اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه علم و هنر یزد با توجه به اقدامات قابل تامل دولت تدبیر و امید در عرصه صنعت هوافضا بیانیه ای صادر کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
علوم فضایی در جهان کنونی یکی از تاثیرگذارترین دانش ها به شمار می رود تا حدی که ابراز این مهم برای ارزیابی پیشرفت علمی یک کشور به گزافه نیست. دست یابی به ابعاد گوناگون نرم افزاری و سخت افزاری در بعد فضایی چه در تعاریف تئوری و چه در وجوه عملی مستلزم تحقیقات و آزمایشات فوق دقیق و همچنین همگام سازی فنون و موازین علمی متعددی است که این موارد فرآیندی بسیار پیچیده را شاکله می پذیرند.
بشر از همان ابتدا میل به اکتشاف آسمان و اجرامی که در ماورای آن متصور بود داشت. این اشتیاق هر روز اورا آنچنان به غلیان وا می داشت که آدمی حد و مرزی برای خود جهت کشف رموز افلاک و همینطور رسیدن به آرزوی پرواز قائل نمی شد. پس از انقلاب صنعتی غرب، مللی که این معقوله آن هارا فرا گرفته بود،همیت فراوانی برای طراحی و عملیاتی کردن طرح های ابداعی در زمینه دسترسی به محیط بالا دستی جو زمین از خود نشان دادند و بین کشورهای مختلف که شرایط برای آنان فراهم بود رقابت ویژه ای شکل گرفت.رقابت های فضایی دهه ها است بین جوامعی که در دانش فضا پیشرو هستند به جریان افتاده است.
ایران اسلامی در پرتو ثمره خون شهیدان و کوشش همراه با ایمان و استقامت جوانان نخبه پرورش داده در دامان خویش در ۱۴ بهمن سال ۱۳۸۷ هجری شمسی توانست با پرتاب ماهواره بر سفیر امید که ماهواره ی امید را در سینه خود به امانت نگاشته بود، در برابر دیدگان تمام آنانی که از عظمت و شکوه این خاک آسمانی واهمه داشتند به زمره کشورهای دارای فناوری فضایی بپیوندد.این طلیعه از صبح ظفر در صنعت فضایی ایران که مصادف با روز های دهه مبارک فجر هم بود، بستر حرکت به سوی سایر اهداف والای علمی در این زمینه را فراهم نمود که به عنوان مثال می توان به طراحی و ساخت ماهواره بر بومی سیمرغ و همچنین اعزام کاوشگر پیشگام به فضا که یک میمون از نژاد رزوس را در خود جای داده بود اشاره کرد.
اما چندی است آن سرعت پیشرفت در صحنه فضایی که فرستادن انسان به گستره ای فراتر از اتمسفر را هم در اهداف نزدیک خود قرار داده بود به یکباره فروکش کرده و جز کالبدی نمادین از آن به جای نمانده است؛ به طوری که در دولت فعلی فعالیت های عرصه هوافضا با روند کندی روبرو گشت و مرکز ملی فضایی که از بنیان های اصلی این دانش در ایران به شمار می آمد از سطح نهادهای ذیل ریاست جمهوری به زیر مجموعه ای از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تنزل یافت ومتاسفانه خبرهایی هم به گوش می رسد مبنی بر اینکه اکثر دانشمندان فضایی کشور ناامید از حمایت های نه چندان مساعد دولت به ناچار سر نوشت خودرا در سایر ممالک پی گرفته اند.
جای سوال داردکه دولت محترم چرا آن چنان که از خرید یک هواپیمای مرجوعی به علت نواقص فنی تمام و کمال پشتیبانی می کند ، نسبت به طرح های فاخر فضایی اینگونه بی محبتی و کم لطفی روا می دارد. آیا بهتر نبود به جای در نظر گرفتن اعتبارات سنگین مالی جهت خرید و نوسازی ناوگان هوایی ، اندکی هم به توان داخلی در زمینه هوافضا و دستاورد های قابل اعتنا آن اهمیت داده می شد.
قطعا تجهیز ناوگان هوایی کشور گامی مفید وموثر خواهد بود؛ اما آیا القای چنین حس ذوق زدگی و سروری از جانب مسئولان به مردم به خاطر خرید یک هواپیما آن هم به مبلغ بیش ۴۰۰ میلیارد تومان شایسته و بایسته است؟ امروز تکاپوی کشورهایی که چندان در این امور صاحب نظر نیستند و اصلا ردپایی از این دست پژوهش ها در آنان یافت نمی شود، جهت اکتساب فنون فضایی مشاهده می گردد که خود می تواند زنگ خطری برای این حرکت کاهل وار بخش فضایی ایران باشد.
ما دانشجویان دانشگاه علم و هنر یزد هم نوا با تمام آنانی که از برای اعتلای هر چه بیشتر علمی ایران دغدغه مند و دلسوز هستند از تمام مسئولین به خصوص رئیس جمهور گرامی خواستار آنیم تا با ارج نهادن به دانش و ایمان جوانان خوش آتیه میهن مقدسمان به حمایت از ایشان برخاسته وبه جای نگاه های سطحی و اغلب به ورای مرز های کشور، به ایده ها و اختراعات کم نظیر این دانشمندان متعهد به ایران و اسلام توجه ورزیده و منویات مقام معظم رهبری را در این باره سر لوحه خویش قرار دهند. یقینا در صبح دم آزادی حقیقی جهان، قله های رفیع دانش به دست یاران منجی بشریت فتح خواهد گشت انشاءالله.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه علم و هنر یزد