زینب بیرانوند، کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه ایلام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در ایلام، با بیان اینکه مشاوره اصطلاحی است که فعالیت هایی نظیر مصاحبه کردن، آگاهاندن و رایزنی کردن را شامل می شود، گفت: هدف اصلی آن کمک به مراجع کننده یا درمانجو است تا با حل مشکلاتش بتواند برای آینده برنامه ریزی کند و به سازگاری مطلوب، خود رهبری و سعادت برسد.
وی ادامه داد: مشاوره فعالیتی تخصصی، یاورانه، خصوصی، هدفدار و عاطفی- ذهنی، بین مراجع کننده و مشاور است که در آن مراجع کننده در یک جو مملو از تفاهم و همدلی، آزادانه و صادقانه به طرح مشکلش با مشاور می پردازد و پس از تجزیه و تحلیل مشکل و خود شناسی عمیق تر، با کمک مشاور تصمیم مناسب می گیرد و در نهایت به حل مشکل خود توفیق مییابد.
کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه ایلام تاکید کرد: مهمترین اصل در روند مشاوره، رازداری و رفع مشکلات مراجعه کنندگان است.
بیرانوند با اشاره به آغاز به کار مرکز مشاوره دانشگاه ایلام در سال ۱۳۷۶ به عنوان یک مرکز درمانی و آموزشی، تصریح کرد: خدمات عمده ای در زمینه های مشاوره، روان درمانی، روان پزشکی و مدد کاری در این مرکر ارائه می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مرکز مذکور مجهز به اتاق مشاوره است، ادامه داد: دو مشاوره به صورت تمام وقت و چند نفر به صورت پاره وقت فعالیت می کنند، مشاوره شبانه در خوابگاه ها بوده و به صورت تخصصی پذیرای دانشجویان و کارکنان دانشگاه می باشد.
کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه ایلام مشاورین این مرکز را دارای مدارک دکترا، کارشناسی ارشد، روان شناسی، علوم تربیتی، مشاوره و راهنمایی اعلام کرد و گفت: خدمات روان پزشکی به صورت قرارداد، با یک روان پزشک انجام می شود، دانشجویان و سایر مراجعان پس از پذیرش مورد ارزیابی و مصاحبه روانشناختی قرار گرفته و پس از تشخیص مشکل توسط روانشناس بالینی، مشاوره و درمان می شوند.
بیرانوند ادامه داد: مرکز مشاوره دانشگاه با بهره مندی از متخصصان علوم روانشناسی، مشاوره و روان درمانی، روان پزشکی و مذهبی به ارائه خدماتی از قبیل راهنمایی و مشاوره مراجعان به صورت فردی، گروهی در زمینه مشکلات و ناراحتی رفتاری و روحی و نیز مسائل و اهداف تحصیلی، شغلی و بهداشتی، آموزش، راهنمایی و مشاوره قبل، حین و پس از ازدواج، ارائه خدمات روان پزشکی و دارو درمانی برای افرادی که نیازمند دریافت درمان های طبی می باشند، ارائه خدمات روان سنجی و اجرای آزمون های روانشناسی برای تشخیص و سنجش هوش، شخصیت، علائق و استعدادها، آسیب شناسی در بین دانشجویان ورودی که تا حدودی به برنامه های مرکز مشاوره جهت می دهد؛ می پردازد.
وی بیان کرد: سایر فعالیت های مرکز مشاوره آموزش روانشناختی و راهنمایی گروهی دانشجویان به صورت برگزاری جلسات سخنرانی، سمینار و کارگاه های آموزشی در موضوعات بهداشت روانی، اجرای یک دوره کامل مهارت های زندگی و پیشگیری از اعتیاد در چند سال اخیر برای دانشجویان ورودی و اجرای طرح پایش سلامت که شامل سلامت روان و جسم بالغ بر ۹ سال برای همه دانشجویان ورودی که به نوعی دانشجویان را با کیفیت زندگی آشنا می کند؛ انجام می شود.
کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه ایلام به اقدام به عضوگیری گروهی موسوم به «همیاران مشاور» توسط این مرکز اشاره کرد و گفت: این گروه اجتماع محور فعالیت خود را به صورت داوطلبانه انجام می دهند، مخاطبان آن معمولا دانشجویان ترم ۳ به بعد می باشند این گروه از نظر هوش هیجانی افرادی هستند که موقعیت اجتماعی بیشتری بین دانشجویان دارند.
بیرانوند ادامه داد: این گروه با احراز شرایط اولیه مانند بااستعداد بودن، داشتن روابط اجتماعی بالا و همچنین علاقه به فعالیت، بعد از گذراندن دوره های آموزشی کارگاهی ویژه در زمینه بهداشت و سلامت با پشتیبانی مشاورین این مرکز و رایزنی با آنها به عنوان رابط دانشجو و مشاور عمل می کنند.
وی به اهداف کوتاه مدت این مرکز مشاوره مبنی بر تشکیل گروه های مرکزی از همیاران مشاور که با دریافت مجوز از سازمان بهزیستی و دانشگاه ایلام به فعالیت های اجتماعی محور در زمینه آسیب شناسی مسائل دانشجویان تحت حمایت مرکز مشاوره انجام می دهند؛ اشاره و تصریح کرد: در این گروه مرکزی، ۵ نفر عضو و ۲ نفر نیز به عنوان مشاور حضور دارند.