اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین جوادی، مدیر ستاد ازدواج دانشجویی کشور در نهمین همایش از سلسله همایش های جشنواره مسیر خوشبختی که در دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد برگزار شد، به موضوع ارتباطات پیش از ازدواج و پیامدهای سوء آن بر فضای زندگی فردی و اجتماعی افراد اشاره کرد و گفت: داشتن روابط دوستانه به شکل طولانی مدت، کششی را در طرفین ایجاد می کند که ارتباط آنها را از سطح به عمق کشانده و اتفاقات ناخواسته و ناخوشایندی را رقم می زند.
وی درباره تغییر ملاک ها و افزایش توقعات در حوزه ازدواج، تصریح کرد: در شرایط کنونی جامعه، اغلب دختران بر مطلوب بودن شرایط مالی خواستگاران تاکید دارند و در اولین گام ازدواج با تعیین مهریه های سنگین سعی در تضمین خوشبختی شان دارند.
مدیر ستاد ازدواج دانشجویی کشور تصریح کرد: این در حالی است که آمارها نشان می دهد به هر میزان مبلغ مهریه افزایش یابد، انگیزه مرد برای پرداخت آن کمتر می شود و اغلب زنانی که مهریه نامتعارف تعیین می کنند در نهایت ناچار به صرف نظر از آن خواهند بود.
مدیر طرح ملی همسفر تا بهشت در خصوص تغییر ملاک های ازدواج در پسران نیز خاطرنشان کرد: مسأله زیبایی اغلب مهمترین اولویت در این قشر محسوب می شود و در واقع آنچه برای آنان تعیین کننده است ظاهر دختران است و نه شخصیت آنها که این خود عاملی در عدم استحکام بنیان خانواده به شمارمی رود.
جوادی در ادامه به آسیب شناسی ازدواج و راهکارهای تقویت آن در جامعه پرداخت و گفت: به هر میزان روابط ناسالم و خارج از چارچوب در جامعه گسترش یابد، ارزش ازدواج کمتر شده و انگیزه برای انجام آن نیز کاهش می یابد، چرا که ازدواج مسئولیت هایی را برای افراد ایجاد می کند که در روابط آزاد وجود ندارد.
وی همچنین با اشاره به ظهور پدیده های تلخی همچون طلاق و ازدواج سفید در جامعه یادآور شد: این پدیده ها زمانی در بستر اجتماع مجال بروز پیدا می کنند که از سویی حساسیت جامعه نسبت به سلامت و بقای ازدواج کم شده و از سوی دیگر رفتارهای ناسالمی همچون ارتباطات دوستانه قبل از ازدواج تبدیل به عرف و حتی ارزش شود.