به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، پس از افزایش روز افزون بیماری های غیرواگیر دار از جمله دیابت و چربی، دانشگاه علوم پزشکی یزد اقدام به انجام بسیج اطلاع رسانی کرده است.
یوسف نقیبایی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این خصوص بیان کرد: ما در استان یزد با محوریت بسیج اطلاع رسانی تغذیه با محوریت کاهش مصرف قند، نمک، روغن و چربی کرده ایم زیرا این ها مهمترین عامل مرگ و میر در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود و در حال حاضر به علت شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، این سازمان به تامین کمتر از پنج درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید دارد که بطور متوسط برای یک فرد سالم، 25 گرم معادل شش حبه قند در روز را شامل می شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 91 نیز نشان داده است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی ( 35 گرم) بیشتر است.
وی همچنین پیرامون مصرف نمک نیز خاطرنشان کرد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، متوسط میزان مصرف نمک باید کمتر از پنج گرم در هر روز باشد که این رقم در کشور ما به بالای ۱۰ گرم می رسد.
نقیبایی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک و سدیم می تواند در افزایش بروز فشارخون بالا نقش داشته باشد، به همین منظور عدم استفاده از نمک پاش در سفره غذا، عدم استفاده از غذاهای شور، کنسروها، سوسیس و کالباس می تواند نقش موثری در پیشگیری از این بیماری داشته باشد.