگاه تهران
- برگزاری همایش پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در حمایت از فتنهگران
- عدم توجه به ارزشهای اسلامی در زمان مدیریت در پردیس دانشکده فنی دانشگاه به طوریکه یک معاون خانم داشت که در عین اینکه حجاب خود را رعایت نمیکرد، با مردان نامحرم نیز دست میداد
- برگزاری اردوهای مختلط از جمله سفر به ترکیه
- برگزاری مراسمهای مختلط مانند جشنوارهها، کنسرتهای موسیقی، اردوهای تفریحی
- صدور مجوز حضور فتنهگران و محکومان فتنه ۸۸ در دانشگاه تهران
- حضور نوریزاد، محسن آرمین، فائزه هاشمی و محمدرضا خاتمی در مراسم افطاری یکی از تشکلهای دانشجویی با مجوز رسمی دانشگاه
- صدور مجوز برای حضور فتنه گران و اغتشاشگران مانند سعید حجاریان، علی اکبر معین فر، لطف الله میثمی و محمد قوچانی
- تبدیل شدن دانشگاه تهران به پاتوق اعضای نهضت آزادی و جبهه ملی
- نصب تصاویر سران فتنه در غرفه استقبال از دانشجویان ورودی سال ۹۳ انجمن تهران
- راه اندازی کانونهای موسیقی در دانشگاه تهران
- عدم صدور مجوز برای برگزاری گردهمایی «حمایت از تیم هستهای» که ۴ اتحادیه بزرگ دانشجویی خواستار برگزاری مشترک این برنامه بودند
- در اختیار قرار ندادن تالار فردوسی دانشگاه تهران به انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه به منظور برگزاری بزرگداشت یوم الله ۹دی
- بازگشت داوود سلیمانی عضو هیأت علمی محکوم به زندان به دانشگاه با مجوز نیلی احمدآبادی
- تبدیل شدن دانشگاه به جولانگاه مخالفان نظام جمهوری اسلامی از جمله ابراهیم یزدی، رهامی، داوود سلیمانی
- تغییرات گسترده از جمله برکناری علی افخمی مسئول موسسه دهخدا، امام رئیس دانشکده الهیات
- ارائه مجوز برای برگزاری همایش جبهه ملی و نهضت آزادی با عنوان همایش شمع راه به منظور بزرگداشت مهندس بازرگان با سخنران هادی خانیکی، محمد امین قانعی راد، مصطفی کتیرایی (وزیر مسکن و شهرسازی دولت موقت بازرگان)، محمدحسین بنی اسدی (داماد مرحوم بازرگان)، محمد جواد کاشی، حاتم قادری، علی قاسمی، مقصود فراستخواه
این مسائل که از سوی دانشجویان و برخی اساتید دانشگاه تهران و همچنین اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان مجلس به عنوان دلایلی برای مخالفت با نیلی احمدآبادی به عنوان رئیس دانشگاه مادر کشور مطرح میشود عمدهترین رفتارهای ساختارشکنانه نیلی احمدآبادی بوده است.
با توجه به اینکه این رفتارهای ساختارشکنانه از سوی نیلی احمدآبادی در زمان سرپرستی وی در دانشگاه رخ داده است و در صورت رای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وی، ممکن است وضعیت بدتر هم بشود، دانشگاهیان معتقدند در صورت رای شورایعالی انقلاب فرهنگی به نیلی، ممکن است این رفتارها به دانشگاههای دیگر هم بسط یابد.
امین
خدایا مکر دشمنان اسلام رو به خودشون برگردون..آمین.