به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان دانشگاههای خراسان رضوی به مناسبت دوازدهم مرداد روز تنفیذ رییس جمهور روحانی، نامه ای به شرح زیر صادر کردند:
رئیس جمهور محترم
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی
سلام علیکم
یکی از موضوعات بسیار مهم ابر مسئله فرهنگ است که متأسفانه نسبت به آن در تمامی نهادها به خصوص دولت محترم، به قول رهبر انقلاب، شاهد نوعی ولنگاری هستیم. از نظر ما این ولنگاری، نتیجه تبعیت از الگوهای توسعه غربی است که همه مسائل را به محوریت اقتصاد بازتعریف میکند. در این الگوها تنها وقتی به حوزه فرهنگ پرداخته میشود که با حوزه اقتصاد دچار تزاحم شده و باید آن را به نفع اقتصاد تغییر داد. آری جناب آقای رئیسجمهور! مسئله خانواده و اشتغال بانوان از همین نوع است. مگر نه این است که شأن مادری اصلیترین شاخصهی هویت اسلامی زن است؟ پس چرا دولت محترم مطابق الگوهای غربی توسعه، با فرض کردن زن به عنوان خدمه بخش تولید، قوانین یکسان اشتغال زن و مرد و شعار برابری جنسیتی- که در لایحه برنامه ششم هم بدان اشاره شده است- خانواده را به مسلخ مدرنیته برده است که آمار شرمآور 40 درصدی طلاق ناشی از همین نوع نگاه به مسئله میباشد. بهراستی چرا در برنامه ششم توسعه، علاوه بر بحران بازنشستگی برای بحران طلاق در کشور برنامهای پیشبینی نکردهاید؟ چرا برای تقویت نهاد خانواده برنامهی جامعی نیندیشیدهاید؟ چرا طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش را در برنامه ندیدهاید؟ چرا راهکار اصلی حل معضلات فرهنگی را که تقویت نهادهای خانواده، مسجد و مدرسه است رها کرده و به دنبال تسهیل روند مجوزهای فرهنگی بدون قید و شرط هستید؟ و دهها چرا و سؤال دیگر که گواه ادعای ما درباره مبنا بودن توسعه غربی در برنامهریزی دولت محترم است. البته این ایرادات منحصر به دولت شما نیست و متأسفانه نظام برنامه ریزی کشور دچار بیماری مهلک توسعه گرایی است. ولی دولت محترم جنابعالی میتوانست با استفاده از فرصت بی نظیر فراهم شده در ماده اول برنامه پنجم و پیگیری الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، نقطه عطفی را در اصلاح نظام برنامه ریزی کشور رقم بزند که نه تنها به این مهم نپرداخت بلکه صریحتر از گذشته تبعیت از الگوی توسعه غربی را سرلوحه خود قرار داد.
جناب آقای رئیس جمهور! کارنامه فرهنگی دولت محترم پر است از غمنامههای تلخ هنجارشکنیهای دینی و اخلاقی است. بهراستی از تساهل و تسامح در دادن مجوزهای فرهنگی به جز این هنجارشکنیها چه چیزی عاید مملکت شده است که میخواهید این تساهل را در برنامه ششم، مبنای برنامه ریزی پنج سال آینده کشور کنید؟ شما که سالها در مناصب مدیریتی و امنیتی کلان کشور بودهاید، علیالقاعده باید بهتر از دیگران به خطر جدی نفوذ فرهنگی و تغییر باورهای مذهبی و انقلابی جوانان، برای امنیت کشور و پیشرفت به سوی آرمانهای انقلاب، پی برده باشید. پس چرا نه در مقام برنامهریزی و نه در مقام عمل، اقدام جدی علیه نفوذ فرهنگی دشمن، از جانب دولت محترم به چشم نمیخورد.
جناب آقای روحانی به یاد دارید که سه سال قبل و در ایام انتخابات توانستید با وعدههای پرحرارت و کلیدی، 7/50 دهم آراء مردم را کسب کرده و قول دادید که دولتی را سرکار بیاورید تا مشکلات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی مردم را حل نماید و حتی در خصوص مسائل اقتصادی وعده حل مشکلات در صد روز اول را دادید!
در مناظرات انتخاباتی فرمودید هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد هم چرخ زندگی مردم بچرخد. بدون شک این سخن، جذاب، مطلوب نظام و همه مردم بود اما راه و روشی که دولت در پیش گرفت بدین صورت که حل مشکلات حتی آب خوردن را نیز به مذاکره با آمریکا و برجام منوط کرد، روشی اشتباه و تکرار تجربه تلخ سال 82 بود. اما امروز نه چرخ زندگی مردم میچرخد نه چرخ سانتریفیوژ و نه صنعت. در حقیقت دنبال کلید حل مشکلات گشتن در لوزان و نیویورک از ابتدا کاری غلط بود که با اصرار جنابعالی و دولت این رویه ادامه یافت و امروز نتیجه آن بر همگان مبرهن گردیده است که اگر در برابر امریکا حتی کوتاه هم بیاییم آمریکا کماکان به نقش مخربش ادامه خواهد داد.
