محسن نصری، استاد دانشگاه های اصفهان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، با اشاره به عدم ارائه برنامه ششم توسعه توسط دولت به مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس قانون، یک سال و نیم قبل از پایان هر برنامه ای دولت باید لایحه ای در مورد برنامه پنج ساله تصویب کند و به مجلس بفرستد و مجلس در خصوص این برنامه کمیسیون تلفیق تشکیل دهد و برنامه پنج ساله در صحن علنی مجلس تصویب شود.
وی با اشاره به اینکه دولت بودجه سال ۹۵ را با تاخیر به مجلس داده است، افزود: هم چنین قرار شده لایحه چند دوازدهم بودجه را برای سال ۹۵ به مجلس بفرستد که آن را هم هنوز به مجلس نفرستاده است.
استاد دانشگاه با بیان اینکه با توجه به اینکه در آستانه آغاز سال ۹۵ هستیم، هنوز کشور بودجه ندارد؛ تصریح کرد: این مسئله یک معضل بزرگ است و نمایندگان مجلس در همین راستا به دنبال این هستند که برنامه پنجم توسعه را برای یک سال دیگر تمدید کنند.
نصری در ادامه بیان داشت: مسئله دیگری که حائز اهمیت است این است که آن چیزی که دولت به مجلس فرستاده، برخی از احکام لایحه برنامه ششم توسعه بوده که این قانون کامل نیست؛ بلکه یک سری احکام است و طبیعتا مجلس نمی تواند احکام را بدون قانون تصویب کند.
وی در خصوص دلائل این اقدامات از سوی دولت، گفت: بر اساس قانون، دولت در این خصوص خلاف بزرگی مرتکب شده است. عده ای معتقدند که این حرکت دولت به این خاطر بوده است که برنامه ششم توسعه را در مجلس بعدی تصویب کند به این امید که مجلس با آن همسو شود و بتواند دیدگاه هایش را در برنامه اعمال کند؛ اما با انتخاباتی که صورت گرفت از دل مجلس آینده همسو با دولت نیستند.
استاد دانشگاه تصریح کرد: فقط شش درصد از افراد به عنوان حامیان دولت رای آوردند و حدود ۳۰ درصد از اصلاح طلبان و حدود ۵۵ درصد اصولگرایان به مجلس راه یافتند؛ به همین جهت دولت در این زمینه هم موفق نشده است.
نصری در پایان خاطرنشان کرد: می توان گفت برای اولین بار است که در چهار سال اول یک دولت، مجلس با آن همسو نیست؛ انتخاب مجلس غیرهمسو نشان از نارضایتی مردم از عملکرد دولت دارد.