اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ششمین نشست ستاد گردآوری مدارک نقش دانشگاه در جنگ تحمیلی در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدا این نشست سید ابراهیم موسوی قهفرخی، مسئول کارگروه شهدای دانشگاه پس از ارائه گزارش از فعالیتهای انجام شده، اظهار کرد: به دنبال تکمیل اسامی و مشخصات دانشگاهیان شهید این دانشگاه هستیم و در انجام این کار از چند نیروی کار دانشجویی استفاده می شود.
در ادامه هوشمند، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن تاکید بر تهیه هرچه سریع تر یک پرسشنامه تفکیکی ویژه هر کارگروه، بیان داشت: کار کردن هر یک از کارگروه های چهارگانه در قالب یک پرسشنامه مشخص، موجب ثبت و ضبط دقیق تر داده ها و کسب بهتر اطلاعات مورد نیاز می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد کرد به منظور استمرار یاد شهدا و زنده نگه داشتن نام آن بزرگواران، برخی اماکن دانشگاه به نام این شهیدان نامگذاری شود.
هوشمند افزود: می توان از نام هر شهید در دانشکده مربوط به خود او استفاده کرد و به همراه اسم و تصویر شهید، بیوگرافی مختصری از وی نیز درج شود.
بصیرزاده، مسئول کارگروه اماکن و ساختمان های دانشگاه نیز ضمن ارائه گزارش کار، گفت: در حال حاضر نبود نیروی آزاد جهت انجام مصاحبه یا جمع آوری اطلاعات شفاهی از افرادِ هدف، مشکل اصلی این کارگروه است.
در ادامه اقتداری، مسئول کارگروه ایثارگران دانشگاه به روند پیشرفت کار اشاره کرد و بیان داشت: بیش از ۹۰ درصد اسامی و مشخصات شهدای دانشجوی دانشگاه جمع آوری شده و اکنون به دنبال لیست امور ایثارگران و رزمندگان هستیم.
دادخواه، رئیس کارگروه های چهارگانه این ستاد نیز در سخنانی به ارائه گزارش عملکرد پرداخت و اظهار داشت: درج فراخوان در بخش اطلاعیههای سایت دانشگاه در خصوص همکاری دانشگاهیانی که مدارک و مستندات و خاطراتی از جنگ دارند، بخشی از کارهای صورت گرفته است.
وی با اشاره به انتخاب ایرج عسکری به عنوان مسئول کارگروه چهارم با نام «دانشگاهیان جنگزده و مهاجران جنگ» تصریح کرد: از این کارگروه انتظار می رود مواردی در خصوص چگونگی مهاجرت جنگزدگان، صدمات مالی آنان، بازگشت یا عدم بازگشت آنها به زادگاه خود، وضعیت اشتغال، تحصیل و معیشت آنان در شهر دوم و... را مورد بررسی قرار دهد.
در ادامه بحرانی پور، مدیرگروه تاریخ دانشگاه و ناظر علمی در امر گردآوری و تدوین مدارک نقش دانشگاه در جنگ تحمیلی، با ارائه طرح جامعی از فعالیت ستاد گردآوری مدارک دانشگاه در جنگ و کارگروه های آن، اظهار داشت: در این طرح حدود ۱۶۰ پرسش مطرح شده که شامل ریزِ عملیات هشت سال دفاع مقدس و نقش افراد درگیر در جنگ است.
وی افزود: با کمک این پرسشنامه و ارائه آن به افرادِ هدف، بسیاری از روایات و خاطرات جنگ در ذهن مخاطب شکل می گیرد و به تداعی برخی نکات فراموش شده برای بازگوکنندگان نیز کمک خواهد کرد.
بحرانی پور با تاکید بر جمعآوری هرگونه اطلاعاتی که به ظاهر نیز غیرکاربردی هستند، گفت: در کار تدوین و تحلیل داده ها، هرگونه اطلاعاتی ارزشمند و قابل تحلیل است.
در ادامه این جلسه محسن بانشی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه به بیان نکاتی در جهت پیشرفت روند کار پرداخت و گفت: پیشنهاد می شود جهت مستندتر شدن این طرح، هرگونه تصویری که از شهدا موجود است و نیز حتی از نامهای خیابانهایی که به نام شهدای دانشگاه شهید چمران نامگذاری شده است، عکسبرداری شده و مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اگر بتوان از مدارک و اسناد نقش دانشگاه در جنگ، یک کار نرم افزاری منسجم مانند تهیه یک مستند، به عنوان خروجیِ کار در نظر گرفت، به غنای این طرح خواهد افزود.