اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، عبدالحسین فریدون، مشاور وزیر علوم و مدیرکل دفتر وزارتی، آیین نامه تشکیل قطبهای علمی را برای اجرا به دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ کرد.
بر اساس ماده اول این آیین نامه، قطب علمی گروهی از اعضای هیئت علمی برجسته هستند که برای انجام یک برنامه مدّون پنچ ساله همزمان با برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی فعالیت میکنند.
در ماده دوم آیین نامه تشکیل قطبهای علمی، هدف از تشکیل قطبهای علمی، گسترش مرزهای دانش برای ارتقای جایگاه علمی کشور، فراهم ساختن زمینه فعالیتهای گروهی و ایجاد شبکههای علم و فناوری، کسب مرجعیت علمی و فناوری در زمینه تخصصی خاص، مشاوره و تصمیم سازی در برنامه علمی و اجرایی و توسعه و تقویت مطالعات میان رشتهای و تولید بومی اعلام شده است.
بر اساس ماده سوم این آیین نامه، شورای قطبهای علمی به ریاست وزیر علوم تشکیل می شود و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نایب رئیس و مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی پژوهشی دبیر و معاون آموزشی وزارت علوم و دبیران گروههای علمی پنچگانه قطبهای علمی و دو نفر از اعضای هیئت علمی برجسته کشور اعضای این شورا را تشکیل می دهند.
براساس این آیین نامه، سیاستگذاری برای ایجاد و توسعه قطبهای علمی کشور،تعیین ضوابط شناسایی، ارزیابی و حمایت از قطبهای علمی و تعیین اولویتهای تحقیقاتی قطبهای علمی از اختیارات شورای قطبهای علمی است.
براساس این گزارش و مبتنی بر ماده پنچ این آیین نامه،تاسیس قطب علمی از طریق بررسی حوزهها و زمینههای مورد نیاز کشور براساس آمایش علم و فناوری و اعلام فراخوان شورای قطبهای علمی کشور به دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوری و نیز از طریق درخواست دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوری کشور برای تشکیل قطب علمی براساس مزیتها و توانمندیها و تایید شورای قطبهای علمی انجام میشود.
شایان ذکر است، آیین نامه تشکیل قطبهای علمی مشتمل بر ۱۴ ماده و ۱۴ تبصره است و پس از تایید و امضای وزیر علوم،تحقیقات و فناوری در تاریخ هفتم دیماه امسال برای اجرا به دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شده است.