رئیسجمهور محترم فراموش نکردهایم که بیان کردید با برجام دیوار تحریمها ترک خورد و با اجرای برجام - که با اقدامات عجولانه دولت و عدم تدقیق در همه ابعاد آن همراه بود- در همان روز اجرا، تمامی تحریمهای مربوط به هستهای، مالی و بانکی برداشته خواهد شد اما اینک و پس از گذشت هفت ماه از اجرای برجام توسط ایران عایدی ایران از برجام به زعم دکتر سیف رئیس بانک مرکزی تقریباً هیچ بوده است!
از یاد نبردهایم که قرار بود با برجام هرروز یک گشایش در کشور آغاز گردد اما عاقبت، هرروز کارخانهای در نقطهای از کشور اعلام تعطیلی کرد و واردات مواد اولیه برای کارخانجات در نیمه دوم سال 94 متوقف گشت و اغلب کارخانهها با 30 درصد ظرفیت خود کار کردند و این یعنی خسارت محض! یادتان نرود که تعطیلی برندهای معروفی مانند ارج، پارس الکتریک و آزمایش و... در دولت تدبیر هم در شرایطی اتفاق افتاده که هرکدام از آنها نیم قرن سابقه فعالیت در اقتصاد ایران را داشتند و بهنوعی نماد تولید ایرانی به شمار میرفتند.
جناب آقای روحانی به یاد داریم که فرمودید روی آوردن به مسیر واردات بزرگترین بیعدالتی است اما بر اساس گزارش موسوم به ارزش ریالی صادرات و واردات ثبتشده در سالنامه آمار بازرگانی خارجی ایران -ISIC- که توسط مرکز آمار منتشرشده است مجموع واردات کشور در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ معادل چهار سال دوم دولت سابق میباشد.
در ذهن های ما دانشجویان و جوانان هنوز وعده های انتخاباتی جنابعالی برای کاهش بیکاری پس از هر سخنرانی تان تداعی میشود از جمله: «ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار خواهد شد»، «برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیلکردههاست.» ، «کشور را میتوان از بیکاری و گرانی نجات داد» و وعده های بی شمار دیگری در این حوزه ، اما بر خلاف وعده ها و البته طبق آمار، حوزه اشتغال وضعیت بسیار بدی را در سه سال گذشته پیدا کرده است. طبق آمارهای غیر رسمی در 1100 روز گذشته بیش از 900 هزار نفر از مردم شغل خود را از دست داده اند که عمده ترین دلیل آن رکود عمیق اقتصادی بوده است. آنقدر اوضاع در این حوزه وخیم می باشد که رهبر انقلاب فرمودند: من از این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده هستم. آقای روحانی حتما التفات دارید که موضوعاتی از قبیل طلاق، اعتیاد، تجاوز، دزدی و بیماری های روحی و روانی میتواند ناشی ازبیکاری باشد، با این حال نزدیک به سه سال است که خانواده های ایرانی منتظر کلید تدبیر دولت یازدهم برای باز کردن قفل بیکاری هستند. بدون شک تمرکز شما بر توافق هسته ای و عدم توجه به سایر موضوعات بطور مستقل نه وابسته به برجام سبب این رکود عمیق گشته است.
آقای رئیس جمهور از دیگر وعده های جنابعالی مبارزه با فساد اداری بود که فرمودید اصلاح نظام اداری نیز جزء اولویت های من است زیرا با اصلاح نظام اداری جلوی فسادها گرفته می شود. اما بر خلاف نظرشما و طبق اعلام دیوان محاسبات بیش از صدها نفر از مدیرانی که دولت یازدهم به آن ها حقوق داده است طی سه سال گذشته حقوق های بسیار نجومی دریافت کرده اند و هر روز یکی از این مدیران یا خود استعفا داده و یا عزل می شوند. همچنین به یاد داریم که فرمودید در مبارزه با فساد اداری و مالی هیچ خط قرمزی ندارم لذا از شما انتظار می رود ضمن توجه جدی به فساد در سطوح مختلف به وضعیت نزدیکانتان نیز رسیدگی نمایید!
آقای رئیس جمهور به راستی سهم آحاد ملت از صندوق توسعه ملی چقدر است که "شعار توسعه ملی جیب ایرانی" را به دنبال داشت، در حالی که باید صندوق توسعه ملی جیب مدیران نامگذاری می شد! چرا که به جیب برخی آقازاده ها و مدیران توسعه داده بود نه جیب مردم و بانک رفاه کارگرانی که تمام قد در خدمات دهی به کارگران اندیشید و دست آخر چندی پیش،روی تمام کارگران زحمت کش را با فیش نجومی مدیرعاملش سفید کرد!جناب آقای روحانی مبارزه با این فسادها و دست درازی ها به بیت المال و سهم خواهی های غیر قانونی نیاز به اقدام انقلابی دارد!
