به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد؛ ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت امروز در همایش ملی تغذیه و سرطان در بیمارستان شهید صدوقی یزد گفت: یکی از بحث های مهم در جامعه سرطان و تغذیه است، زیرا عوامل تغذیه ای مهمترین عوامل در کاهش طول عمر است و مهمترین اثر آن نیز روی بیماری های قلبی عروقی و سرطان دارد.
وی افزود: هرچند اثر تغذیه بر روی سرطان از سیگار مهم تر نیست؛ اما بر اساس تحقیقات انجام شده در جهان یک سوم از علل سرطان را عوامل تغذیه ای به خود اختصاص داده اند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تصریح کرد: به طور کلی تغذیه، یکی از سخت ترین قسمت هایی است که ما در پژوهش های میدانی با آن سر و کار داریم؛ زیرا در این راستا تناقضات بسیار زیادی در زمینه تغذیه و تحقیقات در رابطه با آن در خصوص سرطان داریم.
ملک زاده خاطرنشان کرد: دلیل اصلی پیچیدگی بررسی تغذیه و سرطان به نحوی ترکیبی بودن، افزودنی ها و آلودگی های تغذیه است که توانسته این زمینه را دشوار سازد.
وی افزود: به دلیل پیچیدگی در غذا به جای استفاده و تحقیق از تک تک غذاها امروز در تحقیقات به ترکیب غذاها نگاه شده است که مصرف انواع ترکیبات در غذاها را مشاهده کرده و بر این اساس تحقیقات صورت می گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: یکی از مسائل مهمی که با ان درگیر بوده ایم، سرطان مری و معده است که بر اساس بررسی ها در سال 1970 در شمال ایران این میزان بسیار بالا بوده به نحوی که در منطقه رتبه های اول را به خود اختصاص داده است.
ملک زاده تصریح کرد: براساس مطالعاتی که قبل از انقلاب در دهه ۷۰ در ایران انجام شد، برخی از فرضیات مطرح شده که عواملی از جمله تغذیه را عامل مهمی در سرطان مطرح کرد؛ اما با توجه به برخی از مشکلات این مطالعات به نحوی متوقف شد؛ اما در سال ۱۳۷۰ باز توسط جمعی از اساتید و دانشجویان پیگیری شد.
وی تصریح کرد: بر اساس تحقیقاتی که در دهه ۷۰ برروی ۵۰۰۰ نفر از مردم در گلستان انجام دادیم، مشخص شد که ۵۰ درصد مرگ و میر افراد بیماریهای قلبی عروقی است و ۲۲ درصد به بیماری سرطان، اثرگذار است که ۸۵ درصد مردم بر اثر بیماریهای مزمن غیرواگیر درگیر بودند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: سواد و عوامل موثر در آن، فقر، استفاده از مواد دخانیات، وسعت محل زندگی و وضعیت اقتصادی عوامل موثر در سرطان مری و معده است که می توان با تحقیقات بیشتر روی ان بسیاری از مشکلات را کم کرد.
ملک زاده گفت: خوردن چای داغ یکی از عوامل مهم مورد مطالعه ما بود که ما با بررسی ها فهمیدیم که خوردن چای داغ با حرارت بالا می تواند موثر از سرطان باشد.