محمد جواد خوشنام دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: این نکته اهمیت دارد که بدانیم آرمانهای انقلاب ۱۳۵۷، آرمانهایی دین مبنا هستند.
وی افزود:آرمانهای دین مبنا، این انقلاب را از تمامی انقلابهای پیش از خود که یا نهایتا سرمایه داری و یا باطنی مارکسیستی داشتهاند متمایز میکند.
دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: رکود تورمی حاکم، اقتصاد ایران را کوچک کرده و این موضوع باعث کاهش رفاه اقتصادی مردم و کوچکتر شدن سفره خانواردهها شده است. اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم در جلسه شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی به کاهش میزان قدرت خرید مردم اعتراض و اضافه کرد رفاه مردم کاهش یافته است و ما باید کاری کنیم که اقتصاد کشور به حرکت درآید.
وی با طرح این سوال که نگاه دولت یازدهم به اقتصاد و راهکارهای بهبود اقتصادی چقدر واقعی است؟ افزود: بدون شک روابط خارجی یکی از عوامل موثر بر رشد اقتصادی است، روابط خارجی صلح آمیز و غیرامنیتی سازی شده یکی از مولفههای اصلی تامین امنیت و کاهش ریسک و نا اطمینانی برای سرمایه گذاری (اعم از داخلی و خارجی) است، اما آیا این تمام ماجراست و آیا حقیقتا اقتصاد ما از کمبود رابطه رنج میبرد؟ جایگاه روابط خارجی بعنوان شاخههای ثانوی اقتصاد در لابلای ریشههای اقتصاد که در خاکی سرزمینی تعمیق شدهاند کجاست؟
خوشنام بیان داشت: طبق نظر بسیاری از اندیشمندان حوزه اقتصاد، تاثیر روابط خارجی در بهبود دائمی اقتصادی و توسعه پایدار تاثیری حداقلی است و این موضوع با تمرکز نگاه بر مشکلات و ضعفهای داخلی اقتصادی اثبات میشود. بنظر میرسد دولت تدبیر و امید که با شعار بهبود اقتصادی در مدتی کوتاه بر سرکار آمد باید بتواند برای بقای خود (در بیارزشترین هدف و افق) تا انتهای مهلت چهارساله حداقل شرایط بهبود اقتصادی را برای مردم – آنگونه که لمس کنند نه آنگونه که خطابهها و آمارها بگویند- فراهم کند. اقتصاد مقاومتی مفهوم هوشمندانه مطروح از جانب رهبری پدیده جدیدی نیست و به راهکارهای دهه ۷۰ رهبری مبنی بر وجوب کاهش اتکای اقتصادی بر نفت، کوچک شدن دولت و شرکت دادن بخش خصوصی در اثرسازی و اثرگذاری اقتصادی برمیگردد.
وی تاکید کرد: برای اصلاح سیاستهای غلط گذشتگان باید درکنار تلاش برای بهبود همه عوامل موثر بر اقتصاد مثل سامان دهی ساعات مفید اداری، شیوه قانونگذاری و اجرایی ساختن قوانین، سامان دهی فعالیت بانکها و مناطق آزاد تجاری، جلوگیری از واردات بیرویه و قاچاق کالا، نوسازی واحدهای فرسوده برای ایجاد امکان رقابت خارجی و رفع بسیاری از موانع داخلی توسعه اقتصادی گرد هم آیند تا روزنهای فراتر از پروپاگاندای رسانهای حاضر مبنی بر رشد و شکوفایی اقتصادی رخ دهد.
دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در خاتمه بیان داشت: در پس پستوهای اثرگذاری رسانهای، مردم و نخبگان از وضع معیشت خود و جامعه باخبرند. بنظر میرسد تکیه بیش از حد دولت تدبیر و امید به سیاست خارجی و امید داشتن به شرکتهای چندملیتی که جزو شناسنامه کاپیتالیسم محسوب میشوند نه تنها به اقتصاد مقاومتی کمکی نمیکند و به آن ضربه میزند بلکه توسعه اقتصادی را بمانند امری زیرساختی، دور از دسترس مینماید و نمیتوان برای آن آیندهای روشن متصور شد. امید است دولت تدبیر و امید که با عَلَم نخبه گرایی به میدان آمده است با نگاه درست به شرایط پسابرجام و واقعیات و بایدهای اقتصاد طرحی نو در پیشرفت و بهبود اوضاع به نفع مردم در اندازد.