به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد جواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصر امروز در دانشگاه شریف با موضوع انتخابات مجلس و نسبت آن با دولت به مناظره با یکدیگر نشستند.
در این نشست محمد جواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: مجلس یکی از مرتفعترین، استوارترین و پراهمیت ترین نهاد شناخته شده در ساختار جمهوری اسلامی به حساب می آید که براساس آن قانونگذاران قانونهای مدونی را تعریف کردند و شاهد آرای مردم در فردای پیروزی انقلاب پیرامون انتخاب، نوع حکومت با عنوان جمهوری اسلامی بودیم. پس از این انتخابات، اولین گام برپایی مجلس خبرگان و ایجاد قانون اساسی بود.
وی ادامه داد: مردم عاشق چشم و ابروی روحانی نبودند که به وی رای دادند وگرنه قالیباف از روحانی خوشتیپتر بود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تاکید کرد: در تابستان 58 خبرگان تشکیل شد و براساس آن دو قاعده جمهوریت و اسلامیت در ساختار آن دنبال شد و برای اولین بار مردم 4 رکن جمهوری اسلامی را ایجاد کردند.
وی ادامه داد: این مردم بودند که اعضای مقننه، اعضای خبرگان، اعضای شورای شهر و رئیس جمهور را انتخاب کردند و در واقع مردم در عرصه اصلی کشورمان ورود پیدا کردند.
حق شناس با بیان اینکه جایگاه اصلی مردم در پای صندوقهای رای مشخص شد ادامه داد: از آغاز جمهوری اسلامی تاکنون از قانون رفراندم استفادهای نکردهایم ولی در قانون اساسی این موضوع تعریف شده است.
وی گفت: با توجه رویکرد فکری و فرهنگی علی مطهری وی را جزو طیف اصلاح طلبان نمی دانیم ولی همواره گفتیم مجلس به چنین نمایندگانی احتیاج دارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به وظایف قوه مقننه گفت: از وظایف قوه مقننه میتوان به تقنین یا قانون گذاری و نظارت بر اجرای قوانین در کشور اشاره کرد هم چنین دادن رای اعتماد به دولت از جمله اختیارات مجلس است.
وی در پاسخ به سوال مجری که از نظر شما بهترین مجلس شورای اسلامی از ابتدای روی کار آمدن دولت تاکنون کدام بوده است گفت: از نظر من مجلس اول با توجه به نبود شورای نگهبان را میتوان بهترین مجلس ایران نام برد چرا که طبق گفته رئیس جمهورمان مجلس اول یکی از پرکارترین، شجاع ترین، عامل ترین به وظیفه بوده که در ضمن این مجلس بدون شورای نگهبان روی کار آمده است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که چه نقاط مثبت و منفی پیرامون تعامل دولت و مجلس کنونی وجود دارد گفت: مجلس زمانی آغاز به کار کرد که با توجه به رویکردهایی که در مجلس و دستگاه های نظارتی وجود داشت شاهد حضور 95 درصدی نمایندگان محافظه کار در این مجلس هستیم.
وی افزود: کارشکنی ها قبل از انتخابات باعث شد که شاهد حضور انگشت شمار اصلاح طلبان در این مجلس باشیم. البته این مسئله در انتخابات ریاست جمهوری 92 هم وجود داشت و علی رغم حمایت هایی که از گروه های محافظه کار و اصولگرا توسط نهادهای نظارتی صورت گرفت به دلیل اختلافاتی که بین اصولگرایان بود چهره شاخصی انتخاب نشد هیچ کاندیدایی در این طیف انتخاب نشد البته قبل از انتخابات چهره های شاخص اصلاح طلبی نیز به دلیل کارشکنی ها در عرصه رقابت حضور پیدا نکردند و حتی شخصیت میانه ای مانند هاشمی امکان عبور از فیلتر شورای نگهبان را نیز پیدا نکرد.
