به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در سومین نشست شورای معاونین فرهنگی دانشگاه های شهر تهران که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید، به تبیین نتایج توافق هسته ای پرداخت و گفت: دستاورد های فرهنگی توافق هسته ای دست کمتر از دستاورد های سیاسی و اقتصادی آن نیست، حقیقتا این توافق نمونه ای از توانمندی علمی ما در علوم انسانی بود، و ما از حیث تخصص روابط بین الملل، تخصص حقوقی و علوم سیاسی توانمندیهای درخشانی بدست آورده ایم. در این مذاکرات نشان داده شد که ما نه تنها در حوزه های: هسته ای و علوم زیستی بلکه در حوزه دانش های انسانی هم دانشمندان پرتوانی داریم که در عرصه عمل از دانش خود خوب استفاده می کنند.
وی به تاثیر مذاکرات هسته ای بر اقتدار ملی و اقتدار فرهنگی اشاره کرد و افزود: نظر سنجی هایی در خصوص این مذاکرات میان دانشجویان و اساتید به صورت اینترنتی انجام گرفته و در آن بیش از 90 درصد از شرکت کنندگان دستاورد های این مذاکرات را در سطح بالایی در حوزه های مختلف ارزیابی کرده اند و همین حدود از شرکت کنندگان مخالفت ها با این توافق را نا موجه اعلام کرده اند.
معاون وزیر علوم بیان داشت: این توافق فضای سیاسی اجتماعی و فرهنگی جدیدی ایجاد نموده است و اعتماد به نفس ملی را ارتقاء داده و کارآمدی دولت در سیاست خارجی را تا حد بالایی اثبات کرده است و دستاورد هایی که در طول 12 سال گذشته توسط دانشمندان و جامعه ما کسب شده، با این توافق به نیکی صیانت و تبدیل به احسن شده است و واقعیت این توافق از نظر دانشگاهیان اتفاق فوق العاده درخشانی است. بنابراین ما به عنوان مدیریت در دانشگاه ها نباید در مقابل جو سازی های غیر واقعی منفعلانه عمل کنیم.
وی تاکید کرد: در آغاز سال تحصیلی جدید مطمئنا اساتید و دانشجویانی که ورود پیدا می کنند از ما توقع دارند که نسبت به موضوع توافق هسته ای و فضای جدید حرف برای گفتن داشته باشیم و دانشگاه می بایست در فضای اجتماعی نقش داشته باشد.
سید ضیا هاشمی ادامه داد: امسال سال انتخابات؛ یعنی یک سال سیاسی است و ما از ویژگی این ساختار مترقی نظام جمهوری اسلامی که یک ساختار مردم سالار است و هر دو سال یکبار، هیجان و شوری در فضای عمومی ایجاد می کند استقبال می کنیم و این بدان معنا است که امسال سال خوبی برای دانشگاه است.
معاون وزیر علوم خاطر نشان کرد: باید دقت کنیم که فضای سیاسی امسال سیاست زده نباشد و باید از این فضای نشاط و هیجان مثبتی که ایجاد می شود استقبال کنیم و موضع وزارت علوم تقویت مشارکت و تشویق مشارکت از طریق تسهیل و زمینه سازی است ولی طبیعتا ضابطه مندی و قانون مندی باید سرلوحه کار باشد.
وی در ادامه جلسه در پاسخ به سولات معاونین فرهنگی دانشگاه های شهر تهران در مبحث نظارت بر تشکل های دانشجویی به متفاوت بودن دانشگاه های پیام نور و علمی کاربردی با سایر دانشگاه های متمرکز و تفاوت دانشگاه هایی که تمام دانشکده های آن در یک محل جمع شده و دانشگاه هایی که پردیس ها و دانشکده های متفاوت دارند اشاره کرد و افزود: آیین نامه اجرایی هیات نظارت بر تشکل های دانشجویی در حال تدوین است که پس طی مراحل قانونی آن ابلاغ خواهد شد.
سید ضیاء هاشمی خطاب به معاونین فرهنگی دانشگاه های شهر تهران گفت: سه نکته در دیدار امسال دانشجویان با مقام معظم رهبری مورد تاکید ایشان بود، یکی بحث کنسرت ها بود که ما قبلا هم در وزارت علوم اعلام کرده بودیم؛ که نظر ما در مورد کنسرت ها نظر نهاد نمایندگی است و نهاد نیز اگرچه مخالف مطلق موسیقی در دانشگاه نیست ولی تاکید کرده است که کنسرت مستقل نباید برگزار شود و ما هم همواره در جلسات با مسئولین دانشگاه این موضوع را اعلام کرده ایم. نکته دیگر اردوهای مختلط بود که ما همیشه به طور قطع و بدون ابهام گفته ایم که غیر قانونی است. در مورد تشکل های دانشجویی نیز تشکل های دانشجویی انقلابی و قانون مند مورد حمایت ما هستند چه تشکل هایی که هم اکنون موجود هستند و چه تشکل هایی که در چهارچوب قانون تاسیس می شوند.
وی با اشاره به تشکل های یکبار مصرف که مقام معظم رهبری در مورد آن تذکر داده بودند افزود: تشکل های یکبار مصرف تشکل هایی هستندکه تابع ضوابط قانونی نیستند و ریشه در دانشگاه ندارند و از بیرون حمایت و هدایت می شوند. اینها اگر مصداقی داشته باشند باید مورد بررسی قرار گیرند و طبق ضوابط با آنها برخورد شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: مطلوب ما در دانشگاه مشارکت و امنیت پویا است، امنیت ناشی از کنترل فعالیت ها، تعلیق و یا تعطیلی آنها امنیت نیست و آرام کردن ظاهر دانشگاه قطعا موجب تنش و نا امنی در آینده خواهد شد. امنیت از نظر ما یک امنیت فرهنگی پویا است و با مشارکت روز افزون دانشجویان و اساتید و کارکنان در فضای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی حاصل خواهد شد و این مستلزم اجرای قانون است و مبنا و فصل الخطاب ما هم قانون می باشد.
وی در پایان از برگزاری اجلاس معاونین فرهنگی دانشگاه ها و نمایندگان وزیر در هیات نظارت بر تشکل های اسلامی در شهریور خبر داد و افزود: امیدواریم ادامه این نشست ها را در دانشگاه های دیگر به صورت گردشی داشته باشیم تا ضمن بازدید از دانشگاه ها در جریان فعالیت های فرهنگی دانشگاه های مختلف قرار بگیریم.تلاش های ارزشمندی توسط اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دانشگاه تبریز صورت گرفته و ارزیابی بنده نیز از این نشست مثبت بود و با توجه به وقفه 5ساله در برگزاری این نشست از دوستان خواستیم که این برنامه را به صورت سالانه برگزار کنند و از معاونین فرهنگی که در اعزام کارشناسان به این نشست نقش داشته اند نیز تشکر می کنم.