به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سعید شعرباف در دوره آموزشی- توجیهی «مطالبه گری عدالت و پیشرفت» در ساختمان شهدای دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به اینکه دانشجویی که درصدد مطالبه گری برمیآید باید بداند چه میخواهد و چگونه باید آن را مطالبه کند، تصریح کرد: عنصر مطالبه گر باید به حد یقِف برسد و بداند خط قرمز و مبانی این مطالبه گری چیست؟
وی یکی از مبانی علم را عمل دانست و گفت: هیچ فردی نمیتواند بگوید چون کم میدانم پس عمل نمیکنم، به طور مثال زمانی که رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند همین که بدانیم خرید کالای ایرانی در اولویت است باید به آن عمل کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که هیچ علمی به دست نخواهیم آورد مگر عملی پشت آن باشد خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز به دلیل اینکه ما عمل نمیکنیم و راهکار ارائه نمیدهیم رهبر انقلاب، هم چشم انداز، هم سند و هم راهکار را خود ارائه میدهند.
شعرباف با اشاره به اینکه مطالبه گری نگاه جبههای نیاز دارد، با تک تیراندازی کار پیش نمیرود بیان داشت: مطالبهگری اقدامی پیچیده است، در مسیر مطالبه باید به این نکته توجه کرد که هدف، وسیله را توجیه نمیکند حتی چنانچه آن هدف، عدالت باشد.
وی ادامه داد: اغلب کسانی که جذب ائمه و پیامبر میشدند به دلیل اخلاق و منش آنان جذب میشدند بنابراین روش در مطالبهگری بسیار مهم است بنابراین چنانچه بهترین سخن را بگویید؛ اما این سخن نامناسب مطرح شود نتیجه درست نخواهد داد، پس روش مطالبه از خود مطالبه مهمتر است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: نگاه صفر و صدی در جریان مطالبهگری نگاه نادرستی است، چنانچه این نگاه را در مطالبهگری پیشه کنید محکوم به شکست خواهید بود بنابراین در مطالبهگری باید بر مسئله منطق توجه کرد.
شعرباف ضمن بیان اینکه مدل مطالبهگری باید نسبی باشد گفت: تا زمانی که تنها ایراد بگیریم در زمین دشمن بازی خواهیم کرد، یا باید خود پاسخگو باشیم و یا مرجع پاسخگویی به مشکل را ارائه دهیم.