اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورمحمدی در نشست علمی و تخصصی شناخت شخصیت و آثار شاعر بلندآوازه ایران، صائب تبریزی در تبریز گفت: طبق شواهدات، تاریخ و جغرافیا به تنهایی نمیتوانند موجبات پیشرفت یک جامعه را فراهم کنند و به عنوان مثال کشوری مثل ژاپن که از نظر جغرافیایی در محاصره کوهها است، دومین کشور پیشرفته صنعتی دنیا به شمار میآید.
وی افزود: کشور سوئد نیز با وجود اینکه منابع طبیعی قابل توجهی وجود ندارد، جزو کشورهای پیشرفته به شمار میآید و به این ترتیب نیز رنگ پوست و نژاد افراد نیز در پیشرفت و توسعه یک کشور نقش کمرنگتری نسبت به علم و فرهنگ دارند.
رئیس دانشگاه تبریز تصریح کرد: برگراری نشستهایی از این قبیل، راه را برای برگزاری همایشها و سمینارهای فرهنگی و بینالمللی هموار میکند تا گامهای موثری در راستای شناساندن چهرهها و شخصیتهای برجسته ادبی و تاریخی به جوانان و مردم برداشته شود.
پورمحمدی بیان داشت: دانشگاه تبریز در ایران، وظیفه برقراری ارتباط با دانشگاههای قفقاز، آذربایجان، ترکیه و گرجستان را بر عهده دارد و با همکاری دوجانبه از سمت دانشگاههای دو کشور، زمینه برای تبادل فکر و اندیشه فراهم میآید.
وی تصریح کرد: علم تنها در علوم مهندسی خلاصه نمیشود؛ بلکه علوم انسانی در این مسائل از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
رئیس دانشگاه تبریز تاکید کرد: همدلی از رموز ماندگاری و استحکام پایههای فرهنگی میان کشورهای مختلف بوده و همچنین کشور ما نیز از نظر تاریخی و غنای فرهنگی زبانزد چهرههای برجسته ادبی جهان است.
پورمحمدی با بیان اینکه صائب تبریزی در زادگاه خود، غریب است، خاطرنشان کرد: وی که در تبریز متولد شده و در اصفهان زندگی کرده است، در کشور ما غریب بوده و مردم شناخت درستی از وی ندارند و در راستای شناساندن این شاعر پرآوازه تنها به نامگذاری پارکها اکتفا شده است.
احمد فرشبافیان، رئیس گروه زبان و ادبیات ترکی دانشگاه تبریز نیز در این نشست تصریح کرد: تمامی شاعران همگی سرمایه و ثروت ما به شمار میآیند و الگوسازی برای جوانان با شفافسازی زندگی شاعرانی و چهرههای ادبی از این قبیل، از جمله اهدافی است که باید مورد توجه قرار گیرد.