به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمدرضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه صنعتی شریف در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که عصر امروز در این دانشگاه برگزار شد ضمن گرامی داشت یاد شهدای انقلاب و دانشجو گفت: 16 آذر نقطه عطف تاثیرگذاری بر جنبش دانشجویی بود، جنبش نوپایی که بعد از ده سال نقطه عطف ماندگاری پیدا کرد. 16 آذر بهانه و فرصتی که به نقد مشفقانه دستگاه های اجرایی بپردازیم در عین حال بهانه ای است برای دانشجویان به عنوان برجسته ترین قشر برجسته کشور که به ارزیابی خود بپردازند.
وی نیروی اصلی حرکت در کشور را دانشجویان و جوانان دانست و افزود: دانشجویان و جوانان مهمترین قشر برای رشد کشور هستند و توصیه ام این است که حتما در دستور کار 16 آذر و بزرگداشت این روز بررسی عملکرد دانشجویان و جنبش دانشجویی قرار بگیرد؛ فرصت مناسبی است تا به نقد عملکرد جنبش دانشجویی و ویژگی های این جنبش که دارای سرمایه معنوی و ارزشمند چهار و نیم میلیونی جوانان است بپردازیم.
عارف در ادامه به آسیب شناسی جنبش دانشجویی پرداخت و افزود: در هفت دهه گذشته جنبش دانشجویی با آسیب و ضعف روبه رو بوده و جنبش دانشجویی را به سه مقطع تقسیم می کنم که مقطع اول آن از قبل از انقلاب سال 1322 تا 1357 بوده است که استکبارستیزی و مبارزه با رژیم غاصب پهلوی در این مقطع شروع شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تصریح کرد: شانزده آذر یک خیزش 110 روزه از 28 مرداد 1332 تا 16 آذر 1332 بوده که علت این خیزش دفاع از مرحوم مصدق بود این حوادث و اتفاقات رژیم را تحت فشار قرار داد تا لشکر دو زرهی خود را برای حمله به دانشجویان وارد دانشگاه کند.
استاد دانشگاه شریف به مقطع دوم جنبش دانشجویی اشاره کرد و افزود: مقطع دوم از 22 بهمن تا 24 خرداد 92 است که ویژگی های جنبش آرمان گرایی، عدالت خواهی، استکبارستیزی، تلاش برای حاکمیت ارزش های انقلاب، کمک برای تثبیت انقلاب بوده است.
وی در ادامه گفت: همان طور که در 24 خرداد 92 مشخص شد نقش کلیدی آن به عهده دانشجویان بودند که دانشجویان بودند که بزرگترها را به سمت جلو هل دادند اگر این کار را نمی کردند الان انجمن اسلامی وجود نداشت که بتواند برنامه روز دانشجو را برگزار کند.
عارف در خصوص چالش ها و آسیب های جنبش دانشجویی گفت: کاهش فعالیت های فرهنگی و توانمند کردن دانشجویی، پایین آمدن آستانه تحمل دانشجویان، دخالت در امور اجرایی توسط دانشجویان، نگاه انحصارطلبانه و قیم معابانه برخی جنبش های دانشجویی، دخالت و یارگیری احزاب در فضای بیرون دانشگاه، دخالت نهادها در مسائل دانشگاه ها، نگرش امنیتی به دانشجو و فعالیت دانشجو، احساس بالا رفتن هزینه فعالیت های دانشجویی، برخوردهای حذفی در هیئت نظارت جنبش های دانشجویی و بی انگیزگی دانشجویان از چالش ها و آسیب ها و ضعف های مهم در جنبش های دانشجویی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مقطع سوم جنبش های دانشجویی ادامه داد: مقطع سوم مقطعی است که جوانان ما آمادگی برای تعیین مسئولیت پیدا می کنند ولی معضلی که امروز با آن مواجه هستیم عدم انتقال قدرت به نسل جوان است یکی از مشکلات ما این است که مسئولان نسل اولی که در دهه 60 خدمت می کردند نمی خواهند مسئولیت را به جوانان بدهند ولی باید این کار تحقق پذیرد.
استاد دانشگاه شریف در پایان خاطر نشان کرد: مزیت ما شما دانشجویان هستید و باید چاره اندیشی شود تا شما مسئولیت های کشور را بپذیرید هم چنین نقش آفرینی شما در انتخابات اسفند اهمیت زیادی دارد همان طور که می دانید دنیا روی حضور مردم در انتخابات اسفند ماه حساب باز کرده است باید با برنامه ریزی و جدیت مردم را به حضور در انتخابات تشویق کنیم وظیفه جنبش دانشجویی تشویق مردم به مشارکت در انتخابات است.