حق شناس با بیان اینکه نهایتا جریان اصلاح طلب توانست با حمایت از کاندیدایی که نسبت به دیگران به این جریان نزدیک تر بود و با حمایت های هاشمی و خاتمی و کنار رفتن عارف منجر به انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور شد اظهار داشت: ولی متاسفانه مجلس علی رغم رای آوردن روحانی به دلیل شوکی که به جریان اصولگرا وارد شد انتظار می رفت پیام مردم در انتخابات 92 که به روحانی رای داده بودند را درک کنند ولی سر ناسازگاری با دولت را پیش گرفته و برای بسیاری از موارد با دولت مخالفت کردند.
وی با بیان اینکه این عملکرد مجلس در حالی بود که مشکلاتی در دولت قبل به وجود آمده بود و همچنین فضای هشت ساله ناشی از ناکارآمدی و بی قانونی در کشور ایجاد شده بود گفت: در این میان شاهد موضع گیری های خوبی از سوی مجلس در آن هشت سال نبودیم که می توان از این ناکارآمدی ها به گفته روحانی باید دو سال آواربرداری ها را اصلاح کنیم.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: مجلس حاضر در همه مسائل با دولت با مشکل روبرو شد این در صورتی بود که یکی از پرونده های دولت که پیرامون عبور از بحران و به سرانجام رسیدن بحث هسته ای کشورمان بود بخش اعظمی از آنان این موضوع را همراهی نکرده و عملا جریان دلواپسان نگران به نتیجه رسیدن این موضوع بودند و تا پایان پرونده برجام شاهد تقابل دولت و مجلس بودیم.
وی ادامه داد: بنده هم معتقدم باید در یک چارچوب حرکت کنیم ولی باید رفتار و عملکرد این مجلس را نسبت به دولت قبل و فعلی مقایسه کرده و آیا رفتار دولت نهم هم در دوران احمدی نژاد به همین گونه بود؟ البته کمیسیون برجام در گام آخر آرای خوبی را کسب کرد که از همین جا از نمایندگان تشکر می کنیم.
حق شناس با بیان اینکه من هم موافقم که نباید مجلس وکیل الدوله باشد گفت: مجلس نباید مجیزگوی دولت باشد اتفاقا عیب مجلس این است که به جای عمل به وظایف نمایندگی خود به سمتی حرکت کند که به دور از وظایف آن باشد و به نوعی در راستای مسیری که بر خلاف وظایف آن هم هست حرکت کند.
وی با بیان اینکه آیا رفتار مجلس نهم در دوران احمدی نژاد هم به همین نحو بوده است گفت: هنوز نامه رسمی معاون اول رئیس جمهور سابق را مبنی بر پول دادن به 176 نامه مجلس را از یاد نبرده ایم. آیا مجلسی که با پول بالا بیاید چیزی غیر از وکیل الدوله خواهد بود؟
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: ما خوشحالیم از اینکه نمایندگان از وزرا سوال می کنند و مسئولان را برای دفاع از منافع ملی بازخواست می کنند اما آیا جلیلی به عنوان مسئول تیم هسته ای یک بار در مجلس برای پاسخ دادن به سوالات نمایندگان حاضر شد آیا آن زمان کسی نسبت به این مسائل اعتراض کرد؟
وی با بیان اینکه با این سوالات می بینیم که وکیل الدوله چه کسی است اما ما می بینیم همین افرادی که در مقابل عملکرد دولت فریاد می زنند در برابر دولت قبل ساکت شده اند تصریح کرد: پس استاندارد دو گانه است و شما دارید دو گانه رفتار می کنید. مردم عاشق چشم و ابروی روحانی نبوده اند که به او رای دادند اگر بودند آقای قالیباف از وی خوش تیپ تر بود مردم به خاطر دیدگاه های وی آن را انتخاب کردند.
