محمدرضا مرندی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به توقیف شدن روزنامه 9 دی و مقابله دولت با منتقدین گفت: متاسفانه هفته پیش بخش نامهای از سوی دولت برای بحث هستهای صادر شد که مطلع شدید رسانهها حق ندارند نگاه انتقادی بر برجام داشته باشند.
وی تصریح کرد: حتی در این بخش نامه قید شده بود که باید در تمجید برجام گام بردارند که در این راستا برخی نشریات توقیف و برخی دیگر تذکر گرفتند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در همه نظامها خطوط قرمز وجود دارد که باید در شرایط خاصی آن را رعایت کرد شورای عالی انقلاب فرهنگی حق دارد که تشخیص بدهد که به دلیل حفظ منافع ملی میبایست این خطوط قرمز رعایت شود ولی مسئله برجام موضوعی است که در مجلس هنوز بر آن نظری صادر نشده است و طبق قانون مسئولان نظام آن را تایید و یا رد نکردند.
وی با بیان اینکه اگر برجام تایید میشد این بخش نامه معنادار بود ادامه داد: وقتی از نهادهای قانون این متن را تایید کردهاند و به دلیل بودن در شرایط خاص جهانی گفته میشد کسی حق ندارد علیه این متن صحبت کند این حرف پذیرفتنی بود ولی در شرایطی که هنوز مراجع قانونی چیزی را تصویب نکردهاند این بخش نامه با روح دموکراسی و تعامل و سعه صدری که دولت از آن حرف می زد سازگاری ندارد.
مرندی با بیان اینکه در مسائل حساسی همچون برجام افراد حق اظهارنظر دارند تاکید کرد: یکی از ارکان جامعه مطبوعات و رسانهها هستند که مسئولیت روشنگری مردم به عهده آنان است توقیف برخی روزنامهها و سایتهای خبری منتقد کار بسیار ناشایستی است که با اصول دموکراسی و منافع ملی ما سازگاری ندارد که باید تجدیدنظر شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ما کشور دموکراتیکی هستیم و مردم حق اظهارنظر دارند در ضمن هیچ کدام از منتقدین خود توافق را نقد نکردهاند و تنها به مواردی از آن نقد دارند که باید این موضوع برایشان شفاف شود.