اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ آیه 6 سوره مبارکه حجرات: ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر فاسقی برایتان خبری آورد، نیک وارسی کنید تا مبادا به نادانی، گروهی را آسیب رسانید آن گاه بر آنچه کرده اید، پشیمان شوید.
انسان باید برای چشم و گوش خود، که جاهای آسیب پذیر در جنگ فرهنگی هستند یک فیلتر بگذارد؛ فیلتری که هیچ چیز از آن رد نشود مگر اینکه خودِ شخص اجازه عبور دهد(که کار بسیار سختی است، چون اراده انسان در برابر نشنیدن و ندیدن چیزی که در حال پخش است، کم است). انسان هر عکسی، هر متنی، هر فیلمی و هر صوتی که شنید، آن را بررسی کند و روی آن فکر کند. مثلا برای_چه موضوع فیلم تولیدی هالیود است؟ برای چه فلان شبکه ماهواره فلان سریال را به زبان فارسی ترجمه کرده است؟ برای چه فلان اخبار از بی بی سی پخش شد؟ برای چه فلان عکس در کتاب آموزشی زبان چاپ شده است؟ برای چه فلان سایت خارجی سخنان یک شخصیت ایرانی را منعکس می کند؟ و ...
مهم ترین راه پیشگیری پس آن است که در دام مخفی آنها نیفتیم و قبل از آنکه چیزی را باور کنیم، درباره آن فکر و ریشه یابی کنیم و از صحت آن مطمئن شویم.
مثال:
اخیرا که سایت ها و شبکه های ماهواره ای را رصد می کردم، با درج بخشی از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در دیدار با مداحان به مناسبت روز ولادت
حضرت فاطمه (س) در شبکه "من و تو" مواجه شدم.
خبر را کاملا با سخنرانی رهبر تطبیق دادم و دیدم که در ظاهر تفاوت و تحریفی نیست؛ اما بررسی بیشتر نشان داد که تفاوت هایی وجود دارد:
تیتر خبری که سایت شبکه «من و تو» کار کرد: (آیت الله خامنهای در آخرین سخنرانی سال: اندیشمندان غربی از برابری جنسیتی پشیمانند. آخرین سخنرانی آیت الله خامنهای در سال ۱۳۹۵ در جمع شعرا ولایی و مداحان بود. سخنرانی ایشان مصادف با تولد دختر پیامبر اسلام بود که در ایران پس از انقلاب اسلامی روز مادر است.
بخش عمدهی سخنان رهبر ایران به نفی برابری جنسیتی اختصاص داشت.) و بعد متن خبر نوشته شده بود.
تحلیل و بررسی راجع به کلمه به کلمه این خبر در در سایت شبکه "من و تو" می توان نوشت، اما اینجا تنها به ذکر چند مورد بسنده می کنم:
عنوانی که برای خبر انتخاب کردند و ادعایی که کردند: «بخش عمده سخنان رهبر ایران به نفی جنسیتی اختصاص داشت» کاملا فکر شده و برنامه ریزی شده است.
بخش عمده صحبت های رهبر معظم انقلاب، بیان بزرگواری های حضرت فاطمه (س)، نقش آفرینی های ایشان، نقش زن و شوهر در خانواده و نکاتی در خصوص مداح و مداحی. فقط یک الی دو پاراگراف از سخنان رهبر درباره برابری جنسیتی در نگاه غرب بود.
فرق است بین برابری جنسیتی و عدالت جنسیتی، که در این خبر اشاره ای نشد.
مخالفت رهبری با تعریف غربی ها از عدالت جنسیتی است. که درباره این هم در خبر توضیحی ارائه نشد.
سخنرانی رهبری در این خصوص که در خبر اشاره ای به آن نشد:
«می گویند چرا زن مدیریّت [نکند]؛ مگر مدیریّت ها یک افتخار است برای یک انسان که دنبال این باشد که چرا مدیریّت ها [مخصوص مرد است]؟ اسمش را هم می گذارند عدالت جنسیّتی؛ این عدالت است؟»
رهبر انقلاب بیش از پنج بار در سخنرانی خود بطور مستقیم به توانایی رهبری حضرت فاطمه (س) (به عنوان یک زن) اشاره کردند که در هیچ جای متن خبر سایت شبکه "من و تو" درج نشد.
- «امروز را روز زن و روز مادر نامگذاری کردهاند؛ خیلی خیلی خوب است؛ می شد گفت روز رهبر، اشکالی نداشت؛ می شد گفت روز والاترین انسان»
- «فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) یک زن اسلامی است، زنِ در بالاترین طراز زن اسلامی، یعنی در حدّ یک رهبر»
- «مرد و زن از لحاظ قدرت رهبری با هم تفاوتی ندارند، نمونهاش فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها)»
و ...
نکته قابل توجه این است که اهداف سایت شبکه "من و تو" از انتشار این خبر چیست؟
- بد بین کردن مردم جامعه به رهبر انقلاب
- ایجاد فضای مه آلود. (یعنی در خبرشان مشخص نیست که بطور کامل رهبر مرد را برتر از زن می داند یا خیر)
- ارائه تعریف های تحریف شده از نقش زن در جامعه در جهت بدبین کردن مردم به تاریخ و نظام اسلامی)
- متحجر نشان دادن بنیادهای اسلامی
این مثال تنها برای این بود که همان حرفی را در ابتدا ادعا کردیم، ثابت کنیم. باید چشم و گوش خود را حسابی مسلح کنیم، باید ضدِ گلوله باشند.
من به عنوان فردی که از این تحریف معطل شدم، وظیفه خود دیدم که از طریق تریبون هایی که دارم افراد دیگر را نیز مطلع کنم.
این جمله بن مایه یادداشت های بعدی با محورهای راه های دفاع در مقابل حملات فرهنگی و ضد حمله می باشد.
عماد آشناگر. دانشجوی زبان انگلیسی دانشگاه گیلان. جانشین بسیج دانشجویی دانشکده انسانی دانشگاه گیلان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.