از دیگر وعده های جنابعالی عمل به اقتصاد مقاومتی بود . در حقیقت اقتصاد مقاومتی طی سال های جنگ اقتصادی سنگ محک اقدامات اقتصادی دولت ها می باشد لذا برای تایید و رد هر اقدامی باید آن عمل را با اصول اقتصاد مقاومتی سنجید. باید دید نتیجه آنچه انجام میشود، آنچه وعده داده میشود، آنچه به نام قرارداد اقتصادی با طرفهای خارجی منعقد میشود در راستای تقویت استقلال و خودکفایی اقتصاد کشور است، یا بر عکس اقتصاد ایران را هر چه بیشتر به طرفهای خارجی وابسته میکند، به کشورهایی که سر بزنگاه و برای تحمیل نظر خود حتی از ارسال دارو هم دریغ میکنند و تنها و تنها به منافع و مقاصد خود میاندیشند.بدون تردید واردات گندم، بنزین، خودروهای لوکس، برنج های آمریکایی،واگن،تراکتور و منسوجات و... با وجود تولید داخلی هرکدام از این کالاها ، همه نشان از عدم رویکرد اقتصاد مقاومتی در دولت دارد.
لازم است اینجا به نکته ای اشاره گردد و آن هم اینکه عده ای می گویند پس از دولت یازدهم و طی یک سال اخیر پس از برجام ثبات نسبی ایجاد شده است. در صورتی که چنین نیست در حقیقت شرایط فعلی دولت یازدهم شبیه ماشین خاموشی است که صاحب ماشین می گوید ببینید چه ماشین نرم و بی سروصدایی است در صورتی که اگر ماشین روشن شود و به حرکت در آید نشان می دهد که واقعا سرو صدا دارد یا خیر؟ وضعیت اقتصادی در حال حاضر نیز همانند همان ماشین خاموش است که می توان گفت در شرایط رکود به سر می برد لذا از این جهت است که مردم احساس ثبات کاذب دارند.
از دیگر وعده های حضرتعالی در حوزه سیاسی می توان به صیانت از حقوق هسته ای، جلوگیری از افزایش تحریم ها، اعتبار دادن به گذرنامه ایرانی، و تداوم هر چه بیشتر نیروگاه های هسته ای، نبستن دهان منتقدان در کشور اشاره کرد که با کمی توجه در این موارد می بینیم هیچکدام از این وعده ها عملی نشده است
.
یکی از مواردی که در برنامه های جنابعالی بود تداوم سیر سعودی رشد علمی کشوربود اما طبق آمارهای رسمی جهانی تا قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم شتاب پیشرفت علمی کشور 13 برابر متوسط جهان گزارش شده بود و طبق پیش بینی ها قرار بود در سال 2015 ایران به یکی از ده قدرت برتر تولید علم تبدیل گردد اما در سه سال گذشته و علی رغم تاکیدات مکرر رهبر انقلاب وزارت علوم دولت حضرتعالی با اتخاذ تصمیمات غلط موجبات افت رشد علمی کشور را فراهم ساخته است.طبق آماری که سایت سایماگو به عنوان یکی از معتبرترین سایت های رنکینگ بر مبنای نمایه اسکوپوس اعلام کرده است تعداد مستندات علمی ایران به 39 هزار 727 مورد کاهش یافته و ما پس از حدود 4 سال باز هم به کانال 30 هزار سقوط کردیم و اگر آمار فعلی اعلام شده را نسبت به سال 2014 ارزیابی کنیم رشد علمی ما حدود 9 درصد کاهش پیدا کرده است. از دیگر معضلات دولت یازدهم در حوزه وزارت علوم افزایش حاشیه های پررنگ تر از متن از جمله برگزاری کنسرت ها، اردوهای مختلط،افطاری های مختلط و ورود بی حدوحصر فتنه گران به دانشگاه ها است که باعث به خطر افتادن اقتدار علمی کشور می شود.
سخن آخر اینکه آقای رئیس جمهور با نگاه لیبرالی و توسعه محور که درتضاد با مدیریت جهادی است نمی توان به اوضاع کشور سروسامان داد و انقلابی عمل کرده و به وعده های داده شده جامه عمل بپوشانید. توصیه میکنیم در یک سال باقیمانده از دولت تدبیرو امید با اتکا به نیروی درون از فرصت هایی که همچون ابر درگذرند استفاده نمایید. سخن را با کلامی از سعدی بزرگ به پایان می رسانیم که گفت :
نه آیین عقل است و رای خرد / که دانا فریب مشعبد خورد
والسلام علیکم.
بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان
بسیج دانشجویی دانشگاه امام رضا(ع) مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه خیام مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه سجاد مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه حکیم سبزواری
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نیشابور
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کاشمر
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد
بسیج دانشجویی دانشگاه دولتی تربت حیدریه
مجمع نخبگان و دانش آموختگان بسیج دانشجویی خراسان رضوی