به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، نخستین گردهمایی اشتغال با رویکرد مهارت به حضور مسئولان کمیته امداد، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان فنی و حرفهای از سراسر استان فارس در شیراز برگزار شد.
علی الهیاری در این گردهمایی در جمع مدیران این دستگاه ها هدف از برگزاری این نشست را هم افزایی و استفاده از توان و ظرفیت های سه مجموعه و آسیب شناسی عملکرد ها عنوان کرد و افزود: تا کنون این سه مجموعه در بعد آموزش، اشتغال و کاهش بیکاری تعامل های خوبی را به صورت جداگانه با هم داشته اند.
وی آموزش و توسعه اشتغال در جامعه را مهم و اساسی دانست و افزود: در مقوله فقر دو راه تسکین و درمان پیش روی ماست که اشتغال و توانمندی بهترین نسخه و راه درمان برون رفت خانواده ها از فقر است.
وی افزود: فقر مشکل یک فرد نیست؛ بلکه مشکل همه جامعه است و اگر در اجتماع گسترش یابد همه ارکان جامعه را درگیر خواهد کرد و امنیت و نشاط جامعه را به خطر می اندازد.
مدیر کل کمیته امداد استان فارس با بیان اینکه این نهاد با سه دهه تجربه تا امروز توانسته بیش از ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد کند، افزود: از سال ۹۰ تا کنون ۴۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال خانوارهای تحت حمایت جذب شده است.
اللهیاری گفت: امروزه بسیاری از مددجویانی که نیازمند بوده اند، برای گذران امور خود به نهادهای حمایتی وابسته بوده اند، به مدد تسهیلات و آموزش های اشتغال کمیته امداد خودکفا شده و از زیر چتر حمایتی کمیته امداد خارج شده اند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد از طرح های کمیته امداد در زمینه دامداری و کشاورزی است، بیان داشت: بیش از ۶۰۰ هزار راس دام در منازل مددجویان کمیته امداد پرورش داده می شود و در سال ۹۳ ارزش تولید گوشت قرمز توسط مددجویان این نهاد ۱۴۰ میلیارد تومان بوده است.
الهیاری افزود: در زمینه تولید فرش و دستبافته های داری نیز مددجویان فارس ۲۰ میلیارد تومان فروش داشته اند.
رویکرد علمی و نگاه عالمانه به بحران آب مهم ترین هدف مسئولان
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این گردهمایی با اشاره به بحران آب و وضعیت قرمز آب در استان فارس گفت: در سال های اخیر به بهره برداری از آب های زیرزمینی، استفاده از ابزارها و مهارت کشت دقت کافی نشده و سرمایه های عظیم آب استان به هدر رفته است.
قاسمی آموزش و توانمندسازی منابع انسانی با رویکرد علمی و نگاه عالمانه را از راهکارهای مهم برون رفت از این بحران دانست و افزود: باوجود تجارب ارزشمند کشاورزان هنوز با شیوه های نوین کشاورزی در دنیا فاصله زیادی داریم.
وی افزود: آنچه که کشاورزی ما را می تواند پایدار کند، توسعه دانش انسانی و آموزش است و تمامی نهاده ها باید در جهت اقتصادی کردن تولید به کار گرفته شود.
مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان فارس نیز در این نشست، بیکاری را از مهم ترین معضل های استان فارس دانست و افزود: استان فارس در معضل بیکاری بالاتریت آمار را در کشور داراست.
کوشکی این جلسات همگرایی را تلنگری برای اتصال حلقه های مفقودی و ایجاد تعامل دانست و افزود: در جامعه امروزی دانشگاه و صنعت دو جزیره جدا از هم عمل می کنند و همین امر موجب افزایش بیکاری شده است.
وی گفت: دانشگاه باید با توجه به نیاز صنعت نیرو تربیت کند و توانمندسازی نیروی انسانی می تواند بحران های جامعه را از بین ببرد.
در پایان این نشست تفاهم نامه های مشترکی برای آموزش و اشتغال میان سه مجموعه به امضا رسید.