اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزرای دانشجو از مشهد، غلامعلی منتظر امروز در چهاردهمین نشست معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد مشهد با بیان اینکه مهمترین رکن اقتصاد دانش بنیان منابع انسانی است، گفت: ما در کشور نیازمند نیروهای خلاق، زبده و فن آور هستیم و بر این اساس مهمترین و اولین وظیفه دانشگاه تربیت نیروی انسانی خلاق است.
وی با اشاره به عمر 35 ساله دانشگاه آزاد به اختصاص 50 درصد جمعیت دانشجویی کشور به این دانشگاه اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از دانشجویان کشور محصل این دانشگاه هستند، انتظار ما در خصوص دریافت نیروی انسانی ماهر از این دانشگاه بیش از پیش است.
منتظر به حضور 70 هزار عضو هیات علمی و چهار میلیون و 800 هزار دانشجو در کشور اشاره کرد و گفت: ما چهارمین کشور تولیدکننده مهندس در جهان هستیم و براین اساس وظیفه اصلی خود را در بنیاد ملی نخبگان تربیت نیروی انسانی قهار گذاشتهایم.
معاون نظارت و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که دانشجویان در کشور ما تعدادی پیش رو و تعدادی پیش برنده هستند یعنی در توسعه ملی ایران سهم دارند و آنچه مد نظر است، خدماتی است که بنیاد ملی نخبگان برای دانشجویان قافله سالار علم که دارای ذهن و هوش برتر پیش برنده هستند ارائه خواهد داد.
وی تصریح کرد: خدمات ما شامل چهار عنصر اصلی دانشجو، دانش آموخته، استاد و دانشگاه میباشد که این حمایتها از تولید علم تا به ثمر رسیدن آن ادامه خواهد داشت.
منتظر به دانشجو به عنوان اولین عنصر حمایت شونده از سوی بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: پس از آنکه دانشجویی در فرآیند شناسایی به بنیاد معرفی شود میتواند در خصوص تحصیلات خود از حمایتهای مادی بنیاد برخوردار شوند.
معاون نظارت و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: هزینههای فرصت مطالعاتی در داخل و خارج از کشور را بنیاد کاملا متقبل میشود و در سال گذشته در برخی دانشگاههای معتبر کشور، فرصتهای مطالعاتی مناسبی در مراکز صنعتی برقرار کرده و پژوهشگرانی در مقطع دکترا پذیرفته است.
وی تاکید کرد: هر یک از دانشجویان شناسایی شده بخواهند در 200 دانشگاه برتر دنیا فرصت مطالعاتی خود را دنبال کنند از حمایت 35 میلیون تومانی بنیاد برخوردار میشود.
منتظر با بیان اینکه نگاه ما در این حمایت کلی بوده و فرقی نمیکند که دانشجوی ما از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شده باشد، گفت: در کل 35 نوع جایزه به دانشجویان نمونه بنیاد تعلق میگیرد که یکی از این موارد، ارائه تسهیلات نظام وظیفه تخصصی است که دانش آموختگان دانشگاهی به عنوان عنصر دوم حمایت شونده از سوی بنیاد در نصف مدت سربازی میگذرانند.
معاون نظارت و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این بدان معناست که دانش آموخته شناسایی شده در بنیاد در نصف مدت دوران سربازی بر روی یک پروژه تحقیقاتی کار میکند و حتی اگر پس از دانش آموختگی جذب شرکت دانش بنیان دانشگاه خود شد میتواند از این تسهیلات نظام وظیفه تخصصی در دانشگاه خود استفاده کند.
وی به تسهیلات اعضای هیات علمی گریزی زد و با بیان اینکه بنا داریم در سال 95 دانش آموختگان دانشگاهی را جذب اعضای هیات علمی دانشگاهها کنیم، گفت: اگر دانش آموخته شناسایی شده بنیاد ملی نخبگان به عنوان عضو هیات علمی جذب دانشگاهی شود، 25 میلیون تومان به عنوان طرح حمایتی بنیاد از این فرد جهت انجام تحقیقات در اختیار دانشجو قرار میگیرد و معادل این مبلغ را به گروهی که این دانشجو را جذب کرده میدهیم.
منتظر گفت: اگر دانش آموخته ما نخواهد وارد دانشگاه و عضو هیات علمی شود و به جای آن جذب شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای صنعتی غیر دانشگاهی شد بخش اعظم حقوق، مزایا و حق بیمه وی تا سه سال بر عهده بنیاد ملی نخبگان خواهد بود و از طرفی حمایتهایی در ادامه کار برای این افراد ادامه خواهد داشت.
وی به دانشگاههای برتر در کشور اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا معیارهای سنجش دانشگاههای توانمند را مورد بازنگری قرار داده و در صورت شناسایی این دانشگاهها، حمایت خود را همان گونه که در دانشگاه آزاد در جشنواره اختراعات با نظارت بنیاد انجام دادیم، انجام دهیم.
معاون نظارت و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: دانشگاهها باید بتوانند دانشجویان مخترع و برتر خود را به ما معرفی کنند که در صورت شناسایی یک دانشجوی مخترع در ابتدا یک جایزه نقدی در اختیار دانشجو قرار میگیرد و سپس در پارک علم و فناوری پردیس مراحل رشد این فرد یک به یک طی میشود.
منتظر بیان کرد: 90 درصد هزینه ثبت بین المللی اختراع این دانشجویان را بنیاد پرداخت میکند و طی سه مرحله این افراد را از جایگاه حقیقی به جایگاه حقوقی میرساند.
وی با بیان اینکه ما از اختراع دانشجویان شناسایی شده تا تربیت وی در پارک علم و فناوری پردیس حمایت میکنیم، بیان کرد: سپس بعد از ایجاد شرکت برای این دانشجو تا دو سال حمایت خود را تا استقرار شرکت و پس از آن این حمایتها به مدت هفت سال تا رسیدن آن شرکت به جایگاه مناسب در بازار تولید ادامه مییابد.
معاون نظارت و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان به شکل گیری مراکز استانی بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: تعامل بین دانشگاه و بنیاد ملی نخبگان از این پس از طریق بنیاد استانی انجام خواهد شد.