به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان ،محدثه زراندود فعال دانشجوئی و عضو سابق بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان گفت و گو با خبرنگارخبرگزاری دانشجو از زنجان ، در تعریفی از اقتصاد مقاومتی گفت :اقتصاد مقاومتی مدلی بومی و بر پایه یک تعریف داخلی و با کار کارشناسی شده جمعی از عقلا و کارشناسان مورد وثوق رهبری شکل گرفت و چون یک مدل بومی و ملی برای اقتصاد ملی است کمبودهای اقتصاد و دست اندازهای آن را به خوبی شناسایی کرده و راهکاری مطابق با توانمندی های ملی برای حل این معضلات ارائه داده است.
زراندود در پاسخ به این سوال که ، دانشجویان چه کاری را می توانند در زمینه اقتصاد مقاومتی انجام دهند ، تصریح کرد : عرصه ی اقتصاد نیز عرصه ی نبرد است که اتفاقا استکبار امروز در این عرصه تمرکز زیادی کرده است.
وی افزود: میدانی که هم جنگ سخت و هم جنگ نرم دارد و در این میدان کارآمدترین حربه، همین اقتصاد مقاومتی است و اتفاقا نقش دانشجویان در این مقاومت پررنگ تر از قشرهای دیگر است و اقتصاد به دلیل آنکه با تمام سطوح جامعه آمیخته شده ما نیز می توانیم با مطالعه و پیگیری دقیق مدل اقتصاد مقاومتی و تبیین آن در رشته تحصیلی و زمینه کاری بستر مناسبی برای اجرای آن فراهم کنیم.
زر اندود ادامه داد : اخیرا رهبر معظم انقلاب در بیاناتی عدم رضایت خود را از روند اجرایی اقتصاد مقاومتی بیان کردند و خواهان تدوین زمانبندی برای اجرای آن شدند، همین تاکید نشان از این دارد که ما نتوانسته ایم از تمام ظرفیت های خود استفاده کنیم و در بخش هایی حتی از آن غافل شده ایم که آثار این غفلت در جامعه کاملا ملموس می باشد.
فعال دانشجوئی دانشگاه زنجان در پاسخ به این سوال که ، بی تفاوتی اقشار جامعه نسبت به اقتصاد مقاومتی چه تبعاتی دارد، گفت : عمده نقش در بی تفاوتی مردم است و چرا که اگر مطالبه ی جدی از سوی مردم باشد مسئولین ناخودآگاه در پی برآورده کردن آن مطالبه برمی آیند، اما در کنار این مطالبه باید نقش اجرایی و مکمل خود در کنار دولت را هم جدی بگیرند.
وی ادامه داد: بعنوان مثال اگر در خرید کالای خارجی ، تغییر نظر در سبک زندگی، دگراندیشی در تعریف از نوع رفاه و خوشبختی برای خود مدلی همگام با اقتصاد مقاومتی تعریف نکنیم دچار مصرف گرایی و تجمل گرایی مفرد خواهیم شد و این برای کشور هزینه های هنگفتی به دنبال دارد و بازار هدف را از اقتصاد ودانش بنیان به اقتصاد مصرفی و زالویی خواهد برد.
زراندود تصریح کرد : خرید کالای ایرانی موجب چرخیدن چرخ تولید می شود اما چه نوع کالای ایرانی؟ در کشور مان کالای مرغوبی داریم که در سطح بین الملل نیز دارای مرغوبیت بوده و از کیفیت مناسبی برخوردار است و کالاهایی نیز هستند که از مرغوبیت بالایی برخوردار نیستند اما اینجا بحثی که مطرح است ارزش گذاری و آینده نگری در زمینه اقتصاد ملی است.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: شکی در این نیست که تزریق پول از طرف مصرف کننده و اقبالی که مصرف کننده به کالای داخلی نشان می دهد موجب تکاپوی صنعت و تولید داخلی می شود اما همین تکاپو اگر با رشد و خلاقیت و بالندگی همراه نباشد، موجب روی گرداندن مصرف کننده خواهد شد که ما امروز در صنعت خودرو شاهد آن هستیم.
زراندود افزود: در واقع خرید کالای داخلی یک وظیفه ی ملی بوده و می تواند رشد پایدار و شکوفایی اقتصاد و تولید ما را شامل شده و نسل های آینده از این بذر استفاده وافر ببرند و در مقابل احترام به حقوق و شخصیت مشتری که یک امر بدیهی و اولیه در اقتصاد است باید از طرف تولید کننده داخلی یک وظیفه ملی -شرعی قلمداد شود.
وی خاطرنشان کرد : تعریف و تبیین یک موضوع نقش موثری در ارتباط گیری با آن موضوع را دارد مسئولین باید برای هر قشری با زبان خود آنها موضوع با این اهمیت راتشریح کنند، چرا که اگر اقشار مختلف مردم در هر سطحی از فرهنگ و دارایی بفهمند، که مدل اقتصاد مقاومتی در پی این نیست که دارایی و ثروت آنها را تضعیف کند بلکه در پی شکوفایی و جهت دهی آن است بالطبع با آغوشی باز و اعتمادی چند برابر از این موضوع استقبال خواهند کرد لذا با شرایط موجود این امر به ذهن متبادر می شود که ارتباط مسئولین با مردم در زمینه اقتصاد مقاومتی ناقص و در جاهایی ابتر بوده است و باید در این زمینه کار کارشناسی شده انجام بگیرد.