به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در جشنواره پژوهش و فناوري گفت: در سال هاي۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ دانشگاه علوم پزشکي مشهد با ۱۹.۶۶ درصد بيشترين رشد را در زمينه توليدات علمي داشته است.
محسن تفقدي افزود: اين رشد علاوه بر همت و تلاش محققان و پژوهشگران دانشگاه، نشان دهنده آن است که محدوديت هاي مالي اين سالها به حوزه پژوهش اين دانشگاه آسيب کمتري را وارد کرده است.
وی با اشاره به اينکه در سالهاي گذشته کميت توليدات علمي يکي از رويکردهاي اصلي وزارت بهداشت در ارزشيابي دانشگاه ها به شمار ميرفت، بیان داشت: وزارت بهداشت در ارزشیابی اخیر به کیفیت فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها توجه ويژه ای نشان داد و ارتقاء کيفيت تحقيقات مرتبط با سلامت و تطابق بيشتر با شاخص هاي رتبه بندي بين المللي دانشگاهها را مد نظر قرار داده است.
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصریح کرد: بر اين اساس در آخرین رتبه بندی پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی تیپ ۱ کشور، دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي نخستين بار، با دو پله صعود نسبت به سال قبل پس از دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی به رتبه سوم ارتقاء یافت.
تفقدي تصريح کرد: در محور توليد علم که حدود ۹۰ درصد امتيازات را شامل مي شود شاخص هايي همچون تعداد مقالات منتشر شده دانشگاه، کيفيت مقالات (مقالات چاپ شده در ۲۵ درصد مجلات برتر هر رشته علمي)، مقالات علمي دانشگاه که حاصل همکاريهاي بين المللي بوده و نيز ميزان استنادات به مقالات دانشگاه مورد ارزيابي قرار گرفته است.
وی، توجه به زير ساخت هاي پژوهشي، بودجه هاي هزينه شده و تعداد نيروي انساني عضو هيات علمي را از ديگر محورهاي مورد بررسي در ارزشيابي سال جاري برشمرد و بیان داشت: بدين ترتيب اين دانشگاه با کسب امتياز ۸۹۶.۳۹ رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به فعاليتهاي پژوهشي اين دانشگاه در يک سال اخير اشاره کرد و بیان داشت: از ابتداي امسال تا کنون ۷۹۸ طرح پژوهشي با اعتباري بيش از ۵۳ ميليارد ريال به تصويب رسيده که کار اجرايي اين طرحها آغاز شده است.
تفقدي خاطر نشان کرد: در سال گذشته نيز ۱۱۹۱ طرح پژوهشي با اعتباري بالغ بر ۷۰ ميليارد ريال دراين دانشگاه به تصويب رسيد.
وي برگزاري دورههاي آموزشي توانمند سازي و مشاوره، تعيين اولويت هاي پژوهشي و بازنگري مجدد آن، تعيين گرنت هاي پژوهشي براي اولويت هاي پژوهشي، تشکيل کميته اخلاق پژوهشي در دانشکده هاي دندانپزشکي، داروسازي و پزشکي و جذب هيات علمي پژوهشي از جمله اقدامات در راستاي توسعه پژوهش در دانشگاه برشمرد.
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به فعالیت دو مرکز رشد فناوری دارویی و فناوری سلامت در پژوهشکده بوعلی دانشگاه، گفت: تا کنون ۴۰ شرکت در این مراکز مستقر شده اند و محصولات مختلفی نیز در عرصه فناوري وارد بازار شده است.
وی خاطر نشان کرد: در سال جاري در حوزه فناوري 9 مجوز به شرکتهاي دانش بنيان ارائه شده است.
تفقدي از شرکت هاي دانش بنيان حمايت مادي و معنوي مي شود، بیان داشت: بدين منظور، در سال گذشته ۹۰۰ ميليون تومان و در سال نيز ۲۵۰ ميليون تومان تسهيلات به اين شرکت ها اعطا شده است.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد در ادامه به در حال ساخت بودن پنج اتاق تميز در اين دانشگاه اشاره کرد و گفت: اين طرحها در حوزه هاي ساخت داروهاي بيوطب، ايمونولوژي، تجهيزات پزشکي، توليد نيمه صنعتي دارو و سلول هاي بنيادي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حال اجراست.
وي در ادامه با اشاره به اينکه به همت اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از ابتداي امسال تا کنون، ۴۴ عنوان کتاب در اداره انتشارات اين دانشگاه منتشر شده است، گفت: اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد، در سال گذشته نيز موفق به تاليف، ترجمه و چاپ ۷۸ عنوان کتاب(تاييد شده در سامانه پژوهان) شدند.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: در يک سال اخير اداره انتشارات دانشگاه موفق به کسب دو عنوان برتري در حوزه واسپاري و انتشارات شده است.
تفقدي افزود: همچنين در سال جاري، سه تن از اعضاي هيات علمي دانشگاه نيز موفق به کسب عنوان برتري در حوزه تاليف کتاب شدند.
در اين جشنواره از 50 برگزيده دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حوزه پژوهش و فناوري و در محورهاي برگزيدگان پژوهشي جوان و آزاد دانشگاه، فناور برتر دانشگاه، تاليف و ترجمه برتر، مراکز تحقيقات و مجلات علمي پژوهشي برتر، همايش علمي پژوهشي برتر و دانشجويان برتر قدرداني شد.