گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو» -یادداشت دانشجویی*؛ این روزها همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی والیبال، برخی از افراد به بحث حضور بانوان در ورزشگاه ها پرداخته و به نحوی آن را دستمایه ای برای شبکه ها خارجی و رسانه های بیگانه کرده اند، اما در این راستا باید به نکاتی اشاره کرد.
به دلیل اظهارات وزیر محترم کشور در روزهای اخیر نیز لازم است بار دیگر نظر مراجع عظام در ارتباط حضور زنان در ورزشگاه در سال ۸۵ را خدمت وی یادآوری کنیم.
حضرت آیت الله العظمی صافی؛ حضور بانوان در مسابقات ورزشی مردان، خلاف شرع و تنازل ظاهر از مواضع اسلامی است
حضرت آیت الله مکارم شیرازی؛ باید برای تصمیم گیری در مسائل مذهبی با مراجع و علماء مشورت بشود. در همه جای دنیا، ورزشگاههای فوتبال به عنوان مکان های ناامنی شناخته می شوند که درگیری، زدوخورد و حتی کشته هایی در پی دارد و ضرورتی ندارد که در چنین فضای ناامنی، خانواده ها حضور پیدا کنند. جو حاکم در ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست و شکی نیست که اختلاط جوانان و آزاد بودن آنها سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی میشود؛ اضافه بر این در بعضی انواع ورزش، مردان پوشش مناسبی در برابر زنان ندارند؛ بنابراین لازم است از حضور در این برنامهها خودداری کنند بخصوص اینکه این برنامهها را از رسانهها میتوانند ببیند و حضور آنها ضرروتی ندارد.»
آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی؛ در پاسخ استفتایی در این خصوص، اعلام کرد: در مملکت امام زمان خلاف شرع جایز نیست.
آیت الله العظمی نوری همدانی؛ این کار از دو جهت مخالف موازین اسلامی است: یکی از جهت نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم و دیگر این که، به این شکل شرکت هزاران زن و مرد در یک مجمع و رفت وآ مد آن ها هر چند جای نشستن آن ها از هم جدا باشد، بالاخره موجب اختلاط و فساد خواهد شد..
برخی از افراد در شرایط کنونی سعی بر انحراف افکار عمومی از اولویت های اصلی کشور دارند. اولا: هشدار می دهیم برخی سعی نکنند با مطرح کردن برخی مسایل حاشیه ای در شرایط حساس کنونی اذهان عمومی را از اولویت های اصلی کشور منحرف کنند و تاکید می کنیم ما همچنان بر سر مطالبات قبلی خود در ارتباط با حفظ عزت و استقلال کشور در مسایل بین المللی هستیم.
و فقط من باب وظیفه مطالبی را به مسیولین محترم یادآوری می کنیم: ما باید استقلال کشور را در تمام زمینه ها از جمله در زمینه فرهنگی حفظ بکنیم.نباید مرعوب فرهنگ غربی بشویم.مگر هر کاری که در همه جای دنیا معمول و مرسو م باشد(به خاطر مصاحبه فایزه هاشمی ) دلیل بر درستی آن است؟
ما نمی توانیم هر کاری را که غربی ها انجام می دهند، عینا تکرار کنیم. قطعا در دین اسلام خط قرمزهایی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنیم. در مورد حضور بانوان در ورزشگاه ها مسایلی وجود دارد که صدور مجوز برای آن به هیچ وجه به صلاح نیست؛ مساله حرمت نگاه زن به بدن مرد مسلمان حتی بدون قصد لذت، موضوع اختلاط زنان ومردان که مفاسد فراوانی به دنبال دارد (پیامبر اکرم فرمودند: بین زنان ومردان نامحرم جدایی ایجاد کنید زیرا هنگامی که آنان رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و با هم ارتباط و همراهی داشتند، جامعه به دردی دچار خواهد شد که درمان نخواهد داشت.مستدرک الوسایل ج 14 ص 246) از بین رفتن ارزشهای اسلامی اخلاقی و انسانی و ازبین رفتن عفت و حیای عمومی در جامعه و شکسته شدن قبح یک سری اعمال ناشایست، ایجاد هیجانات غیر قابل کنترل وسواستفاده افراد فرصت طلب برای برهم زدن نظم وامنیت جامعه و...
ما معتقدیم باید فرهنگ اسلامی در همه زمینه ها پیاده بشود؛ قطعا صدور این مجوز بروز اعمال حرام را در جامعه فراهم می کند، البته مخالفت با حضور زنان در ورزشگاه ها به هیچ وجه به معنای بی توجهی به ضرورت گسترش ورزش برای بانوان نیست.
از مسئولین محترم در دولت تدبیر وامید انتظار می رود به منظور حفظ یک پارچگی و و حدت ملت و احترام به نظر امام امت و مراجع و نخبگان و تمام کسانی که دغدغه حفظ این نقلاب و نظام را دارند تدابیری را که مطابق شرع و قانون کشور اسلامی مان است اتخاذ کنند.
*دهقانی، مسئول واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
درضمن باید کار فرهنگی کرد آیا ما با رعایت موازین شرعی به بانوان اجازه میدهیم تا برای تماشای مسابقات ملی بانوان که در ایران برگزار میشود به ورزشگاه مراجعه کنند؟