به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، خالقی ظهر امروز در مراسم تقدیر از خانوادههای اهدا کننده و دریافت کننده عضو در نمازخانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 14 سال است که از برکت دعای خانوادههای اهدا کننده و دریافت کننده عضو زندگی من نیز شامل تغییرات و نکات مثبت بسیاری شده است.
وی ادامه داد: من 13 سال است که با خانوادههای مرگ مغزی سر و کار دارم و سخت ترین کار برایم اطلاع دادن مرگ مغزی شدن فرزند و یا عضو یک خانواده است که باید پس از اطلاع رسانی مقدمات اهدای عضو و پیشنهاد امضای برگه اهدای عضو فرد مرگ مغزی شده را در اختیار خانوادههای داغدار قرار دهیم.
مدیر امور اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فضای روانی حاکم بر خانوادههای مرگ مغزی، تصریح کرد: هنگام اطلاع دادن شرایط یک بیمار مرگ مغزی برخی خانوادهها مقاومت کرده و حتی اجازه تکمیل بحث را به ما نمیدهند؛ اما برخی خانوادهها واقعیت را پذیرفته و مرگ فرزند و یا عضو خانواده خود را قبول میکنند و با اهدای عضو وی امید به رسیدن بیمار خود به آرامش دارند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 1380 پیوند عضو را آغاز کرد
خالقی با بیان این نکته که از سال 1380 دانشگاه علوم پزشکی مشهد اهدای عضو و عمل پیوند عضو را در برنامه خود قرار داده است، خاطرنشان کرد: در سال 1380 همزمان با تصویب آئین نامه اهدای عضو، دانشگاه علوم پزشکی مشهد رسما پیوند اعضای بدن بیمار مرگ مغزی به بدن بیمار نیازمند به عضو را در برنامه خود قرار داد.
وی تصریح کرد: در این مدت از ۱۰۰۰ بیمار مرگ مغزی شده حدود 500 بیمار اعضای خود را به بیماران نیازمند به دریافت عضو اهدا کردهاند که از این تعداد، اعضای بدن 220 بیمار مرگ مغزی با رضایت خانواده به صورت رایگان در اختیار بیماران در لیست انتظار دریافت عضو قرار داده شده است.
مدیر امور اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این نکته که بیماران دیالیزی مانند انسانهای بیجانی میمانند که هیچ تحرکی در زندگی ندارند، گفت: وضعیت بیماران در لیست انتظار پیوند کبد از بیماران دیالیزی نیز بسیار بدتر است زیرا بیماران نیازمند کبد نمیتوانند بدون گرفتن کبد اهدایی همان نیم جانی بیماران دیالیزی را داشته باشند.
از مجموع ۱۰۰۰ بیمار مرگ مغزی در مشهد تنها 500 نفر حاضر به اهدای عضو شدند
خالقی با اشاره به خانوادههایی که راضی به اهدای عضو بیمار خود نشدند، گفت: از جمع هزار بیمار مرگ مغزی شده تنها 500 خانواده حاضر به اهدای عضو عزیزان خود شدهاند و 500 خانواده نیز اعضایی که میتوانست یک زندگی را نجات بدهد به زیر خاک فرستادند که تغییر این روند نیازمند فرهنگ سازی جهت اهدای عضو بیشتری از بیمارن مرگ مغزی دارد.
وی با تاکید بر این که ما راضی به مرگ مغزی شدن هیچ بیماری نیستیم، خاطر نشان کرد: این حقیقت را نمیتوان نادیده گرفت که با اهدای یک عضو و اهدای زندگی به بیمار نیازمند به دریافت عضو نه تنها خانواده بیمار دریافت کننده بلکه حدود 50 خانواده از جمع اقوام این فرد به زندگی باز میگردند.
مدیر امور اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان یادآور شد: اهدا و دریافت عضو در هر دو خانواده تاثیرات فراوانی دارد که از مجموع خانوادههای دریافت کننده عضو حدود 100 هزار نفر در ارتباط گیری با خانواده اهدا کننده عضو، این تغییرات شگرف را حس کردهاند.