به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، سونامی تغییرات در پستهای مدیریتی کشور آغاز شد؛ این تغییرات در استان سیستان و بلوچستان نیز ملموس بود و هر روز انتصابات جدیدی مشاهده میشد.
این تغییرات تاکتیکی دولت یازدهم رفته رفته به فضای دانشگاههای استان نیز کشیده شد و تغییرات در سطح مدیران دانشگاهها نیز آغاز شد و در طول این مدت ریاست دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، سیستان و بلوچستان، زابل و پیام نور سیستان و بلوچستان دستخوش تغییرات شد.
یکی از این تغییرات که مدت زیادی هم از آن نمیگذرد، تغییر ریاست دانشگاه زابل است که هماکنون نیز با سرپرستی مدیریت میشود.موسی بهلولی، با حکم وزیر علوم در تاریخ 29 شهریور امسال به حکم سرپرستی دانشگاه زابل منصوب شد و توانست کرسی ریاست این دانشگاه را ازان خود کند.
دانشگاه زابل همواره یکی از بهترین و تاثیرگزارترین دانشگاههای سطح استان سیستان و بلوچستان به حساب میآید، به گونهای که این دانشگاه پس از دانشگاه سیستان و بلوچستان که دانشگاه مادر میباشد به عنوان دومین دانشگاه بزرگ استان سیستان و بلوچستان شناخته میشود. این دانشگاه در چند سال گذشته توانسته بود رتبه برترین دانشگاه فرهنگی کشور را به خود اختصاص دهد.
همچنین این دانشگاه با کادری موفق توانسته بود در زمینههای علمی نیز پیشرفت چشمگیری را به خود اختصاص دهد و در زمینه برآورده کردن نیازهای منطقه سیستان و مردمان آن منطقه فعالیت نماید.
دانشگاه زابل با دارا بودن 8 دانشکده، یک پژوهشگاه در قالب سه پژوهشکده و یک مرکز تحقیقات بیش از 10.000 نفر دانشجو، 110 رشته و گرایش تحصیلی در مقاطع دکتری تخصصی، دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی در دوره های روزانه و شبانه، 360 نفر عضو هیأت علمی تمام وقت، مجتمع عظیم 8000 هکتاری آموزشی– پژوهشی بقیه ا... الاعظم (عج)، آزمایشگاههای مجهز و پیشرفته، سایت اینترنتی منحصر بفرد در بین دانشگاه های کشور، بدون شک یکی از مراکز مهم آموزش عالی در جنوب شرق کشور به حساب می آید.
اما پس از انتصاب موسی بهلولی به سمت سرپرستی دانشگاه زابل شاهد یک سونامی چشمگیر تغییراتی در دانشگاه بودیم به گونهای که در مدتی کوتاه از دیگر دانشگاهها که تغییر ریاست آنها، زمانی طولانیتر میگذرد پیشی گرفته است.
موسی بهلولی در این مدت کوتاه، 11 تغییر را در سطح مدیریت دانشگاه بوجود آورد و در حرکتی گازانبری ریاست دانشکدههای علوم پایه، کشاورزی، آب و خاک، دامپزشکی و همچنین سرپرست حوزه ریاست، مشاور رئیس، معاون مالی و اداری، معاون پژوهشی، مدیر امور پژوهشی، مدیریت کتابخانه مرکزی و اسناد دانشگاه، مدیریت امور حقوقی و مدیر روابط عمومی را تغییر داد.
این تغییرات گسترده در مدت کوتاه 2 ماهه پیغامی را برای شورای عالی انقلاب فرهنگی به همراه دارد و به نظر میرسد رئیس دانشگاه برای تغییرات آمده و در زمان سرپرستی خود تصمیم دارد با تغییرات گسترده پای خود را پیش از گرفتن حکم ریاست در دانشگاه محکم کند.
اما این تغییرات گسترده و کنار گذاشتن افراد با صلاحیت که امتحان خود را در گذشته به خوبی پس دادهاند، نگرانیهایی را برای آینده فرهنگیترین دانشگاه کشور به وجود آورده است و باید دید اکنون که رتبه علمی کشور نیز در سراشیبی افول قرار دارد دانشگاه زابل با این تغیییرات به کدام سو پیش خواهد رفت.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب نیز چندی پیش در دیدار با روسای دانشگاههای کشور نسبت به اوضای دانشگاهها ابراز نگرانی کرده و از افت جایگاه علمی کشور گلایه کردند.
اینگونه اخبار اصلا تعجب ندارد چون قابل پیش بینی بود
معاون فرهنگی که عوض نشده، چطوری فرهنگی ترین دانشگاه رو به افول رفته.
انتصابات ایشون واقعا عجیبه
افرادی که سوابق جالب در دعوا و هتاکی دارند شدند مسولین سیستم
البته شاید لیاقت دانشگاهیان زابل همین باشه که زمانی که باید حمایت می کردند سکوت کردند و از مدیریت صحیح قبلی پشتیبانی نکردند اما متاسفانه دود این وضعیت در چشم همه داره میره
بنابراین انتظار از سیستم جدید داریم که تغییرات بیشتری را شاهد باشیم.