به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حسين زاده امروز در نشست آموزشي به مناسبت روز جهاني فشار خون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به عوارض فشار خون بالا بیان داشت: این بیماری و عوارض ناشی از آن با رعایت رژیم غذایی سالم، تحرک بدنی کافی، ترک دخانیات ، متعادل کردن وزن و چکاپ سالانه قابل پیشگیری و درمان است.
وي با بيان اينکه پرفشاري خون عامل۵۰ درصد بیماری های قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی، ۱۳ درصد کل مرگ ها، ۴۰ درصد مرگ در بیماران دیابتی، مرگ های جنینی و مادران در دوران بارداری و دمانس و نارسایی کلیه است خاطر نشان کرد: برنامه غربالگري فشار خون از مهمترين اقداماتي است که مي توان در راستاي پيشگيري از اين بيماري به اجرا در آورد.
مدير شبکه بهداشت و درمان بردسکن تصريح کرد: استعمال دخانيات، چاقی و اضافه وزن، بیماری دیابت، کم تحرکی مانند نشستن طولانی پشت میزکار، ورزش نکردن، مصرف زیاد نمک و غذاهای شور، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها، کمبود ویتامین D ، مصرف الکل از عوامل موثر در پرفشاري خون به شمار ميرود.
حسين زاده با اشاره به اينکه برنامه غربالگري پرفشاري خون در مراکز بهداشتي روستايي زير پوشش اين شهرستان به اجرا در مي آيد، اظهار داشت: در قالب اجراي اين برنامه، ۲۷۰۰بيمار در مناطق روستايي شناسايي شدند که هرسه ماه یک بار توسط پزشک مرکزبهداشتی و درمانی و هرماه یک بار توسط بهورز مراقبت میشوند.
وي خاطر نشان کرد: میزان مراقبت در سال گذشته توسط پزشک۸۰ درصد و مراقبت توسط بهورز ۹۲ درصد بوده است که از این تعداد ۵۱درصد بیماران دارای فشار خون کنترل شده بوده اند و هرساله تمامی افراد که به تازگی وارد سن ۳۰سالگی شده اند در مناطق روستایی از نظر فشار خون و دیابت مورد غربالگری قرار میگیرند.