اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی، فواد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در نشست مسئولین سیاسی بسیج دانشجویی استانها، با اشاره به پیش فرضهایی که نسبت به آمریکا داریم عنوان کرد: این حالت در طرف مقابل نیز وجود دارد و برای درک بهتر از روابط و مسائل دو کشور مخصوصا انتخابات پیشروی آمریکا باید پیش فرضهای آمریکا نسبت به ایران را بشناسیم.
وی نخستین پیش فرض را دشمنی ایران با آمریکا دانست و افزود:در آمریکا کشورها را به دو گروه تقسیم می کنند. کشور های هماهنگ و همسو را در یک گروه و کشورهای دشمن را در گروهی دیگر قرار می دهند. کار وزارت امورخارجه آمریکا و سازمان سیا این است که مسائل و روابط را در دو گروه بررسی کنند.
ایزدی اظهار داشت: ایران در لیست کشورهای دشمن آمریکا قرار دارد چون مثل عربستان و بحرین با آنها هماهنگ نیستیم. یکی دیگر از دلایل قرار گرفتن در لیست دشمنان آمریکا این است که آنها دنبال تعامل سازنده با ما نیستند زیرا تعامل کردن باعث کمک به ایران می شود در حالی که آنها دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی هستند مگر اینکه دولت همسو سرکار بیاید.
استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران دومین پیش فرض آمریکا را ، وجود داشتن امکان تغییر در سیاست های ایران دانست و دلیل آن را اینطور بیان کرد: آمریکاییها فشار آوردن دیدند سیاست ما تغییر پیدا کرد و توانستن امتیاز از ایران بگیرند. تفکر آنها این است که تحریمها جواب داده حال برای چه تحریم ها را بردارند. به همین دلیل است که برجام محقق نگشته.
وی افزود: سومین پیش فرض آمریکا این است که ایران از ایدئولوژی خود عدول خواهد کرد. دلیل آن اجازه ورود FATF است چون این قانون وارد مباحثی می شود که سیاست خارجی جمهوری اسلامی را تضعیف می کند. آنها به دنبال این هستند که ارتباطمان را با ملتهای مقاومتی کم وقطع کنیم قطعا هم در ایدئولوژی هم در منافع ملی به ضرر جمهوری اسلامی است.
ایزدی چهارمین پیش فرض آمریکا را کارآمد دانستن سیاستهای تحریم اقتصاد مقاومتی توسط آمریکا دانست و در دلیل آن افزود: پیروزی روحانی در انتخابات که نشانگر خسته شدن مردم از مسائل اقتصادی می باشد که به مردم در انتخابات گفت به دنبال این هستیم که هم چرخ کارخانه بچرخد هم چرخ سانتریفیوژ. در انتخابات قبل گفتند بین اقتصاد بهتر و هسته ای یکی را انتخاب کنید و در اتخابات پیشرو خواهند گفت که مشکل سپاه می باشد.
وی پنجمین پیش فرض آمریکا را اختلاف نظر جدی داخل ایران در مورد تعامل با آمریکا عنوان کرد و افزود: آناه اختلافاتی که در کشور است را بسیار جدی می گیرند و به دنبال افرادی هستند که نظرشان بیشترین اختلاف با نظر رهبری دارد.
عضو هیات علمی گفت: ششمین پیش فرض آمریکا ، امکان گرفتن امتیاز در حوزه های نظامی و جلوگیری از نفوذ نظامی ایران در منطقه است. روحانی قبل از برجام گفت در برجام همه تحریمها لغو خواهد شد و بعد که لغو نشده بود گفت مذاکره می کنیم. این مذاکره برای گرفتن امتیاز نبود بلکه برای دادن امتیاز بود.
این استاد دانشگاه هفتمین پیش فرض آمریکا را اینطور بیان کرد:امکان نقض برجام در راستای تامین منافع آمریکا. از آنجایی که آنها برجام را نقض کردند و رهبری اظهار داشت چرا آنها برجام را نقض کردند ، معاون وزیری در تلویزون آمد و گفت که آمریکا برجام را نقض نکرده است.
وی افزود:در کشور ما دو قشر وجود دارند یک قشر میگویند که آمریکا زورش زیاد است و باید با آنها کنار بیاییم، حال مشکل این است که آمریکا حاضر نیست.ما چقدر امتیاز دادیم. ۱۰۲ لایحه و طرح بر علیه ایران داریم که ۷۵ عدد آن بعد از برجام می باشد.