حق شناس با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب نسبت به تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان مبنی بر نرمش قهرمانانه گفت: ببینید اوضاع تا چه حد بود ولایتی به عنوان یک دیپلمات نسبت به روند جلیلی اعتراض می کرد. همه ما می دانیم حل پرونده هسته ای زیر نظر رهبر معظم انقلاب بوده است یک نماینده باید بتواند شجاع و صراحت از منافع ملی دفاع کند.
وی ادامه داد: علی مطهری نوع حرکت و نگاه فرهنگی وی را در طیف جریان اصلاح طلب نمی دانیم ولی در نوع حرکت به عنوان یکی از نمایندگان شاخص حرکت می کند. وی بدون واهمه نظرات خود را اعلام کرده و قطعا نمره خوبی می گیرد. وی درباره حصر نگاهی دارد که همسو با اصلاح طلبان است و او با صراحت حرف های خود را بیان می کند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به سوال بذرپاش مبنی بر اینکه آیا شما در زمانی که در مجلس حضور پیدا کنید نسبت به افزایش نقدینگی ها از دولت سوال می کنید یا خیر گفت: قطعا اگر نماینده باشم پیرامون این موضوع می پرسم نباید در خصوص مسائلی که به زندگی مردم برمی گردد کوتاهی صورت بگیرد شما و مجلس نهم به اعتقاد بنده در خلق اوضاع کنونی و شرایطی که احمدی نژاد ایجاد مقصر هستید که باید مسئولیت این اشتباه را پذیرفته چرا که کشور در سال های قبل به سمت بیراهه رفتن می رفت و روحانی دولتی را تحویل گرفت که رشد اقتصادی آن منفی شش درصد و تورمی بالای 40 درصد را داشت.
وی در پاسخ به اظهارات بذرپاش مبنی بر حضور خاوری در دولت اصلاحات گفت: اینکه ما بگوییم خاوری در دوران اصلاحات مسئولیت گرفته درست نیست این مثل آن است که بگوییم احمدی نژاد در زمان هاشمی استاندار و در زمان خاتمی فرماندار و در دوره ای هم شورای نگهبان بوده است و عملکردش را باید کسانی که او را تربیت کردند پاسخ دهند.
حق شناس پیرامون برخورد دولت با رسانه ها گفت: من معتقدم وطن امروز یکی از روزنامه هایی است که صریح ترین انتقادات را مطرح کرده و آزادانه حرف های خود را می زند. تیترهای شما بسیار تند و من از آن دفاع می کنم زمانی که بنده به روزنامه رسایی تذکر دادند و بسته شد مصاحبه کردم که نباید درب روزنامه ای را بست روزنامه باید منتقد باشد و نماینده مجلس هم شجاع و نترس باشد.
وی خطاب به بذرپاش مبنی بر اینکه چرا از حقوق خبرنگارانی که بازدداشت شدند دفاع نکردید گفت: بنده اگر نماینده شوم حتما سوال می کنم که چرا برخی از نهادها همچون آستان قدس رضوی مالیات نداده و با برخی از نهادها به شکل متفاوتی برخورد می شود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به اظهارات بذرپاش مبنی بر اینکه پس از روی کار آمدن دولت قاچاق افزایش پیدا کرده گفت: باید دید که قاچاق از کدام مرز وارد کشور می شود و حافظان مرزهایمان به چه نهادها و ارگانی مربوط است که چنین آمارهایی از کالاهای قاچاق دیده می شود البته من نمی گویم برادران نیروهای مسلح قاچاق می کنند این حرفی است که آقای احمدی نژادم طرح کرد و به آنان گفت برادران قاچاقچی.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آینده مجلس را چگونه می بینید گفت: من فکر می کنم آینده مجلس سه قطبی خواهد بود که یک قطب آن اصلاح طلب قطب دیگر محافظه کاران معتدل و بخش سوم به عنوان طیف رادیکالی از اصولگرا که از گروه های پایداری موتلفه فعلی و رهپویان وجود خواهند داشت.