به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد علیرضا رشیدیان امروز در همایش گرامی داشت فردوسی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد گفت: امروز زبان فارسی مولفه اساسی موجودیت ماست که پس از مسلمانی به آن افتخار می کنیم.
وی ماندگاری این زبان را نتیجه پشتکار نامداران این سرزمین دانست و تصریح کرد: در این زمینه فردوسی از پیش قراولان کاروان است که در راه حفظ زبان و هویت ایرانی کوشیده و زمانی که زبان فارسی رو به نابودی می رفت به آن اهمیت داده اند.
رشیدیان ضمن تاکید براینکه فردوسی تاریخ سرزمین ایران را زمانی که در حال فراموشی بود با محتوایی حماسی بیان و شاهنامه ای خلق کرد که سند هویت ایرانی و زبان ایرانی می باشد خاطر نشان کرد: از ثمرات این شاهنامه این است که امروز مردم به زبان خود افتخار می کنند و به همین زبان سخن می گویند هم چنین تمامی شعرا از زبانی سیراب شدند که فردوسی آن را پی ریزی کرده است.
استاندار خراسان رضوی ضمن اشاره به اینکه تمام دغدغه های زندگی ایران در شاهنامه جای گرفته است بیان داشت: استواری و استحکام زبان این کتاب به قدری است که پس از گذشت یک هزار سال از نگاشتن آن همچنان زنده و پویا باقی مانده است.
وی با بیان اینکه شاهنامه ریشه در ارزش های بلند الهی دارد گفت: به همین دلیل است که این اثر الگو و مورد اقتباس دیگر هنرمندان قرار گرفته است.
رشیدیان گفت: هنرمندان این عرصه را یکی از کوشش های مسئولان ادب دوست خراسان رضوی در راستای توجه به فردوسی شناسی دانست و یادآور شد: امید است در سالی که به نام مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام نامیده شده است چنین مناسبت های باشکوهی گسترش بیشتری یابند.
در ادامه محمد جعفر یاحقی رئیس قطب علمی شاهنامه خراسان رضوی با اشاره به اینکه همایش گرامی داشت فردوسی به مدت سه روز در خراسان رضوی ادامه خواهد داشت گفت: از تابستان سال گذشته برای برگزاری چنین مراسمی فراخوان هایی ارسال کرده ایم که به تبع آن مقالاتی نیز به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
وی ضمن بیان اینکه 130 مقاله در رابطه با فردوسی شناسی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است گفت: از این تعداد 25 مقاله ارائه خواهد شد و 34 مقاله نیز برای چاپ برگزیده شده است.
رئیس قطب علمی شاهنامه خراسان رضوی با اشاره به اینکه از 120 مقاله 70 را منتشر کردیم گفت: شاهنامه و شعر زمان فردوسی نوشته شریف زاده و دیباچه پنجم شاهنامه در این مراسم برای نخستین بار رونمایی خواهد شد.
لازم به ذکر است در پایان مراسم به بهروز قریب پور، ژاله آموزگار، رجبعلی نباف خوانیکی پژوهشگران عرصه فردوسی شناسی نشان فردوسی اعطا شد.